19-04-2007, 22:04
Malzeme Listesi
250 gr soya fasulyesi4 taze soğan, doğranmış1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış125 gr pavurya eti, süzülmüş6 marul yaprağıTaze soğan, süslemek içinSos:50 gr yoğurt6 yemek kaşığı mayonez1 limonun kabuğu, rendelenmiş1 yemek kaşığı limon suyu1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlıTuz ve karabiber
Hazırlanışı
Soya fasulyesi, taze soğan, kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın.
Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup, limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın.
Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın. Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip, şeffaf filmle kaplayın. 15-30 dakika buzdolabında soğutun.
Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun. Taze soğanla süsleyip servis yapın.
SERVİS ÖNERiLERi: Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz. Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır.
EKONOMİ: Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz.
250 gr soya fasulyesi4 taze soğan, doğranmış1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış125 gr pavurya eti, süzülmüş6 marul yaprağıTaze soğan, süslemek içinSos:50 gr yoğurt6 yemek kaşığı mayonez1 limonun kabuğu, rendelenmiş1 yemek kaşığı limon suyu1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlıTuz ve karabiber
Hazırlanışı
Soya fasulyesi, taze soğan, kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın.
Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup, limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın.
Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın. Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip, şeffaf filmle kaplayın. 15-30 dakika buzdolabında soğutun.
Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun. Taze soğanla süsleyip servis yapın.
SERVİS ÖNERiLERi: Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz. Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır.
EKONOMİ: Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz.