Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LÜFER NEDEN GENELLİKLE GECE AVLANIR
Ben Çanakkale-Tekirdag ve Kırklareli illerinde gördügüm kadarıyla Lüfer avlamak için genellikle akşam hava kararmadan 1 saat önce balıkçılar yerlerini almış oluyor sabah erken saatlerde veya öglenleyin kimse lüfer aramıyor neden bu balık geceleyin geziyor gündüzleri 72 nederede bulunuyor bu balık bunun mantıklı bir açıklaması varmı ???
Bul
Avcı Altan yazdı:Ben Çanakkale-Tekirdag ve Kırklareli illerinde gördügüm kadarıyla Lüfer avlamak için genellikle akşam hava kararmadan 1 saat önce balıkçılar yerlerini almış oluyor sabah erken saatlerde veya öglenleyin kimse lüfer aramıyor neden bu balık geceleyin geziyor gündüzleri 72 nederede bulunuyor bu balık bunun mantıklı bir açıklaması varmı ???

altan bilgi yanlış heralde o insanların zamanı o saatlerde müsait lüferin levrgin genelde her balıgın en çok bulundugu saatler sabah gün agarırken ve hava kararırkendir bunun dışında öglen saatleride lüfer yapar ama en bol sabah ve akşam balık yapar ayrıca gece lüxle durarak zokayla avlanmada balık varsa ve ışıga toplanabilinirse gündüz 2 saatte tutacagının çok daha fazlasını 1 saatte tutabilirsin yani gecede lüfer yapar
bilgiler kendi deneyimime göredir
Bul
Bence Lüfer gündüzde var ama, insanların işi olduğu için gece avlanabiliyorlar. Lüfer bize ayak uyduramayacağına göre, biz lüfere ayak uyduralım.
Bul
Aslında balık osaatlerde olmadığından degilde İnsanların vakti o saatlere uyduğu içinmi demek istediniz ?

Ancak öylesine kalabalık bir insan toplulugu oluyorki bahsettiğim saatlerde olta atmak ne mümkün yakalanan balığı almak dahada zor "kafanızın üstünden geçen kopmuş takımlar , sizin oldanın ucuna kamışı ile vuran acemiler,orasını tapulu malı gibi gören bazı kabadayı arkadaşlar ,bende sanıyordumki tamamya balığın saati bu demekki millet toplanmış hadi bakalım arkadaşlarada haber ver bi 5 kişide biz oldukmu 155 sonra karakola.Ben deniz balıkçılığından pek anlamıyorum ama tatlı suda rakibimdir uzuk mesafelere isabetli atışlar yaparım ama dedimya Lüfer işte 5 tane yakalayınca Lüferci oldum ama konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum Lüferci olmak için
Bul
yok gerçekten sabah hava aydınlanırken ve hava kararırken çok daha fazla balık olma ihtimali yüksektir gün içide olur ama az olur insanlar balık az oldugu için bide müsait zamanları olmadıgı için daha bol ve boş zaman olan sabah ve akşamları tercih ederler mesela ben sabah ezanla çıkar 11 de gelirim akşam üstü 7 de çıkar gece 22:00 da gelirim genelde heryerdede bu böyledir istavrit bile gündüz az vurur akşam hava kararmasına yarım saat kala kancalar dolar 5 tane lüfer tuttuysan aramıza hoşgeldin dostum sende artık bi lüfercisin bi levrek tutsan demek neler olacak neler dün gece uyandım levregi yatagımın yanında aradım resmen 30 senedir balık tutuyorum hala rüyamda levrek çekiyorum düşün sonrada uyuyamadım düşündüm nasıl giderim nasıl tutarım diye Smile)
Bul
Abicim hasben kader bir levrek tutarsam ve bu levrek biraz büyük bişey olursa işte ozaman ismimi levrekçioğul diye değiştiririm göndereceğim fotograflarda cabası ne diyeyim Allah banada böyle güzel duygular yaşamak nasip etsin
Bul
inşallah ogünlerde olur neden olmasın ben biraz şanslıyım levrek benim av yerlerimde çok var oda benim kısmetim bu arada oktay bu mesajı okuyorsan benim adımı levrekçi olarak deiştirilmesini rica ediyorum levrekçi baba hem çok abartılı hemde tanımayan yanlış anlıyor lütfen degiştirelim dostum
Bul
herkese verdiği bilgiler için teşekkürler ben de merak ederdim iyi oldu bu konu
Bul
Teşekkürler Ali, süpersin.  İşte Araştırmacı gazetecilik diye ben buna derim valla. Sayende çok güzel bilgiler öğrendik. sağolasın varolasın.
Bul
paylaşım için teşekkür ederim çok güzel bir konu Ali eline sağlık.

rasgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kıyıdan Lüfer Başlamıştır H.A.R.U.N 28 4,577 19-10-2012, 14:50
Son Yorum: caylak_34
  şilede lüfer kıyameti baz 13 3,171 20-10-2007, 12:22
Son Yorum: LeVrEkCi
  15-10 p.tesi lüfer sarıkanat robinson987 11 2,299 16-10-2007, 21:52
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Bu balıklar neden öldü? Marjan 13 3,242 15-05-2007, 16:15
Son Yorum: LeVrEkCi