09-10-2009, 13:37
selam arkadaşlar dün akşam balkon sefası yapıyordum
ki karşı komşum balığa gidiyordu saat 22.30 civaralrında bana da seslendi hadi fiko gelmiyor musun diye
tabii balık sözkonusu olunca yerimde durman mümkün değildi takımalrı hazırladığım gibi arkadaşla onun devamlı gittiği sahilevlerine gittik bu arada ben misafir olduğum için yalçın arkadaşıma haber veremedim ( yalçınım kusura bakma
) yoldan borukurdu sülünez mamun yengeç ve sardalya aldık oltalarımızı yemleyip başladık beklemeye 00.00 a kadar vuruş alamadık
saat 01.00 e kadar orada avlandık yine balık alamadık arkadaşa narlıdereye gidelim benim meraya dedim narlıdere viyadük benim her zamanki gttiğim yer çok kalabalıktı levrek akını varmış hemen sinek oltasını hazırlayıp isparoz yakaladık ısparozları oltamıza takıp ben arkadaştan 100 metre izmir istikametine doğru kayalıkların olduğu yerden avıma başladım 3 takım yapıp her takım arası 20 metre olarak oltalarımı attım başladım beklemeye 02.30 da benim zil fırladı denize allahtan kalama vermiştim oltaya zor yetiştim olatayı tutmaya tasmalayıp ilk levreğimi aldım hemen tekrar canlı isparoz takıp oltamı attım bu arada arkadaş ta ilk levreğini aldı ikimiz sevincimizden yerimizde duramıyorduk derken benim zil yine fırladı hemen koşup tasmalayıp çekerken balık birden kaya arasına girdi uzun bekleyişten sonra misinayı kopardık yedek takımı yemleyip avıma devam ettim kısa bir aradan sonra tekrar zil alarm vermeye başladı hemen onu da tasmalayıp ne hikmetse o da kayaya takıldı
misinayı da kopradık tabiki yılmak yok tekrar takımalrı yemleyip başaldım beklemeye bu arada arkadaş ta levreği ikiledi arkadaşın yanına giderken benim zil başladı alarma hemen gidip bu sefer oltayı havaya doğru hızlı bir şekilde çektim ikinci levreğimi aldım durmak yok tekrar oltamı yemleyip devam ettim saat 05.30 sıralarında arkadaş sabah işe gideceğinden takımalrı toplamaya başladık en son oltama sıra geldiğinde zilin sesini duyar gibi oldum 1-2 d. ellemeden bekledim gözümün önünde zil fırladı aman allahım onu da karaya alıp levroları üçledim
arkadaşlar bu levrek avı anlatılmaz yaşanır fotoğraf makinesi yanımda olmadığından resimelr evde çekildi benim gibi size güzel avlar nasip olur inşallah...
misina: 0.60
iğne : 6.0 düz beyaz uzun pala
yem : canlı isparoz
takım:kurşunsuz ve fırdöndüsüz tek iğne
iğnenin isparoza takılışı : sırt tarafından

misina: 0.60
iğne : 6.0 düz beyaz uzun pala
yem : canlı isparoz
takım:kurşunsuz ve fırdöndüsüz tek iğne
iğnenin isparoza takılışı : sırt tarafından
FİKRET YUNGA 05/04/1961 İZMİR/BUCA 0 rh (+)
Interactive Map Forecast
Animated Knots List | Knots Alphabetical List | Choose a Knot
Fikret Yunga (bucali_fikret): Dailymotion üzerindeki videoları
Interactive Map Forecast
Animated Knots List | Knots Alphabetical List | Choose a Knot
Fikret Yunga (bucali_fikret): Dailymotion üzerindeki videoları