Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
geçen hafta ve bu hafta
geçen hafta ki planlarım bizim hanım çeşme ye yeğenlerin ve ablamın ziyaretine gidelim demesiyle değişime uğradı,zira çeşmede rüzgar fazlaydı ve k.-k.doğu veriyordu.cuma öğleden sonra yeğenlerdeydik.gece yarısı yeğenle beraber önce çiftlik köyü denedik.04 te dalyan köye rotayı çevirdik.etrafta gırgırlar olmayınca kıyıdan oltaları attık dk.10 gırgır sesini duymaya başladık merakla limanda nereye yanaşıcak diye beklerken benim önüme bağlandı.bende gırgırın arkasındaki römorköre geçtim ve uzakta olan kefalleri gırgırın yanına çektim ve başladım yakalamaya yeğende yanıma ilişti.ben 1,2 3, derken 4,5 kefal toparlarken gelen büyük gırgırla toparlandık,zira bu gelen gırgır üstünde bulunduğumuz gırgırın yerine bağlandı.oda ona bağlandı,derken bir gırgır daha geldi.ortalık pavyon önü gibi her yer ışık,bir gırgır trafiği; frigorifik kamyonlar yanaşıyor balık kasaları yükleniyor.tam bir hayat mücadelesi.sabahın mahmurluğunda ortaya çıkan emek savaşı.
bizde kovamıza onların sardalyelerinden doldurarak nasiplendik.
not;kefaller sardalyeleri koyduğum kovadaydı.evde onları ayırıp çekerim dedim ama eve geldiğimde herkes yatıyordu bizde öyle yapınca kalktığımda hak getire.sizlere balıksız rapor oldu.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
eskiden gırgırları seyrederken ağı topladıklarında yanlarına çağırır 1 kasa yada kova balıgı sandala dökerler göz payı sayarlardı,
son zamanlarda balık azalmasından dolayı böyle şeyler çok az yaşanır oldu.Gulumse
tahsin abi bu soguktada balık denedinya tebrikler sana Alkis
Bul
Tahsin bu sogukta tavaliklar cikmis..Alkis
helal olsun..Alkis
tabii afiyette olsunSeerf
Nihat`in dedigi uygulama burada da olurdu..tabii eskiden..
simdi neredeeee
bir dahakine daha da bollarina ..
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bol gırgırlı bir av olmuş Tahsin abi.
Bol ve bereketli avlara inşallahAlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
güzel bir gun olmuş tebrikler bu sardayalar bu sene buralarda hiç olmadı sizin oralarda var ne guzel maşallah.Alkis
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
bu cumartesi gecesiyse 2 deli balığa gideceğini söyleyince onlara göz kulak olmam gerektiğini düşünerek onları yalnız bırakmadım.hava kuzeyden 4-6 sabahını 5-7 veriyordu.gece 23:30 da yola çıktık.avlak yerine vardığımızda rüzgarın makul olduğunu düşünerek rüzgarı karşımdan alan yerde avlamaya başladım.serdo ve recep arkadaşım ise benim karşı tarafımdaydılar.hiç vuruşsuz geçen bir saatten sonra ilk işaret düştü.işaretim hafif olduğundan rüzgardanmı balıktanmı tereddütüyle oltayı elime aldım ve evet yürümeye başladı,tasmaladım ve gelen ilk vuruşta ufakta olsa levreği aldım,1/2 saat sonra bir tane daha aldım,derken receple serdo kardeşlerim yanıma geldiler,çok sıkı giyinmemize rağmen ellerimizin ve ayaklarımızın üşümesini engelliyemiyoruz,yemi iğneye takarken bile zorlanıyorum.3.sünü de aldık fakat vuruşlar ve balığın zayıflığı vücut ısımı iyice düşürdü,rüzgarında şiddetini arttırmasıyla 03:00 gibi avı sonlandırdık.resimde arabanın gösterdiği hava sıcaklığı,avlandığım en soğuk havayı gösteriyor.
güzel günler güzel balıklar sizlerin olsun.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

tahsinmersin@hotmail.com
Bul
bu balıklar için herşeye deger bence levrek bunlar ya GulumseGulumse AlkisAlkisAlkisAlkis
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
diyecek bir sey bulamiyorum..
-1 derecede av yapmak..bravo Tahsin...Alkis
afiyet olsun..
o havada aldigin baliklarin,kiymeti iyi havada alinanlardan cok-cok fazlaSeerf
tekrar tebriklerAlkis
bu cumartesi gecesiyse 2 deli balığa gideceğini söyleyince onlara göz kulak olmam gerektiğini düşünerek onları yalnız bırakmadım

yukaridaki baliga gitmek icin bu mazeretin de cok guzelSiyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bereketli olsun İsmailcim.Bu havada pes doğrusu.Canı gönülden kutluyorum.
Bul
LeVrEkCi yazdı:eskiden gırgırları seyrederken ağı topladıklarında yanlarına çağırır 1 kasa yada kova balıgı sandala dökerler göz payı sayarlardı,
son zamanlarda balık azalmasından dolayı böyle şeyler çok az yaşanır oldu.Gulumse
tahsin abi bu soguktada balık denedinya tebrikler sana Alkis
valla o dediğin gibi eskidendi.şimdi gırgırla kamyon kasasının arasına muşamba seriyorlar aktarma sırasında dökülenleri bile vermiyorlar.allahtan rüzgardan gırgır 40-50 cm kıyıdan açıldığında denize dökülenleri kepçeledim.
eskiden herkes elinde poşetle yanaşır kürekle poşeti doldururlardı.
Albatros-gr yazdı:Tahsin bu sogukta tavaliklar cikmis..Alkis
helal olsun..Alkis
tabii afiyette olsunSeerf
Nihat`in dedigi uygulama burada da olurdu..tabii eskiden..
simdi neredeeee
bir dahakine daha da bollarina ..
rastgele
zaman değişiyor belki insanlarda değişiyor,acaba eskinin gönlü bol insanlarımı yok yada balık azda ondanmı bilemem.
kasap100 yazdı:Bol gırgırlı bir av olmuş Tahsin abi.
Bol ve bereketli avlara inşallahAlkisSeerf
eyvallah bahadır ,teşekkürler.
Tropheus yazdı:güzel bir gun olmuş tebrikler bu sardayalar bu sene buralarda hiç olmadı sizin oralarda var ne guzel maşallah.Alkis
valla var ama biraz hava rüzgar gördümü 5-7 tl oluyor,güzel havada 3 tl.
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hafta sonu ne yapıyoruz :) nihatkr 332 39,750 15-12-2016, 03:08
Son Yorum: yalova tatar
  Albatros-gr guzel bir hafta sonu Albatros-gr 23 2,644 27-11-2015, 00:07
Son Yorum: Albatros-gr
  Güzel bir hafta sonu... YaKaMoZ 19 2,752 20-10-2015, 10:18
Son Yorum: yaser2sultan
  24.5 2015 tahsinm çocuklarımla hafta sonu tatili tahsinmersin 24 2,928 30-05-2015, 22:33
Son Yorum: tahsinmersin
  Hafta sonu paşaları Cihan Deniz 27 4,643 20-09-2013, 16:42
Son Yorum: monawar
  Antalyadan kiyidan geçen güzel bir av YaKaMoZ 41 6,369 16-03-2013, 20:33
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Süpriz bir hafta sonu... ishak BALLICA 23 4,929 17-01-2013, 22:50
Son Yorum: bahriyeli
  Uzun Ahmet,Bahriyeli,Cihan Deniz hafta sonu avı Cihan Deniz 19 2,986 13-09-2012, 13:25
Son Yorum: Cihan Deniz
  hafta sonu sazan avı brösi 9 1,766 10-09-2012, 19:53
Son Yorum: brösi
  Hafta sonu Deniz ve Tatlı su rusan 14 3,014 22-07-2012, 14:56
Son Yorum: L'aiqLeNoiR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi