Yorumları: 1,182
Konuları: 49
ufuktan26 yazdı:Dip oltasından korkma.Arada takılma olur.Ama sürekli takılacak diye birşey yok. Ayrıca o dediğin zargana toplu takım 1. yönteme benzer mantık olarak.Denizde olur ama sazanda biraz zor.
hmm anladım doğrudur abi. o zaman makineyle kamışı alayımda dip oltası uygulayayım başka çare yok.
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Burhan abi avlanacağın yer nerede acaba ? Yeri de söylersen ona göre daha iyi bilgi verebilirim
Sazanları özledim...
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
burhan tahminime göre senin gittiğin gölette tutulan balıklar israil sazanı makaralı oltalarını al her zaman lazım olur fakat ufuk hocanın taktiğini yabana atma çin işi 6 m kamışlar var 10-15 tl al bir tane birde ince şamandıra şamandırayı 5-6 m derinlik ver alltta fırdöndüye bağlı iki saçak yap marketten bir kilo göce al biraz haşla gittiğin teri olta atacağın yeri avucunla suya göceleri atarak yemle 3 numara iğne 30 luk misina kullan göce konserve mısır soluucan gibi yemlerle avlan hatta boncuk makarna bile olur dene çok zevk alacaksın zaten israil sazanı ise yasak ve limit yok makaralı oltayıda 2 yada üç saçaklı yap dipe yatır 30 m kadar attınmı oda yeterli zil takıp bekle rast gelsin bence makaralı oltada mısır olsun iğneyi iyice sakla biraz ucu dışarıda kalabilir
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
ustam61 yazdı:Burhan Kardeş Önce 2 karış kadar 030 masina nın 2 ucunada birer iğne bağla.bu misinanın ortasını bul ,birini ötekinden 5 parmak kadar uzun olacak biçimde 035 misinanın ucuna bağla.bağladığın yerden 30-40 cm uzağa içine su doldurulabilen şeffaf şamandıra dan bağla.Oltan hazır.sazan genelde ekmeği geri çevirmeyen bir balıktır.ekmağin kabuğundan 2cm kadar eninde 5-6 cm uzunluğunda parça kopart.pişmiş yeri içeride kalacak şekilde sıkıca (sigara sarar gibi) sar.İğneyi
ardığın ekmek kabuğuna iğne gözükmeyene kadar batır.2. iğneyede aynı işlemi yap.daha evvel şamandıraya yarım su doldur ki hem kurşun hem mantar vazifesi görsün.Oltanı atmak istediğin yere biraz bayat ekmek serpiştir.balıkların oraya toplandığını suyun üstündeki ekmekleri topladıklarını göreceksin.Kendini fazla göstermeden o serptiğin ekmeklerin arasına oltanı at.ekmeklerin suyun yüzünde kalmasına dikkat et.Makinanın da debriyajını açmayı unutma ki oltayı balığa kaptırmayasın.
Bu anlattıklarım deneyerek bulunmuş en iyi taktiktir.Tabiii bunları av yasağı bittiğinde uygulamanı ,yakaladığın balıklarında limit altı olmamasına dikkat etmeni tavsiye ederim.
Daha önce açılmış bir konuya göndermiş olduğum resimler vardı bulamadım.ama mutlaka resimlerle tekrar anlatacağım.
RASTGELE.
Hayrettin ustam çok güzel bi avlanma tekniği bunu kesinlikle uygulıycam emin olabilirsiniz. acayip yattı kafama vallaha süper. bide şu yasak ne zaman kalkıyor bi öğrenebilsem
rusan yazdı:Burhan abi avlanacağın yer nerede acaba ? Yeri de söylersen ona göre daha iyi bilgi verebilirim
Ruşan kardeşim bu elmalı barajı ve ömerli barajı. ama daha çok elmalı olur benim için çünkü çok yakın. sende paylaşırsan bildiklerini çok sevinirim
araphüso26 yazdı:burhan tahminime göre senin gittiğin gölette tutulan balıklar israil sazanı makaralı oltalarını al her zaman lazım olur fakat ufuk hocanın taktiğini yabana atma çin işi 6 m kamışlar var 10-15 tl al bir tane birde ince şamandıra şamandırayı 5-6 m derinlik ver alltta fırdöndüye bağlı iki saçak yap marketten bir kilo göce al biraz haşla gittiğin teri olta atacağın yeri avucunla suya göceleri atarak yemle 3 numara iğne 30 luk misina kullan göce konserve mısır soluucan gibi yemlerle avlan hatta boncuk makarna bile olur dene çok zevk alacaksın zaten israil sazanı ise yasak ve limit yok makaralı oltayıda 2 yada üç saçaklı yap dipe yatır 30 m kadar attınmı oda yeterli zil takıp bekle rast gelsin bence makaralı oltada mısır olsun iğneyi iyice sakla biraz ucu dışarıda kalabilir
Hüseyin abi kurban olim ben hiç bişi anlamadım dediklerinden

6 metrelik kamışı atabileceğim yer yokki oralarda. bide tam bi anlayabilsem bu 6 metrelik kamışıa makine takılıyo mu ? nası oluyo hiç görmedim ben. bizim burdakiler israil sazanı evet avlaması yasak mı değil mi anlamadım normal sazanlardan deiller. zaten tutsamda geri salıcam abi ama önce bi tutmak lazım

hüseyin abi bana ufuk abinin bahsettiği takımı böyle madde madde nasıl yapacağımı anlatır mısın nolur ?
14-04-2009, 12:24
(Son Düzenleme: 14-04-2009, 12:30, Düzenleyen: SinekOltasi.)
of abi çaktım durumu süper tekniklere benziyor

ikisinide deniycem ama önce 2 ya da 3 lü saçak yapıp atma kdaha iyi görnüyo tamamdır hehe. saçak yapımınıda anlatır mısınız peki nasıl yapıcam kaç gr kurşun kullanıcam ? birde özellikle soruyorum israil sazanı yakalamak serbest mi ? yasak mı ?
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
ustam61 yazdı:Burhan Kardeş Önce 2 karış kadar 030 masina nın 2 ucunada birer iğne bağla.bu misinanın ortasını bul ,birini ötekinden 5 parmak kadar uzun olacak biçimde 035 misinanın ucuna bağla.bağladığın yerden 30-40 cm uzağa içine su doldurulabilen şeffaf şamandıra dan bağla.Oltan hazır.sazan genelde ekmeği geri çevirmeyen bir balıktır.ekmağin kabuğundan 2cm kadar eninde 5-6 cm uzunluğunda parça kopart.pişmiş yeri içeride kalacak şekilde sıkıca (sigara sarar gibi) sar.İğneyi
ardığın ekmek kabuğuna iğne gözükmeyene kadar batır.2. iğneyede aynı işlemi yap.daha evvel şamandıraya yarım su doldur ki hem kurşun hem mantar vazifesi görsün.Oltanı atmak istediğin yere biraz bayat ekmek serpiştir.balıkların oraya toplandığını suyun üstündeki ekmekleri topladıklarını göreceksin.Kendini fazla göstermeden o serptiğin ekmeklerin arasına oltanı at.ekmeklerin suyun yüzünde kalmasına dikkat et.Makinanın da debriyajını açmayı unutma ki oltayı balığa kaptırmayasın.
Bu anlattıklarım deneyerek bulunmuş en iyi taktiktir.Tabiii bunları av yasağı bittiğinde uygulamanı ,yakaladığın balıklarında limit altı olmamasına dikkat etmeni tavsiye ederim.
Daha önce açılmış bir konuya göndermiş olduğum resimler vardı bulamadım.ama mutlaka resimlerle tekrar anlatacağım.
RASTGELE.
hayretin abime katılıyorum
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
bende katılıyorum da

) birisi bana israil sazanlarının yasak olup olmadığını söyleyebilir mi ? hüseyin abinin yazdıklarından serbest olduuunu anladım ?