geçen hafta ki planlarım bizim hanım çeşme ye yeğenlerin ve ablamın ziyaretine gidelim demesiyle değişime uğradı,zira çeşmede rüzgar fazlaydı ve k.-k.doğu veriyordu.cuma öğleden sonra yeğenlerdeydik.gece yarısı yeğenle beraber önce çiftlik köyü denedik.04 te dalyan köye rotayı çevirdik.etrafta gırgırlar olmayınca kıyıdan oltaları attık dk.10 gırgır sesini duymaya başladık merakla limanda nereye yanaşıcak diye beklerken benim önüme bağlandı.bende gırgırın arkasındaki römorköre geçtim ve uzakta olan kefalleri gırgırın yanına çektim ve başladım yakalamaya yeğende yanıma ilişti.ben 1,2 3, derken 4,5 kefal toparlarken gelen büyük gırgırla toparlandık,zira bu gelen gırgır üstünde bulunduğumuz gırgırın yerine bağlandı.oda ona bağlandı,derken bir gırgır daha geldi.ortalık pavyon önü gibi her yer ışık,bir gırgır trafiği; frigorifik kamyonlar yanaşıyor balık kasaları yükleniyor.tam bir hayat mücadelesi.sabahın mahmurluğunda ortaya çıkan emek savaşı.
bizde kovamıza onların sardalyelerinden doldurarak nasiplendik.
not;kefaller sardalyeleri koyduğum kovadaydı.evde onları ayırıp çekerim dedim ama eve geldiğimde herkes yatıyordu bizde öyle yapınca kalktığımda hak getire.sizlere balıksız rapor oldu.
eskiden gırgırları seyrederken ağı topladıklarında yanlarına çağırır 1 kasa yada kova balıgı sandala dökerler göz payı sayarlardı,
son zamanlarda balık azalmasından dolayı böyle şeyler çok az yaşanır oldu.
tahsin abi bu soguktada balık denedinya tebrikler sana
Tahsin bu sogukta tavaliklar cikmis..
helal olsun..
tabii afiyette olsun
Nihat`in dedigi uygulama burada da olurdu..tabii eskiden..
simdi neredeeee
bir dahakine daha da bollarina ..
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
bu cumartesi gecesiyse 2 deli balığa gideceğini söyleyince onlara göz kulak olmam gerektiğini düşünerek onları yalnız bırakmadım.hava kuzeyden 4-6 sabahını 5-7 veriyordu.gece 23:30 da yola çıktık.avlak yerine vardığımızda rüzgarın makul olduğunu düşünerek rüzgarı karşımdan alan yerde avlamaya başladım.serdo ve recep arkadaşım ise benim karşı tarafımdaydılar.hiç vuruşsuz geçen bir saatten sonra ilk işaret düştü.işaretim hafif olduğundan rüzgardanmı balıktanmı tereddütüyle oltayı elime aldım ve evet yürümeye başladı,tasmaladım ve gelen ilk vuruşta ufakta olsa levreği aldım,1/2 saat sonra bir tane daha aldım,derken receple serdo kardeşlerim yanıma geldiler,çok sıkı giyinmemize rağmen ellerimizin ve ayaklarımızın üşümesini engelliyemiyoruz,yemi iğneye takarken bile zorlanıyorum.3.sünü de aldık fakat vuruşlar ve balığın zayıflığı vücut ısımı iyice düşürdü,rüzgarında şiddetini arttırmasıyla 03:00 gibi avı sonlandırdık.resimde arabanın gösterdiği hava sıcaklığı,avlandığım en soğuk havayı gösteriyor.
güzel günler güzel balıklar sizlerin olsun.
diyecek bir sey bulamiyorum..
-1 derecede av yapmak..bravo Tahsin...
afiyet olsun..
o havada aldigin baliklarin,kiymeti iyi havada alinanlardan cok-cok fazla
tekrar tebrikler bu cumartesi gecesiyse 2 deli balığa gideceğini söyleyince onlara göz kulak olmam gerektiğini düşünerek onları yalnız bırakmadım
yukaridaki baliga gitmek icin bu mazeretin de cok guzel
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
LeVrEkCi yazdı:eskiden gırgırları seyrederken ağı topladıklarında yanlarına çağırır 1 kasa yada kova balıgı sandala dökerler göz payı sayarlardı,
son zamanlarda balık azalmasından dolayı böyle şeyler çok az yaşanır oldu.
tahsin abi bu soguktada balık denedinya tebrikler sana
valla o dediğin gibi eskidendi.şimdi gırgırla kamyon kasasının arasına muşamba seriyorlar aktarma sırasında dökülenleri bile vermiyorlar.allahtan rüzgardan gırgır 40-50 cm kıyıdan açıldığında denize dökülenleri kepçeledim.
eskiden herkes elinde poşetle yanaşır kürekle poşeti doldururlardı.
Albatros-gr yazdı:Tahsin bu sogukta tavaliklar cikmis..
helal olsun..
tabii afiyette olsun
Nihat`in dedigi uygulama burada da olurdu..tabii eskiden..
simdi neredeeee
bir dahakine daha da bollarina ..
rastgele
zaman değişiyor belki insanlarda değişiyor,acaba eskinin gönlü bol insanlarımı yok yada balık azda ondanmı bilemem.
kasap100 yazdı:Bol gırgırlı bir av olmuş Tahsin abi.
Bol ve bereketli avlara inşallah
eyvallah bahadır ,teşekkürler.
Tropheus yazdı:güzel bir gun olmuş tebrikler bu sardayalar bu sene buralarda hiç olmadı sizin oralarda var ne guzel maşallah.
valla var ama biraz hava rüzgar gördümü 5-7 tl oluyor,güzel havada 3 tl.