Sevgili arkadaşlar artık yeni mekana yavaş,yavaş uyum sürecinden cıktık.Kendimize münhasır ! balık avlarına ufaktan,ufaktan başladık baraküda,melanur falan derken Cok önemli bir dosttan(UĞUR) Mevkii ve tüyo haberi alınca bir gün evvelden hazırlığımı yapıp karga bile daha kakasını yiyemeden!!04.45 te arkadaşım Kudret beyle beraber yarım yol tarif edilen noktaya doğru yol aldık.Hedef ıskarmoz balığı idi yani deniz turnasıda denilen balık.Uğur bir gün evvel gittiği avdan getirdiği bu balıktan bahsetmişti.
TAKIMLAR
1-Kamışta takılı bir adet fosforlu 6 cm floting sahte
2-El sargısında takılı kırmızı kafa 1 metre dalıcı floting 6.5 cm sahte.
TEKNİK
Sahte Tekneden 25 metre salınarak ralanti hızında gidilerek yapılır dönüşler geniş acılı veya sahtenin bir tanesi tekneye cekilerek dar acılı yapılabilir yakalanan balık tekne durdurulmadan yani hareket halindeyken cekilir.
Kısa gagalı yüzgecler ve kuyruk acık sarı renkte vucutta baraküda gibi lekeler yoktur daha kısadır ve en fazla 30 cm kadar olurlar ben memleketimde hep ıskarmoz balığı olarak söylendiğini biliyorum bazı yörelerde turnada diyorlar Akdeniz baraküdasına dendiği gibi.
Neyse sadede gelelim aşağıda videoda seyrediceğiniz av 2 av gününün kayıtlarıdır bilhassa birinci av gününde cok enterasan bir olayda başıma geldi!! Hemde benim gibi birisinin!!..
BUYRUN VİDEOYA.
BALIK AVI VİDEOLARIM - Dailymotion Video Çalma Listesi
[DM]xjg2hl[/DM]
BİRAZ DA FOTOĞRAFLAR.
SONRADAN AKYA OLAN Cıplak!!!!
MERANIN KIYISININ FOTOĞRAFI.
[color=#33CC00]Bütün dostlara cok,cok selamlar Rastgelsin..[/color
TAKIMLAR
1-Kamışta takılı bir adet fosforlu 6 cm floting sahte
2-El sargısında takılı kırmızı kafa 1 metre dalıcı floting 6.5 cm sahte.
TEKNİK
Sahte Tekneden 25 metre salınarak ralanti hızında gidilerek yapılır dönüşler geniş acılı veya sahtenin bir tanesi tekneye cekilerek dar acılı yapılabilir yakalanan balık tekne durdurulmadan yani hareket halindeyken cekilir.
Kısa gagalı yüzgecler ve kuyruk acık sarı renkte vucutta baraküda gibi lekeler yoktur daha kısadır ve en fazla 30 cm kadar olurlar ben memleketimde hep ıskarmoz balığı olarak söylendiğini biliyorum bazı yörelerde turnada diyorlar Akdeniz baraküdasına dendiği gibi.
Neyse sadede gelelim aşağıda videoda seyrediceğiniz av 2 av gününün kayıtlarıdır bilhassa birinci av gününde cok enterasan bir olayda başıma geldi!! Hemde benim gibi birisinin!!..
BUYRUN VİDEOYA.
BALIK AVI VİDEOLARIM - Dailymotion Video Çalma Listesi
[DM]xjg2hl[/DM]
BİRAZ DA FOTOĞRAFLAR.
SONRADAN AKYA OLAN Cıplak!!!!
MERANIN KIYISININ FOTOĞRAFI.
[color=#33CC00]Bütün dostlara cok,cok selamlar Rastgelsin..[/color