Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
16.12.2006 geç kalan rapor......
15.12.2006 cuma gününden 4 arkadaşımla yine bir hatfasonu av planı yaptık......teknede 4.kişi bizimle ilk defa ava katılacak ali abimiz.....ava yeni merak sarmış bizde biraz serum verelim diye davet ettik......
16.12.2006 saat 05:15 te kalkarak bizim üşengeç miskinleri sırasıyla arayarak uyandırdım....saat:06:00 da yat limanında buluşmak üzere karar aldık,bu arada hiçbir zaman uyku problemi olmayan kaptanımız ekrem bir gün önceden benide uyandırın demesi beni hayrete düşürdü Smile
neyse saat:06:00 da tam takım balığa çıktığımız teknedeydik,yemler hazırdı,hem balık hemde bizler için......bizimkilere sıcak pohaca balılarada ;bir gün önceden tuzlanmış tavuk göğsü,taze kalamar,yanıç.....vakit kaybetmeden vira dedik.....teknemiz hava aydınlanmak üzereyken av yerimize geldik,bu arada karnımızıda doyurmuş,yolda sırtımızı çekmiş,tekbir vuruş bile alamamıştık,umudumuz av yerine kalmıştı.
zaman kaybetmeden oltaları kokteyl şeklimnde yemledikten sonra dibe gönderdik.....inanılmaz iskeleden çıkan tüm teknelerle sanki kararlaştırmışcasına buluştuk,ama yaklaşık 13 tekneden birtek ses yoktu.o anda arkadaşım raif oltaya bir şey vurdu çekemiyorum diye söylemesiyle herkez heyecanlandı...misineyi eliyle çekerken teknenin 5 metre altına kadar gelen misafirin 10 kg luk yağ bidonuyla birlikte içinde en az 4 kg luk bir ahtapot olduğunu anladık,tam son 3 metre kalmıştıkı oltadan çıkarak derinlere doğru inmeye başladı....daha sonrasında bu olay hakkında çok ilginç tesbitler oldu sanırım raif arkadaşım oltayı bidonun içine attıki ahtapot yeme yapıştı diye.sonuçta ahtapot kaçtı ve başkada vuruş olmadı... zaman kaybetmeden ekrem kaptan,çimayı kaldırdı ve bizi herzaman olduğu gibi yeni keşfettiği yere doğru yola çıktık,teknelerden yaklaşık 3 km uzaklaştık,antalyalı arkadaşlar bilir konyaaltı sahili 4 nolu plajdan ayrılıp 3 km iskeleye doğru yaklaştık ve ekrem tekneyi çevirdi ve demirledik.ilk oltayı ben attım ve dibe değer değmez kamış konuşmaya başladı çektim ve güzel bir manzarayla karşılaştım.bir tane iri sardalye ve yanında iri bir tekir.....maşllah ve tebrikleri alırken diğer arkadaşlara balık vurmaya başladı.bu arada ben yi,ne ekrem kaptana teşekkürlerimi sundum.yine bizi  balığın yuvasına götürmüştü.....
iş yerinden arkadaşım raif benden sonra aynı oltada 3 iri sardalye bir barbun aldı,boş iğne kalsa hepsi dolacaktı heralde.....
herkez balıkları çekmeye başlamıştı bir kişi hariç,kendisini serumlamak amacıyla çağırdığımız ali abi deliye dönüyordu,balık oltadaki yemi dahi yemiyordu.....öğleden sonra ali abi ilk balığını aldı bir izmarit,bu arada bende iri bir balonu orta suya kadar çektikten sonra iğneyi kırarak tekrar dibe doğru yolaldı Sad
akşama kadar 3 kişi adam başı 3 er kilo karışık ( sardalye,izmarit,balon,tekir,barbun,istavrit kubbes,lokum,)balıkla,ali abimse 1 tek izmarit tutmanın hüsranıyla limana doğru yolaldık......yanlız balığailk defa çıkanların şansı açık olur tezide böylece ali abi sayesinde kurumuş oldu.....ama avdan vazgeçmedi,tekrar gideceğiz tabiki işallah bir dahaki sefere bu av serumunu daha iyi vererek bir balıkçı daha kazanacağız.......herkese bizimki gibi bol muhabetli çok olmasada zekli bir av dilerim,rastgelsiin dostlarım....
resimleri soracak olursanız malesef resim yok,fotoğraf makinesi arabada kalmıştı çekemedik.... Sadsadece daha önceden çekilmiş bir foto,önceki avlarımızda çıktığımız selendiya nın fotosu..en sağdaki....
Bul
çok güzel vede zevkli anlar olmuş.keşke bizde yaşayabilsek.güzel balıklar almışsınız rastgele
Bul
Aytekin dostum bende alanyada olmam itibariyle buraların huyunu suyunu bilirim eğer o gün oltanıza cekerken sardalya dediğini ama aslı tırsi olan balık geliyorsa caparileri sallıyacaksınız 200-250 gr kurşunla dibe inip cıkacaksınız inşallah bir dahaki sefere caparilerinizide yanınızda eksik etmessiniz.bu sıralar akdenizin her yerinde balon balığı coktur ve genelde iğne bedenleri genelde kesik cıkar ben onun icin bir sistem buldum balon balığı mevsimi mercan oltalarımı aşağıda ekliyecek olduğum resimdeki gibi yaparım.sadece pırdöndülere bağlıyacak iğne yedeklerimi hazır bekletirim.bu takım icin cok ufak boncuk sec boncuğun altına cift sarımlı düğüm at bocuk delikten gecmesin sonra cok ufak pırdöndüyü boncuğun üstüne sal sonra yine ufak boncuğu pırdöndünün üstüne sal ve tekrar iki sarımlı düğüm at düğüm attığın misina 35-40 lı olsun iğne bedenleri ince olabilir.diğer ölcüler senin alıştığın ölcüler olabilir.kolay gelsin.
rauf abi teknik süper bende t pirdündü ile yapıyorum takımları ama takımda bir sorun yok,çelik iğne balonun tam dişine doğru batınca iğneyi kırıyor,bu balığa nasıl bir iğne lazım bilmiyorum,dudak yada yan deriden yakalanınca bir sorun yok,dişine değmediği için kesemiyor iğneyi yada takımı.....yinede bilgiler için teşekkürler....bu arada alanyada aşıklar mağarası yakınında çok iyi melanur var bilgine abicim,çok irileri var 1 ay önce ordaydım,geçici görevdeydim bir haftasonu bir arkadaşımın zodiacla gittik misinesiz köpüklü sarma yapıp atıyoz balık yakalanınca köpüğü daldırıyor biraz gezdirdikten sonra yüzeye çıkıyor bizde balığı alıyoz bota ama 3 takim yüzeye çıkmamıştı çok irileride var.....
abicim sana rastgele....
Bul
MABER yazdı:rauf abi teknik süper bende t pirdündü ile yapıyorum takımları ama takımda bir sorun yok,çelik iğne balonun tam dişine doğru batınca iğneyi kırıyor,bu balığa nasıl bir iğne lazım bilmiyorum,dudak yada yan deriden yakalanınca bir sorun yok,dişine değmediği için kesemiyor iğneyi yada takımı.....yinede bilgiler için teşekkürler....bu arada alanyada aşıklar mağarası yakınında çok iyi melanur var bilgine abicim,çok irileri var 1 ay önce ordaydım,geçici görevdeydim bir haftasonu bir arkadaşımın zodiacla gittik misinesiz köpüklü sarma yapıp atıyoz balık yakalanınca köpüğü daldırıyor biraz gezdirdikten sonra yüzeye çıkıyor bizde balığı alıyoz bota ama 3 takim yüzeye çıkmamıştı çok irileride var.....
abicim sana rastgele....

aytekin doğrudur orada melenur vardır ama yaz zamanı devamlı tekne yolu üzerinde olduğu icin ben pek oralara gitmem melenur yakalamak istersem 4 cm lık silikon kırmızı balık cekerim sırtı yaparım yani.benim büyük kızımda bankacı yapı kıredide ikinci müdür.balon icin tel kullanıyorsan problem pek olmaz ama o zaman mercan gelmez oltana birde unutmadan bu balon balığını yeme gerci bende cok yedim ama zehirli olduğunu öğrendikten sonra bıraktım ojinal adı FUGU diye gecer ciğeri veya temizlerken ic organlarında bulunan zehir etine karışırsa hastanelik olursun ona göre.
evet abi biliyorum,çok yememeye çalışıyorum,çok yiyince de zehirliyormuş sanırım,ama balığın derisini yüzdükten sonra canım eti karşımda göründe dayanamıyorum ne yapayım zaten balonları paylaşıyoruz,temizlerkende dikkat ediyoruz.....zaten sadece balon için bir av değil bizimki:ama bu balıklar olduğu sürece oltaya gelmeye devam edecek Smileönlem alıyoruz takımları korumak için.....
Bul
............
Bul
cahitusta yazdı:rauf kaptan ben aynı yöntemi yanımda ava (!..) gelen ve olta bağlayamayan arkadaşlar için yapıyorum ama misinaları evde köstek üstüne bağlayıp ucuna da kopça koyuyorum.fırdöndü ye takmak daha seri oluyor.zira adamlar o kadar seri olta kırıyorlar ki.yetiştirmek mümkün değil.hele birde balık yapıyorsa....selamlar

cahit usta şu kopca olayını resimle anlatabilirmisin selamlar
rauf abi senin önceki resimlere bakarak yaptım takımlarıda daha denemek nasip olmadı inş bu hafta deneyeceğim
Bul
.............
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yarıda kalan macera maceratorr 16 2,829 27-08-2013, 15:01
Son Yorum: Mustafa DEDEMLİ
  Uzun zaman sonra bir rapor dagistan 33 5,196 20-11-2012, 13:52
Son Yorum: fish or die
  Yarım Kalan avımız yalnız balıkçı 14 2,286 07-11-2012, 02:08
Son Yorum: dagistan
  Albatros-gr eski ve yeni rapor Albatros-gr 26 3,113 05-09-2012, 01:35
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Giresun'dan ilk rapor:) dodidodi 28 3,166 13-06-2012, 13:43
Son Yorum: dodidodi
  Nihayet bol balıklı bir rapor :))) tatar35 43 5,622 16-09-2010, 12:56
Son Yorum: tatar35
  bugün rapor yokmu b.kral 3 1,400 12-05-2009, 09:18
Son Yorum: SerenaY66
  İlk rapor (23-04-2009) Urla&Çeşmealtı Bahadır Sarıca 24 3,881 27-04-2009, 00:48
Son Yorum: Albatros-gr
  Rapor no:2 BAYTAR 36 5,091 13-02-2009, 20:23
Son Yorum: murki
  rapor yalova tatar 9 2,034 10-06-2007, 23:21
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi