Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çeşme Ovacık 19.10.2013 kıyı gece avı
Sonunda kıyıdan iyi kötü bişeyler çıkardık. (Şükür Allah'a) Ama bir arkadaşın ''Gece normaldan daha kalın takım kullanın çünkü gece süprizlerle doludur.'' sözünü acı bir şekilde tecrübe ettim. sanırım mavruşgil isimli arkadaşın sözüydü bu.

2 kg olduğunu tahmin ettiğim bir balığı kıyıda 1 metre kala kaçırdım üç gündür rüyalarıma giriyor. O oltayı çekiş anımı , kamışın ucunun sağa sola gidişi, oltadan çıkan zorlanma seslerini unutamıyorum keşke diyorum kalamayı biraz daha açsaydım da acele edip zorlamasaydım. Aghhhhhh aghhhhhh

işte bu tür uyarılar gereksiz ya da önemsiz gibi geliyor ama insan kaçırınca anlıyor önemini kalama ayarını baştan yapmış ve takımları sağlam seçmiş olmam gerekiyordu... Aghhhh aghhhh ( Bunlar hep tecrübe oluyor insana )

Neyse olayda ilginç olan şöyle bir nokta vardı. Kamışı yere dikip zil takıp hafif boşluğunu almıştım. 2 köstekli dip oltası idi. Zil hiç çalmadı yada çok az çaldıysa ben farketmedim. Oltayı kontrol etmek istediğimde gördümki misina boşalmış balık kıyıya kadar belli bir mesafe gelmiş sanırım. Bu hangi balık davranışına benziyor ? yorumlarınızı bekliyorum.

Kaçan balık cidden büyük oluyormuş Big Grin

Balık konusunda çok verimli olmasada tecrübe konusunda hayatımın en verimli avı oldu Smile

Not : Rüzgar yok denilebilecek şekilde idi gece hava açık ve dolunay vardı.
Özellikle ay tepede iken daha fazla vuruş aldım.

Yem boru kurdu , madya ve yengeç idi.

Boru kurdu ile saat 03 : 00 ' a kadar mırmır aldık. madya ile denemeler saat 03:00'dan sonra çuprada etkili oldu. Yengeçler pek verimli değildi nedense vuruş alamadan çektiğim oltalarda yengeçin içi boşalmış kabuğu kalmış şekilde geliyordu.

Konu ile ilgili tüm yorum ve görüşleriniz benim için değerlidir ve şiddetle bekliyorum Big Grin

Herkese Saygılar

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ha birde şeyi sormayı unuttum. Soldan üçüncü balık çipura değil sanırım ama ne olduğunu bilen varmı ? melanur falan mı acaba ?
Bul
Çağdaş iyi kötü den öte (bir kaçı hariç!) süper balıklar almışsın Alkis tebrik ederim.
Soldan üçüncü balık bana çipura gibi geldi sana farklı gibi gelme sebebi boy, cinsiyet yada havuz kaçması, doğal fakından olabilir.

Birde o ufak balıkların alı konulma sebebini sorabilirmiyim?
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Yanımda balık tutma konusunda çok heycanlı bir arkadaşım vardı. Kendisi sürekli oltayı elinle tuttuğu ve her vuruşta oltayı hızla çektiği için bu küçük balıkları sağından solundan ciddi şekilde yaralayıp çekmişti. Balıklar yaşamayacak şekilde yaralı idi. hatta balık kovasına koyup bir miktar gözlemledim fakat direk ölmüşlerdi.

Bende denize iade etmek isterdim.

Zaten normal şartlarda bu balıkların iğneye gelmesi imkansız gibi bir şey 2-3 numara iğne kullanıyorum. İşte sabırsız ve acemi arkadaşlarda olunca böyle balıkları bu iğnelerle bile yakalayabiliyor.
Bul
Tebrik ediyorum ve devamını diliyorum.AlkisAlkis
Bul
Teşekkürler Cahit Abi Wink
Bul
tebrikler gerçekten kıyıdan süper bir av yapmışsın kaçan balık büyük olur tabiki,bir dahaki sefere inşallah.yengecin iş yapmaması ilginç, çupra da bir numara bence yengeç.şansın daim olsun,rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Ufak balıklara yazık olmuş..

Diğer balıklar gayet güzel. Tebrikler AlkisAlkis

Her işte vardır bir hayır, zamanla tecrübeleriniz arttıkça herşey daha da keyifli olacakGulumse
Sazanları özledim...
Bul
balık avında tecrübeler bitmez her zaman herşey olabiliyor önemli olan tekrarında daha hazırlıklı olmak.kalkan balığı olurmu diye düşündüm çünkü kalkan fazla hareket etmeden kuma gmmüş olabilir kendini.rastgele.
Bul
Maşallahın var.Balıklar epey iyiymiş.Rastgele..Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Antalya ve cevresi kıyı balıkcılıgı muratkahraman 38 6,927 20-08-2014, 19:04
Son Yorum: yycolak
  izmir gece mini org. b.kral 21 5,327 21-02-2014, 00:15
Son Yorum: Avcı Altan
  gece balıkcılıgı muratkahraman 15 4,602 26-08-2013, 22:39
Son Yorum: abraxsaz
  Çeşme kıyı tavsiyeleri taylankskn 1 1,688 16-08-2013, 14:54
Son Yorum: Salih Reis
  izmir kıyı avcılığı tculas 14 3,465 14-01-2013, 15:01
Son Yorum: Salih Reis
  kıyıdan avlanma Gece mi? / Gündüz mü? Phorko 21 8,865 13-10-2011, 15:47
Son Yorum: Phorko
  Gece Bereketi Gümüş Tepsi Sargozlar Vedat Abayoğlu 51 11,538 10-05-2010, 21:18
Son Yorum: seabream
  İlkbahar - Yaz kıyı çapari takımları ilerya 27 8,560 27-12-2008, 03:29
Son Yorum: thomas1925
  kıyı balıkçlığı Kutay 12 3,284 20-10-2008, 11:51
Son Yorum: fotokopici
  Kıyı Ağları taby 17 4,732 20-03-2008, 09:55
Son Yorum: balıkcızakir1

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi