23-07-2016, 15:28
(Son Düzenleme: 23-07-2016, 15:31, Düzenleyen: nurideniz34.)
Deniz Kestanesi Yemeği:
[ATTACH=CONFIG]47987[/ATTACH]
Özel bıçağı ( makası ) ile ortadan ikiye ayrılır. İçinden çıkan yumurtaları turuncu renktedir. Eti de sarımtrak bir renktedir. Yenen sarı eti önce tatlı su altında iyice temizlenir, Tıpkı Midye tavada olduğu gibi önce un ile iyice una batırılır ve ardından da kızgın sıvı yağda pişirilir. Arzuya göre soslanarak İster taze ekmek arasında isterse menü olarak da tüketilir.
Ancak etli yenen kısım çabuk bozulduğundan mutlaka 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Afrodizyak özelliği ve Protein bakımından çok tercih edilmektedir. Bilhassa Japonya, Fransa, Yunanistan,İtalya ve Uzak doğu ülkelerinde sofralarda yerini almıştır.
Kaynak: Nuri Deniz
[ATTACH=CONFIG]47987[/ATTACH]
Özel bıçağı ( makası ) ile ortadan ikiye ayrılır. İçinden çıkan yumurtaları turuncu renktedir. Eti de sarımtrak bir renktedir. Yenen sarı eti önce tatlı su altında iyice temizlenir, Tıpkı Midye tavada olduğu gibi önce un ile iyice una batırılır ve ardından da kızgın sıvı yağda pişirilir. Arzuya göre soslanarak İster taze ekmek arasında isterse menü olarak da tüketilir.
Ancak etli yenen kısım çabuk bozulduğundan mutlaka 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Afrodizyak özelliği ve Protein bakımından çok tercih edilmektedir. Bilhassa Japonya, Fransa, Yunanistan,İtalya ve Uzak doğu ülkelerinde sofralarda yerini almıştır.
Kaynak: Nuri Deniz
İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]