Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O3 - 22 Mayıs 2010, Cumartesi
O3 - 22 Mayıs 2010, Cumartesi

1 - Av yeri : Karınca Adası
2 - Hava : Lodos, gece poyraz. Hava çok bulutlu ve sabah yağmurlu.
3 - Takım : Gezer kurşunlu tek iğneli, klasik 2li ve 3lü dip oltaları.
4 - Yem : Mamun, kore kurdu, farao.
Mercan için kesinlikle kore kurdu. Mamun çok az iş yaptı.
5 - Balıklar : Fotoğraf 5. Balıklar
6 - Tekne ile

Ne zamandan beri “Serkan bak avlanma iznimi aldım, birgün de beraber balığa gidelim” diyordu Mehmet. Kısmet bugüneymiş. O genelde gece taş balıkçılığı yapar. Gündüz mercan avına gittiğimiz oldu ama gece hiç denememiştik. Fırsat bu fırsattır. Hem mırmır da pek olmuyor kıyıda.

Saat 19.00 Limadayız. Hava batı tarafından bulutlandı, ha yağdı ha yağacak. Yağmurluklar sırtımızda. Ali abim havadan dolayı limana giriyor elinde sağlam bir palamut. Hava azıcık çiseliyor ve açıyor. Biz de doğru içeriye. Palamutu gördük ya bizde sirti çekelim. Hava lodos. Sirtide birşey olmuyor. Hava kararmadan merada olmak gerek. Oltaları toplayıp doğru meraya.

Saat 20.15 Çift kanca ile mercan merasındayız. Güzel lodos var, hava müsait olursa ilk defa taşta sabahlayacağız. Mehmet kıyı avlarında kullandığı tek kancalı kamışlarını irice bir parça farao ile yemleyip atıyor. Ben mamun kullanıyorum. İlk balık orta boy karagöz, ardından istavrit.

Saat 22.30 Mehmet ilk eşkinayı tekneye aldı, ardından diğer kamışında güzel boy karagöz. Ardından bir eşkina daha. Büyük yem büyük balık kuralı işliyor.Saat 24.00 civarı balığın vurması duruyor. Gece 02.30 da bende bir eşkina, ardından yarım saat sonra Mehmet de bir eşkina alıyor. Ondan sonra isparile dışında balık olmuyor.

Saat 05.00 Kendi kendime bu merada sabahlamak boşuna diyorum. En geç 1e kadar avlanmak en verimlisi. Olsun, taşı da denedik. Bu mera hakkında bir bilgimiz oldu. Hava hafiften ağarmaya başlıyor. Ama bulutlu. Kuzeyde yağmur bulutları var. Bir kore kurdunu iğneye geçiriyorum ve atıyorum. O da ne ! Kurşun daha yere düşer düşmez balık vuruyor. Tanıdık bir vuruş, balık suyun üstüne çıktığında pembeyi görmek insanı keyiflendiriyor. Ardından hemen yemleyip tekrar atıyorum yine bir tane daha. Oltam çok sağlam vuruyor. Hemen makinenin frenleri açıyorum. Çok sağlam kafa vuruşları var. Mercanı görünce gecenin bütün yorgunluğu gidiyor, iyi ki sabahlamışık diyorum. Tuttuğum en büyük mercan. Yağmur başlıyor, tenteyi takıp ava devam. Fakat balık duruyor.

Sabah bu vakitte mercan avlandığımız yok, bilmem mercanın vurması sabah suyundan dolayı mı yoksa havanın bozmasından önce oynaması mı...
Mercanda en çok kore kurduna saldırdı. Daha önceki denemelerimizde boru kurdu da kullanmıştık ama ondan da verim alalmıştık. Mamuna da pek iştahlı saldırmadı.

Not 1. Buradan Faruk Abiye (Albatros-gr) tekrar teşekkür ediyorum. Onun verdiği koordinatlar sayesinde hayatımın en iri mercanını aldım. Teşekkürler Faruk Abi !!!

Not 2. Hakan Hocam sen git gez bakalım, nereye kadar gezeceksin... Keyif yapmaya gidersin ha !!!

Bundan daha iyi ve bereketli balıkçılıklar yapmanız dileklerimle ...

Serkan Hüseyin, Mayıs 2009

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
maşallah serkan gece ve sabah güzel av olmuş,
bende ne zaman gece avına niyetlensem gece 24:00 gibi bırakırım diyorum aslında sabaha kdar devam eden avda balıklar gelecektir diye düşünmek en iyisi.
bereketli olsun ,
faruk abinin resimlediği levrek ne zaman tutuldu ondan haber yokmu?,
rastgele AlkisAlkis
Bul
Tebrikler çok güzel av olmuş. Eşkinaların ve mercanın maşallahı var. Bereketli ve afiyet olsun
Sazanları özledim...
Bul
cok guzel ya bune ya buneya harika ya maşallah 41 kere.AlkisAlkisAlkisAlkis
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
serkan bey maşallah süper bir av olmuş,eşkinalar ve mercanlar şahane.afiyetler olsun.en kötü avınız böyle olsun.paylaşım için teşekkürler. rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
LeVrEkCi yazdı:maşallah serkan gece ve sabah güzel av olmuş,
bende ne zaman gece avına niyetlensem gece 24:00 gibi bırakırım diyorum aslında sabaha kdar devam eden avda balıklar gelecektir diye düşünmek en iyisi.
bereketli olsun ,
faruk abinin resimlediği levrek ne zaman tutuldu ondan haber yokmu?,
rastgele AlkisAlkis

Teşekkürler Nihat. Sabah mercanları beklemiyordum açıkçası. Diğer raporu da az önce sitaye koydum.

rusan yazdı:Tebrikler çok güzel av olmuş. Eşkinaların ve mercanın maşallahı var. Bereketli ve afiyet olsun

Teşekkürler Ruşan. Sizlere de rastgele.

Tropheus yazdı:cok guzel ya bune ya buneya harika ya maşallah 41 kere.AlkisAlkisAlkisAlkis

Çok teşekkürler Sedat. Sizlere de rastgele.

ANTALYALI07 yazdı:serkan bey maşallah süper bir av olmuş,eşkinalar ve mercanlar şahane.afiyetler olsun.en kötü avınız böyle olsun.paylaşım için teşekkürler. rastgele.

Teşekkürler, sizlere de rastgele.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
abicim maşallah tebrikler
Bul
Serkan masallah....Alkis
vur dedik sen olduruyorsun yaw..Siyirdim
saka-saka,balik ciktiginda tutacaksin(bu soz sana aitti galiba)
afiyet olsun..mera guzel calismis....bende bir gece o merada oltaya kalacagim ,bakalim hangi aksam...
kordinatlara gelince,seve-seve her zaman,istediginiz yeri sorabilirsiniz...lafi olmaz..
tekrar bravo..
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Sekan maşallahınız var çok güzel av olmuş eşkine ler mercanlar bereketli olsun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Keşke 2007 de Yunanistan gezisi öncesi bu siteyi takip etseymişim.Tebrikler Serkan,çok güzel balıklar almışsınız.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  haftasonu cumartesi avımız antalya ANTALYALI07 17 1,593 21-11-2015, 14:42
Son Yorum: ANTALYALI07
  Cumartesi Eşkina Avı nihatkr 32 4,418 17-04-2013, 13:43
Son Yorum: bahriyeli
  Palamutlar ..............23 Şubat Cumartesi 2013 Sivrice. Torik Orhanbaba 12 1,996 25-02-2013, 19:06
Son Yorum: fish or die
  Dostlarla Cumartesi Keyfi :) xfisher 25 2,914 31-01-2013, 10:42
Son Yorum: xfisher
  sisler içinde kasna avım. 2010 muratcoskun 12 2,403 13-10-2012, 18:18
Son Yorum: muratcoskun
  cumartesi sirti bereketi makineci 48 4,905 13-09-2012, 00:25
Son Yorum: bucalıfikret
  Cumartesi akşamının bereketi harun77 46 7,027 03-08-2012, 20:56
Son Yorum: yycolak
  27 mayıs 2012 büyük liman av raporu. ANTALYALI07 20 3,742 05-06-2012, 14:08
Son Yorum: ANTALYALI07
  Güzel bir cumartesi nihatkr 35 5,214 05-12-2011, 21:37