Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olta Kamışı Fırlatma Teknikleri : Otb Cast
Olta Kamışı Fırlatma Teknikleri : Otb Cast

Tekniği yazan Bob D’Amico santrifüj kuvvetin kamışla olta fırlatmada anahtar olduğunu ve uzak mesafelere ulaşabilmek için çok özel donanımlara gerek duyulmadığını belirtmiş.

Bu teknikle olta kamışa 270 derece civarında bir açı vererek santrifüj kuvvetiyle kamışın uzak mesafelere nasıl atılabileceği anlatılmış.

Aşağıda anlatılanların tümünde sağ elini kullananlar baz alınmıştır.

1- Yüzünüz suya bakacak şekilde durun.

Sol ayağınızı öne doğru alın ve ağırlığınızı sağ ayağınıza vererek arkaya doğru yaslanın
2- Sonra ayaklarınız sabit kalacak şekilde vücudunuzun üst kısmını kalçalarınızı döndürerek sağa doğru çevirin.

Şimdi ilk pozisyona göre 180 derecelik bir açıyla vücudunuz yana bakıyor.
3- Kamışınızı arkaya saat 3.00 pozisyonuna getirerek kurşunu yere oturtun.Kamış ise saat 1.00 pozisyonunda olmalıdır.

Bu suya bakan pozisyonunuza göre yaklaşık 200 derecelik bir açıya denk gelir.
4- Kamışı sol kolunuz sağdan daha yukarıda kalacak şekilde ve ucu aşağıya bakacak şekilde tutun.

Doğal olarak sağ kolunuz daha altta ve düz kalacaktır.
5- Kurşun yerde ve misina gergin olarak atışa hazırlanın. Vücudunuzu kalçalardan çevirerek atışa başlayın.

Vücudunuz dönerken kollarınız ve kamış arkada kalacak şekilde öne doğru çekilirler.

Daha sonra kollarınız yukarıya doğru kalkarak yumuşak bir yukarı yay şekli çizecektir.
6- Vücudunuz suya doğru döndüğünde vücut ağırlığınız ön tarafa sol ayağınıza kaymalıdır.

Sol kolunuzu aşağıya göğsünüze doğru çekin. Sağ kolunuzu ittirerek kamışa ilave bir güç verin ve misinayı bırakın.
7- Kamışınızın ucunu yüksekte sabit tutarak atış hedefinize doğru bakın.
Bul
arda teşekkür ederim tam aradığım konu buydu.Alkis
Bul
Teşekkürler Ardacım eline sağlık.Alkis
Bul
konu için teşekkürler arda birçok kişinin çok işine yarayacaktır.Alkis
Bul
Paylaşıma teşekkürler arda önemli bir konu hakkında bilgiler verdin.Alkis Bilindiği gibi bu kamış atmada hata yüzünden bir çok yaralanmalar oluyor.Hadiordan Ben bile bazen sendeliyorum atarken genelde kimseye zararım olmasın diye sakin ücra köşeleri tercih ediyorum.SiyirdimSiyirdim
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
HAŞİM77 yazdı:Paylaşıma teşekkürler arda önemli bir konu hakkında bilgiler verdin.Alkis Bilindiği gibi bu kamış atmada hata yüzünden bir çok yaralanmalar oluyor.Hadiordan Ben bile bazen sendeliyorum atarken genelde kimseye zararım olmasın diye sakin ücra köşeleri tercih ediyorum.SiyirdimSiyirdim

haşim benim arkadaşımda dikkat etse iyi olur kamışı atarken yanından kaçıyorum.Gulumse
Bul
HAŞİM77 yazdı:Paylaşıma teşekkürler arda önemli bir konu hakkında bilgiler verdin.Alkis Bilindiği gibi bu kamış atmada hata yüzünden bir çok yaralanmalar oluyor.Hadiordan Ben bile bazen sendeliyorum atarken genelde kimseye zararım olmasın diye sakin ücra köşeleri tercih ediyorum.SiyirdimSiyirdim

Bende bendeeeee.SiyirdimSiyirdim
Bul
bucalıfikret yazdı:haşim benim arkadaşımda dikkat etse iyi olur kamışı atarken yanından kaçıyorum.Gulumse

Hiç yanına gitmiyorum desene...Hadiordan
Bul
Teşekkürler Arda Alkis
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Güzel bir paylaşım teşekkürler Alkis
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,822 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  sazan (aynalı sazan) av teknikleri araphüso26 60 22,729 31-05-2012, 10:09
Son Yorum: Avcı Altan
  Karadenizde kıyıdan olta balıkçılığı çok zevkli. ( Acemiyim bu işi öğretin :) expert0540 20 9,286 07-09-2011, 13:12
Son Yorum: ufuktan26
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 12,882 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  Çok farklı bir olta takımı, her tür balıkta kulanılabilinir eminim çok beğeneceksiniz alperburdur 43 9,566 07-02-2009, 21:02
Son Yorum: alperburdur
  Olta alacağım lütfen tavsiyelerinizi alabilirmiyim!! blue_zaire 5 2,846 21-08-2007, 22:43
Son Yorum: summer1977

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi