Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İlk rapor (23-04-2009) Urla&Çeşmealtı
Selamlar sevgili amatör balıkçı Dostlar,

Bu başlığı istek üzerine sevgili adminlerimiz açtı sağolsunlar. Faruk abimin(albatros-gr) ricasıyla de ilk(umarım son olur) balıksız av raporunu yazmak da bana düştü.Bu başlık altında fazla raporum olmaz diyerek başlayalım.Siyirdim

Öncelikle izin faslından başlamak lazım.Gece sevgili büyüklerim Faruk abi(albatros-gr),Orhan abi(orhanekmekçi) ve Murat kardeşimle(fish or die) yapılan izin istişaresi sonrası; onların değerli fikirleriyle hanımdan iznin koparılamayacağını kavrıyarak, kendi manevramla hanımdan izni aldım.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sevgili Hamit(ben dayı diye hitap ederim) abimle sabah için sözleştik. Ben at-çek yapacağım o da yemli dip oltası atacak.Sabah 4.30 gibi bir iki poaça, boyoz alarak dayıyı Narlıdere’den aldım. Oradan doğru yemcilere. Canlı mamun, kötü sülünezler ve ölü boru kurtları ile Urla’ya gelmeden dere ağzı olan avlağa geçtik. Hafif dalgalı, rüzgarlı ve soğuk bir sabaha karşı. Hemen takımları hazırlayıp suya. Fakat at-çek’lerde sahte balık iğneleri sürekli pislik ve yosun toplayarak geliyor. Bir kaç atıştan sonra İzmir körfezini tek başıma temizleyemeyeceğimi anlayıp, merayı değiştirelim dedim. Yeni rota Urla İskele. İskeleye vardığımızda hala gün ağarmamış. Umutluyum.Affet

Urla iskelede gün doğumunu yaptık. Benim at-çek’lerde birkaç sahte değiştirmeme rağmen tek vuruş yok. Dayının yemli dip oltası da vuruş almıyor. Ama kararlıyız. Devam. Bu arada sabahçı kahvesi açıldı.Sabah boyozlarımızla çay keyfi güzeldi. Saat yedibuçuk suları balıkçı yanımıza geldi. İlk sorumuz tahmin edeceğiniz gibi, “balık durumu nasıl, balık yapar mı burası?” Cevap tahmin ötesi; “Var da demem yok da demem, bir gün burada balık olmaz dedim, ufacık çocuk sinek iğne ile koca balık çekti.” şeklindeydi. Biz ise daha fazla dayanamayarak, Urla iskeleden ayrılıp Çeşmealtı’na devam ettik. Balıkçı barınağının oradan yemli dip oltası atalım dedik. Burada da yaklaşık bir saat kadar kaldık. O sırada limana ağlarını toplamış balıkçı geldi. Bir tane balık yoktu maalesef.Rolleyes Sekiz on adet mürekkep balığı. Yaptığımız sohbet esnasında bu sıralar pek balık çıkmadığından bahsetti. Bunun üzerine dayıya “Hadi dayı balıkçıda bile yoksa bize buradan kaçmak düşer” deyip saat 9,00 gibi evin yolunu tuttuk.

Balık olmayan avımızın sonunda sizi balıksız fotoğraflarla baş başa bırakayım.
Umarım yolunuz bu başlık altına fazla düşmez diyerek, hepinize bol balıklı avlar dilerim.
Takım vs bilgisi verilmeyecektir. Yakalamadık ki.Snifsinf

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bahadır gayet güzel olmuş,tebrik ederim.Alkis
Acaba o meralarda daha önce balık oluyormuydu
Bul
ufuktan26 yazdı:Bahadır gayet güzel olmuş,tebrik ederim.Alkis
Acaba o meralarda daha önce balık oluyormuydu

Teşekkürler Hocam.Dayının söylediğine göre güzel avları varmış ama, sonuç şekilde görüldüğü gibi nakisdi HocamSiyirdim
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bazen böyle tek vuruş olmadan dönülen meralar oluyor ama aynı yerde başka zaman iyi balık oluyor.Tuhaf gerçekten.
Bul
AlkisTebrikler Bahadır Alkis bu konunun seftesi senden devamıda bizlerden olur Hehe ( aman olmasın )Hehe
Bul
Balıkları olmasadaHi güzel temiz deniz havasınıSmile bile bizlerle paylaştığın için teşekkürler.Alkis
Bol balıklı avlar sağlıklı günler dilerim.Affet
Ellerine sağlık.Alkis
Bul
sağlık olsun bahadır abi arada boş dönmek gerek hep balık hep balık olmaz tabiki Bobo
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Bahadır,balıksız bile olsa akıcı anlattığın avın hikayesi harikaydı tebriklerAlkisson üç ay balıksız sayılacak avlarımız hep oldu paylaşımı sana düşdüHappybol balıklı avlara inşallahSeerfrasgele.
Bornova - izmir
Bul
bahadır kardeşim çok güzel anlatmışsın.Ufuk hocanın söylediği gibi bazı meralar her zaman balık vermez.mesela gittiğiniz Urla -iskele şubat sonuna doğru güzel levrek verir.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
bahadır paylaşımın için teşekkürler temiz hava almışsın stresini atmış oldun buda güzel
nasip birdağaki sefere rast gele.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  20.ARALIK.2009 varsak yaylasında gökkuşağı alabalık avı alperburdur 18 4,062 11-03-2013, 15:40
Son Yorum: halis07
  18 Kasım 2012 Urla Salih Reis 30 4,303 21-11-2012, 11:30
Son Yorum: Salih Reis
  Uzun zaman sonra bir rapor dagistan 33 5,196 20-11-2012, 13:52
Son Yorum: fish or die
  3 Kasım 2012 Urla - Özbek Salih Reis 13 2,446 06-11-2012, 12:48
  08.03.2009 SOĞANLI, ÖZKÖPRÜ SAZAN AVIMIZ(video ve resim) alperburdur 38 6,598 02-10-2012, 09:37
Son Yorum: turna
  Albatros-gr eski ve yeni rapor Albatros-gr 26 3,112 05-09-2012, 01:35
Son Yorum: MaVrUşGiL
  11 Ağustos 2012 , Urla Salih Reis 24 3,501 15-08-2012, 08:34
  Giresun'dan ilk rapor:) dodidodi 28 3,166 13-06-2012, 13:43
Son Yorum: dodidodi
  Urla, özbek 25 Mart 2012 Salih Reis 28 3,688 10-04-2012, 16:03
  20 - 11 - 2011 İzmir, Urla Salih Reis 24 3,441 26-11-2011, 21:54
Son Yorum: bahriyeli

Hızlı Menü: