Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güzel bir hafta sonu...
02.10.2015 Cuma günü arkadaşlarla birlikte balık için plan yaptık cuma akşam gidilecek cumartesi pazar akşam üstü dönülecek uzun zamandır balığa gitmemiş olmamın verdiği heyecandan içim içimi yiyordu arkadaşım bütün hazırlıklarımı yapıp arkadaşımın gelmesiyle 1.15 dakikalık yolculuğumuz başlamıştı yol üstünde bulunan marketten gerekli olan malzemelrimizi tedarik edip 3 arkadaşla buluşup meramıza doğru yola koyulduk meraba yakın benzinlikte çay molası verdik meray vardığımizda saat 11.30 oldu kısa bir sohbet ve muhabbeti ardından yatış a geçtik sabah 5.30 gibi denize açıldık bir kaç yer jig denemesi için mera gezdik meralardan birinde tahmini 2 2.5 kg balığı bindirdik ama balığı kaçırmamız fazla uzun sürmedi nasip değilmiş dedik yaptigimiz keteze ve sırtı denemelerimizdede az çok yiyecek balığımızı aldık bundan daha güzel avlar sizin olsun..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
afiyet olsun kardeşim,kurtlarını dökmüşsün.oralar hala yaz bakıyorum,da.biz burada sonbaharı iyiden iyiye yaşamaya başladık.
Bul
muratım bereketli olsun iyot almışsınız bayaaaa tabii balıkta AlkisAlkisAlkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
murat bereketli av olmuş tebrikler Alkis76
Bul
Afiyet olsun. Mazara balıklar hava sahene. Daha güzel avların olsun.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
harika iş çıkarmışsın dostum.hep böyle keyifli avlar yapman dileğiyle.saygılar.AlkisSeerf
Seerf
Bul
bereketli olsun muratım,güzel bi kafa dağıtma operasyonu olmuş Alkis afiyet olsun Seerf
Bul
merhaba,
öncelikle afiyet olsun...
ben de bugün yani senden bir gün sonra 11.10.2015 de, hanım, kardeşi ile florya tarafına gidelim dedik...
hava puslu yağmur arada... bir termos çay kahvaltılık bir şeyler filan...
florya menekşe balıkçı barınağı civarında otoparka arabayı bıraktık ve biraz gezelim nedir ne değildir nerede olta atılabilir diye...
tam turumuzu tamamlayıp otoparka dönerken yem nerede buluruz diye balıkçılara çay satan birine sorarken imdat isimli bir arkadaş yemciyi tarif etti. fakat sonra bizim aslında tam acemi sınıftn olduğumuzu anlayınca, ilave yardımcı olma ihtiyacı hissetti.
'ben sandalla çıkmıştım ıslandım diye döndüm ama balıkta pek yok, sizde çapari takımlarla atın, dipten bir şey bulamazsınız' dedi..
sohbet yürürken tekne kiralama konusu filan açıldı...
pek fiyatlı değil kiralayanlar var burada, benim teknem bakımda bakım yapan ustanın sandalı ile idare ediyorum derken, sen haftasonu ailenle keyif yapmak istiyorsun ben geri çıkacağım istersen gel dedi...
kabul ettik ve sandalla açıldık... gerçi dalgalı idi...
kendi çaparilerini filan verdi... iki üç istavrit yakaladım bir de kırlangıç...
fakat hatunu deniz tutunca programa son verdik.
oysa hem balık ve hem de balıkçılık hakkında ne güzel bilgi alıp, üstüne bir de az da olsa tutmanın keyfini yaşıyordum...
geri döndük ve marina girişinde kocaman kefallerin dolandığını gördük (kefal olduğunu imdat söyledi)
biraz da orada olta attık lakin bir netice yok...
imdatla telefon alışverişi yaptık... tekne ay sonu çıkacak ne zaman müsait olursan ara imkan oldukça gel dedi...
borcumuz nedir dedim... abi maddiyat telaffuz edilince tadı kaçar; bu işin keyfi burada sen ara gel çıkarız dedi...
florya sosyal tesislere gittik... sahilinden olta atılırmı diye bakmaya.. tam sahile iniyorduk ki; oltaları yüklenmiş bir grup geri dönüyor...
nasıl nerede olta atılıyor filan dedim...
abi çok sığ buraları heryer yosun bizde yeşilköy rene park civarına gidiyoruz.. bir daha da buraya gelmeyiz dediler...
biraz sohbet ardından tekne meselesini söyledim... haydi.... 4 kişilik bir tekne ekibi oluştu... telefon alışverişinden sonra ayrıldık...
hanımın kardeşi bunlara şahit olunca, 'konu balık olunca tuhaf bir durum böyle BALIK KARDEŞLİĞİ gibi birşey oluyor hemen kaynaşıp birbirini hiç tanımayan adamlar randevulaşıyorlar filan diye şaşkınlığını ifade etti...
o söyleyinceye kadar ben farkında olmadan ve tabi olarak konuşuyordum karşılaştığım kişilerle. ama sonra baktım ki hakkı var... yada düşündüm ki; haklı olmalı...
balık.. hobi olarak en masum uğraşlardan...
keşke teşvik edilse... düşülen boşluklardan dolayı haylazlığa meyledecek gençler için enerji atma imkanı.. ve sosyalleşme için iyi bir zemin...

her neyse... uzadı biliyorum arkadaşlar... lakin yine çok keyif aldım...
sefaköylü ayakkabıcı ve tekirdağlı imdata teşekkür... sizlere tekrar selam...
NOT: FLORYA SAHİL KIYIDAN OLTA BALIKÇILIĞI İÇİN MÜSAİT DEĞİL... DEĞİLMİŞ...
BİR İLAVE: kocaman bir istavrit tuttum... hanım ve kardeşi hayatlarında bu kadar büyük istavrit görmemişler... hoş ben de görmemiştim ama... istavritin bu kadar büyük olabileceğini hiç bilmiyorduk dediler... ah işte; aç gözlü ticari balıkçılık, yavruları toplayıp bize yediriyorlar...
Maşallah Murat abi harika bir av olmuş AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
haseremarket yazdı:merhaba,
öncelikle afiyet olsun...
ben de bugün yani senden bir gün sonra 11.10.2015 de, hanım, kardeşi ile florya tarafına gidelim dedik...
hava puslu yağmur arada... bir termos çay kahvaltılık bir şeyler filan...
florya menekşe balıkçı barınağı civarında otoparka arabayı bıraktık ve biraz gezelim nedir ne değildir nerede olta atılabilir diye...
tam turumuzu tamamlayıp otoparka dönerken yem nerede buluruz diye balıkçılara çay satan birine sorarken imdat isimli bir arkadaş yemciyi tarif etti. fakat sonra bizim aslında tam acemi sınıftn olduğumuzu anlayınca, ilave yardımcı olma ihtiyacı hissetti.
'ben sandalla çıkmıştım ıslandım diye döndüm ama balıkta pek yok, sizde çapari takımlarla atın, dipten bir şey bulamazsınız' dedi..
sohbet yürürken tekne kiralama konusu filan açıldı...
pek fiyatlı değil kiralayanlar var burada, benim teknem bakımda bakım yapan ustanın sandalı ile idare ediyorum derken, sen haftasonu ailenle keyif yapmak istiyorsun ben geri çıkacağım istersen gel dedi...
kabul ettik ve sandalla açıldık... gerçi dalgalı idi...
kendi çaparilerini filan verdi... iki üç istavrit yakaladım bir de kırlangıç...
fakat hatunu deniz tutunca programa son verdik.
oysa hem balık ve hem de balıkçılık hakkında ne güzel bilgi alıp, üstüne bir de az da olsa tutmanın keyfini yaşıyordum...
geri döndük ve marina girişinde kocaman kefallerin dolandığını gördük (kefal olduğunu imdat söyledi)
biraz da orada olta attık lakin bir netice yok...
imdatla telefon alışverişi yaptık... tekne ay sonu çıkacak ne zaman müsait olursan ara imkan oldukça gel dedi...
borcumuz nedir dedim... abi maddiyat telaffuz edilince tadı kaçar; bu işin keyfi burada sen ara gel çıkarız dedi...
florya sosyal tesislere gittik... sahilinden olta atılırmı diye bakmaya.. tam sahile iniyorduk ki; oltaları yüklenmiş bir grup geri dönüyor...
nasıl nerede olta atılıyor filan dedim...
abi çok sığ buraları heryer yosun bizde yeşilköy rene park civarına gidiyoruz.. bir daha da buraya gelmeyiz dediler...
biraz sohbet ardından tekne meselesini söyledim... haydi.... 4 kişilik bir tekne ekibi oluştu... telefon alışverişinden sonra ayrıldık...
hanımın kardeşi bunlara şahit olunca, 'konu balık olunca tuhaf bir durum böyle BALIK KARDEŞLİĞİ gibi birşey oluyor hemen kaynaşıp birbirini hiç tanımayan adamlar randevulaşıyorlar filan diye şaşkınlığını ifade etti...
o söyleyinceye kadar ben farkında olmadan ve tabi olarak konuşuyordum karşılaştığım kişilerle. ama sonra baktım ki hakkı var... yada düşündüm ki; haklı olmalı...
balık.. hobi olarak en masum uğraşlardan...
keşke teşvik edilse... düşülen boşluklardan dolayı haylazlığa meyledecek gençler için enerji atma imkanı.. ve sosyalleşme için iyi bir zemin...

her neyse... uzadı biliyorum arkadaşlar... lakin yine çok keyif aldım...
sefaköylü ayakkabıcı ve tekirdağlı imdata teşekkür... sizlere tekrar selam...
NOT: FLORYA SAHİL KIYIDAN OLTA BALIKÇILIĞI İÇİN MÜSAİT DEĞİL... DEĞİLMİŞ...
BİR İLAVE: kocaman bir istavrit tuttum... hanım ve kardeşi hayatlarında bu kadar büyük istavrit görmemişler... hoş ben de görmemiştim ama... istavritin bu kadar büyük olabileceğini hiç bilmiyorduk dediler... ah işte; aç gözlü ticari balıkçılık, yavruları toplayıp bize yediriyorlar...

Merhabalar

Menekşe ve Florya balıkçılık için verimli değildir. O taraflarda avlanabileceğiniz en güzel yer Yeşilköy'dür. Çok çeşitli balıklar yakalayabilirsiniz. Bu konuda her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Menekşe'de gördüğünüz kefaller oldukça pistir. Tutmanızı tavsiye etmem.
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hafta sonu ne yapıyoruz :) nihatkr 332 38,456 15-12-2016, 03:08
Son Yorum: yalova tatar
  Albatros-gr guzel bir hafta sonu Albatros-gr 23 2,517 27-11-2015, 00:07
Son Yorum: Albatros-gr
  Guzel bir başlangıç demdem 15 1,743 07-11-2015, 09:00
Son Yorum: bucalıfikret
  24.5 2015 tahsinm çocuklarımla hafta sonu tatili tahsinmersin 24 2,737 30-05-2015, 22:33
Son Yorum: tahsinmersin
  Albatros-gr Parcalar kalite ve guzel Albatros-gr 23 2,939 27-10-2014, 16:19
Son Yorum: Albatros-gr
  Albatros-gr guzel bir haftasonu Albatros-gr 21 2,519 15-01-2014, 12:36
Son Yorum: YaKaMoZ
  Hafta sonu paşaları Cihan Deniz 27 4,534 20-09-2013, 16:42
Son Yorum: monawar
  Antalyadan kiyidan geçen güzel bir av YaKaMoZ 41 6,237 16-03-2013, 20:33
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Süpriz bir hafta sonu... ishak BALLICA 23 4,802 17-01-2013, 22:50
Son Yorum: bahriyeli
  Güzel sargozlar 18.Kasım 2012 Sivrice Torik Orhanbaba 37 5,284 07-01-2013, 00:01
Son Yorum: Antepli 27

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi