Yorumları: 11,006
Konuları: 243
ALTAYLI yazdı:Rauf kaptan dediğin gibi bu balığı daha öncede çok gündeme getirdik ama buna devam etmeliyiz ve sıkça uyarılarda bulunmakta fayda var sitemize yeni üye olup bu konuyu bilmeyen veya atlayan olabilir. Daha öncede anlattığım gibi bu balığın zehirini çok özel aşçılar çıkarır ve törenle sunum yaparlar oldukça maliyetli olan bu işlemin bir başka yanı afrodizyak özelliğinin olmasıdır. çok lüks otellerde oldukça revaçta olan bir uygulamadır.Detaylarını yine girmiyorum ama anlaşılmıştır. Arkadaşlarımızdan ricamız aman diyelim sakın ola ki yemeyin. Zehir torbasını ayırmayı başaramazsınız.
ercan abi sağol detaylar için balık zehirli ama çok maliyetli bi balıkmış anladığım kadarıyla.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
rauf abi bilgilendirdiğin için teşekkürler abi neyemesi insan bunu gördümü korkası gelir bana denk gelmesin takımla bereber geldiği yere saygılar...
Yorumları: 527
Konuları: 7
ilginiz icin teşekkürler,,,,,,,,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ne yazık durum böyle vatoz kalkan diye köpek balığı levrek şiş diye balon balığıda artık kimbilir ne diye satılıyor gerçi heralde zehir kesesini ayıklıyorlardır yaww o kadarda sorumsuzluk olamaz heralde.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Adam şişmiş göbeğinin üstünde oturuyor
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
paylaşım için saol rauf abi
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Rauf abi teşekkürler. Olur da Marmara'ya da girerse bu bela !! en azından bilgilenmiş olduk.Detaylar için de Ercan Beye ayrıca teşekkürler..
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
29-03-2008, 20:07
(Son Düzenleme: 29-03-2008, 20:10, Düzenleyen: kılçık.)
Geçenlerde gazetede de vardı. Balıkçı tezgahlarında satılıyormuş. Bu ne sorumsuzluk ya! Bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalı, insanlar bilinçlendirilmeli bence. Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler Rauf Abi.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
29-03-2008, 20:20
(Son Düzenleme: 29-03-2008, 20:24, Düzenleyen: kılçık.)
Aile Sağlık
Balon balığı, bilinçsiz yenince zehirlenmeye yol açıyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde bolca çıkan ve balık pazarlarında satılan 'balon balığı'nın zehirli olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, balığın kas felci yaparak ölüme sebep olabileceğini belirtiyor.
![[Resim: balik.jpg]](http://medya.zaman.com.tr/2006/11/09/balik.jpg)
Alanya'da bu balıktan zehirlenenler bulunurken, balığın kilosu halde 5 YTL'ye satılıyor. Konuyla ile ilgili bir makale yayınlayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Akyol'a göre, 'balon balığı'nın kesinlikle yenmemesi gerekiyor. Makalede, "Bu balık tatrodotoksin (TTX) ihtiva ettiğinden kas felci yaparak nefes darlığına sebep olabilmekte, dolaşım yetmezliğine bağlı ölümle sonuçlanabilen zehirlenme yaratabilmektedir." deniliyor. Deniz araştırmacısı Mehmet Baykan da zehirli olan balon balığının tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Söz konusu balığın daha çok Japonya'da tüketildiğinin altını çizen Baykan, "Bu balık Japonya'da sertifikalı aşçılar tarafından özel olarak temizlendikten sonra tüketiliyor." dedi. Alanya'da yediği balon balığından zehirlenen Şenol Çakır, balığı bilinçsizce tüketenlerden biri. Balığı yedikten bir süre sonra karnındaki ağrılar nedeniyle hastaneye gittiğini anlatan Çakır, "Balon balığının eti oldukça güzel ve lezzetli. Ancak zehirli olduğunu tam olarak bilmiyordum. Akşam balığı yedikten sonra karnımda ağrılar başladı. Daha sonra kas kasılmaları, mide bulantısı, kusma ve halsizlik oldu. Hastaneye gittim, zehirlendiğim ortaya çıktı. Balığı yemek isteyenler daha dikkatli olsunlar." diye konuştu.
(Zaman Gazetesi alıntı.)
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]