Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BALON Balığı
Bu konuda daha evvel cok yazdım cizdim ama akdenizde coğalarak yayılma gösteren son iki senedir tehlikeli boyutlara ulaşan bu kızıl deniz kökenli balığın kıyı oltacıları ve 20-50 metrelerde olta sallıyan amatör balıkcılara verdiği zararlar (köstek Kesilmesi ve meralarda balıkların azalması) Had safhaya ulaşmış durumda türkiye kıyı şeridinde gelibolulu balıkcıların bile tanıştığı bir balık türü olmaya başladı.Sıcak denizlerde yaşamını sürdüren bu balığın artık EGE ve MARMARA gibi yılın büyük bölümü soğuk suyu olan denizlerimizdede uyumluluk göstermesi ileride buraların deniz altı yaşamını tehdid adecektir.Bunda en büyük pay sahibi akdenizde doğal düşmanı olmamasından kaynaklanmaktadır.Japonyada ŞUŞİ olarak yenen bu balık cinsi orada tecrubeli ahcılar tarafından hazırlanıyor.Yaz aylarında üreme mevsiminde kesinlikle yenmemesi gereken bir balık vucudunda bulundurduğu öd kesesine benzeyen bir kesenin patlaması halinde bu hayvanın etini yiğen kişilerde merkezi sinir sistemini felc'e uğratıp zehirliyor.Videoda bizzat kendi tutuğum dört ayrı cinsini seyredebilirsiniz.Lütfen yemeyiniz ve tanıdıklarınızada yememesini tavsiye ediniz.(ben yedim bişi olmadı) gibi diyenlere itibar etmeyiniz Bir zamanlar bir bakanımızın Radyasyonlu cayı icip(bize bişi olmaz) gibisinden sözüne benzer bir söz olur bu Gulumse selamlar.

[youtube]gbag9Eu0PnE[/youtube]
rauf abi bilgiler için teşekkürler...bende yakalıyorum ama yemiyorum,gerçekten sahilde ve açıkta heryerde balon çıkmaya başladı,diğer balıklarıda rahatsız ediyor,dün akşam balıktaydım,tık demedi balık,arada iğnesiz gelen takımlar balonun geldiğinin habercisiydi..bende yağmurda ıslandığımla kaldımSmile
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Rauf abi nasıl bi çene yapısı var öyle komple diş sanki paylaşım bilgilendirme çok güzel eline emeğine sağlık saygılar.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
paylaşım için teşekkürler rauf abi.
sayende kimbilir kaç kişi balon balığını bilmeden yemekten kurtulacaktır.saol varolAlkis
Bul
rauf abi sağol paylaşımın için gerçekten çok ilginç bir hayvan,, bu uyarıyı herkes dikkate alıcaktır.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
rauf abi merheba sizin otaraflarda çok çıktığını duydum burda nadir.Çıkınca napıyorsunuz bu balığı.
Bul
Abi güzel bir bilgilendirme videosu olmuş bu musibetleri kastimi bırakıyorlar acaba denizlerimize israil sazanı gibi su ürünlerinin üniversitelerin bu konuda bir çalışması yokmu acaba
Bul
Rauf abi verdiğin bilgiler için teşekkürler en son geliboluda yakalanan balondan sonra bir daha buralarda hiç duymadık işallah buralara gelmez birde onunla uğraşmayalım rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Rauf kaptan dediğin gibi bu balığı daha öncede çok gündeme getirdik ama buna devam etmeliyiz ve sıkça uyarılarda bulunmakta fayda var sitemize yeni üye olup bu konuyu bilmeyen veya atlayan olabilir. Daha öncede anlattığım gibi bu balığın zehirini çok özel aşçılar çıkarır ve törenle sunum yaparlar oldukça maliyetli olan bu işlemin bir başka yanı afrodizyak özelliğinin olmasıdır. çok lüks otellerde oldukça revaçta olan bir uygulamadır.Detaylarını yine girmiyorum ama anlaşılmıştır. Arkadaşlarımızdan ricamız aman diyelim sakın ola ki yemeyin. Zehir torbasını ayırmayı başaramazsınız.
Bul
eşref sürek yazdı:Rauf abi verdiğin bilgiler için teşekkürler en son geliboluda yakalanan balondan sonra bir daha buralarda hiç duymadık işallah buralara gelmez birde onunla uğraşmayalım rastgele
aman eşref abi gelmesin marmara ne anlar balondan tutup yiyen olur aman aman.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızıldamlar 24 Ağustos balığı yaser2sultan 24 3,321 04-09-2014, 09:27
Son Yorum: yaser2sultan
  32 kiloluk Akdeniz kılıç balığı ile 3 saat süren mücadelemiz. Eski anılarımdan. Torik Orhanbaba 35 6,044 02-11-2012, 10:31
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Baligi dipten aldik Albatros-gr 59 7,815 07-04-2012, 15:21
Son Yorum: Albatros-gr
  MORİNA BALIĞI Avı (Video) rauf 24 7,522 28-12-2011, 09:43
Son Yorum: maxtar
  ISKARMOZ balığı Avı ve tesadüfen AKYA!!.Avı rauf 17 5,771 30-06-2011, 21:21
Son Yorum: yycolak
  kıkla balığı ve tadı bucalı 23 6,802 07-05-2011, 07:49
Son Yorum: yycolak
  sahteyle TRAL balığı Jig ile LAGOS balığı. rauf 24 7,449 21-01-2011, 10:23
Son Yorum: ANTALYALI07
  18 kg KUZU BALIĞI (jiggin)ile rauf 51 10,765 11-12-2010, 00:12