Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu balıklar neden öldü?
Sakarya Nehri'nin Geyve ilçesi yakınlarındaki Boğazköy 'de yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu.

[Resim: sakaryabalikolum.jpg]

Sebebi henüz belirlenemeyen toplu balık ölümleriyle ilgili Çevre ve Orman İl Müdürlüğü çalışma başlattı. Kurumda görevli uzmanlar, balık ölümlerinin olduğu bölgelerden su numuneleri ve otopsi yapılmak üzere balık örnekleri aldı. Ölümlerin sadece büyük balıklar arasında meydana gelmesi dikkati çekti. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk incelemeye göre, balıkların birkaç gün önce ölmüş oldukları belirlendi. Balıkların ölüm nedenlerinin, su ve balık örneklerinin tahlil ve otopsileri yapıldıktan sonra ortaya çıkacağı belirtildi.
Nehir etrafındaki balıkçılar ise, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Yüzlerce balık ölüsüyle karşılaştık. Ne olduğunu bilmiyoruz. Belki dinamit tozu olabilir. Tahlilden sonra belli olacak. Ancak hep iri balıklar ölmüş" diye konuştu.
(internet)
Bul
Evet arkadaşım ya asırı kırlenmeden yada kendini bilmez birilerin yaptığı dinamit atmışlar olabilir arkadaşlar durup dururken olmaz ....
Bul
abi anlayamadığım bi nokta var; neden sadece büyük balıklar... ? bunu anlamak biraz güç... çünkü dinamit olsa küçük balıklar da ölür, aşırı kirlilik desen yine öyle... anlayamadım gitti
Bul
Sürü halınde gezıyorlardır aynı boyda balıklar birde ordakı hangi balık türü olduguna bakmak lazım yasam tarzları nasıl...
Bul
önceki balık ölümlerinde fabrika atıkları sebep gösterilmiş..
Bul
otopsi sonucunu bildirselerde bizde ögrensek merak ettim dogrusu bende .(bu arada lütfen konularınızın altına alıntı yaptıgınız yeri yazın teşekkürler)
Bul
Belki başka bi sebeptendir. ama balık ölümleri çok kötü nehirdeki balık nesli açısından... çok üzüldüm... o kadar balık telef olmuş... nehrin derin bir yerinden gaz falan çıkmış olabilir diye düşünüyorum, küçük balıkların olmadığı derin bi yerden...
Bul
mutlaka.zehirli bir karisim bu baliklarin olmasine sebep olmustur,cikar sebebi.
Bul
tuhaf bir durum.sadece iri balıkların ölmesi düşündürücü.neden olduğunu merak ediyorum
Bul
Haber Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2007 Pazartesi Saat 20:36

Alaağaç Deresi'nde Binlerce Balık Öldü

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Alaağaç Deresi'nde binlerce balık öldü.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya Nehri'nde yaşanan balık ölümlerinin ardından, bugün de sabah saatlerinden itibaren Akyazı ilçesinde bulunan Alaağaç Deresi'ndeki binlerce balık öldü.

Balık ölümlerini fark eden vatandaşlar, olaya tepki gösterirken, balıkların tamamının midelerinin patladığını söyledi. Yaşar Derli isimli vatandaş, "Alaağaç Deresi'nde bugün sabah saatlerinden itibaren balık ölümleri yaşanıyor. Ölü balıklar su yüzeyine çıkıyor. Balık ölümlerine neyin sebep olduğunu bilmiyoruz" dedi.  

Ölü balıkları seyreden 8 yaşındaki Çiğdem isimli kız çocuğu da çok üzüldüğünü söyleyerek, "Balıkların ölmesini istemiyorum. Ama o kadar çok balık ölmüş ki, onları görünce çok üzüldüm" diye konuştu.

Salih Üstün isimli bir başka vatandaş ise, yetkililerinin önlem almasını istedi. Üstün, "Çocuklarımız ölü balıkları alıp eve getirmiş. Balıkların neden öldüğünü bilmiyoruz. Ya balıklar zehirliyse. Çocuklarımız da tehlike altında" dedi.
[attachment=5312]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balıklar için de anne balık sütü LeVrEkCi 2 1,609 21-04-2011, 10:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  balıklar kış anoreksisi geçiriyor LeVrEkCi 2 1,491 21-04-2011, 10:33
Son Yorum: yycolak
  Bucaspor Avrupa Şampiyonu oldu orhanekmekci 11 2,569 11-05-2010, 12:48
Son Yorum: fish or die
  Kocaelinde Barajın Kapağı Açık Unutulunca Milyonlarca Balık Telef Oldu uzman42 13 2,987 06-12-2009, 21:11
Son Yorum: ufuktan26
  mogan gölünde balıklar ölüyor LeVrEkCi 12 2,589 03-12-2009, 22:10
Son Yorum: deniz aşığı
  sulara bırakılan balıklar LeVrEkCi 13 2,133 17-07-2009, 14:48
Son Yorum: yalova tatar
  beklenmedik derinlikte balıklar LeVrEkCi 13 2,473 09-10-2008, 15:49
Son Yorum: rusan
  melen de oksijensiz kalan balıklar önemli !!! LeVrEkCi 11 2,258 18-09-2008, 16:05
Son Yorum: Uzun_ahmet
  dinamitle balık avlarken öldü LeVrEkCi 12 2,467 08-05-2008, 10:00
Son Yorum: fotokopici
  balıklar Dörde kadar sayıyor LeVrEkCi 15 2,806 09-03-2008, 11:48
Son Yorum: mustafahoca

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi