Yorumları: 89
Konuları: 15
Merhaba , hafta sonu Saroz Körfezine gidip balık tutmak istiyoruz. Nato limanından uzaklaşalım artık, Çerkezköy'e uzak gerçi Saroz ama hafta sonu vakit geçirmek için,gezmek için güzel olur diye düşündük.O tarafları bilen varsa nereler güzeldir avlanmak için acaba ? Yayla ve erikli diyorlar , burada bilgisi olan varsa sizlerinde görüşleriniz almak isterim.
2-3 aile gidip ev kiralamayı düşünüyoruz hava güzel olur umarım.
bölgeyi bilen pek yok galiba ??
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
kabatepe limanının ilerisi ve gerisi güzel balık yapar ama kalınacak yer orada bulamazsınız,eceabatta kalıp kapatepe limanına giderim derseniz eceabatta heryerde yem satılır yem alıp kapatepe limanını geçince kıyıdan yemli atıp beklerseniz levrek,sinarit,minekop,çupra,karagöz,ahtapot vs alma ihtimaliniz yüksektir.tekne ile açılma imkanı olsa kıyı kıyı sırtı çeke çeke her türlü balık tutma iansınız olacaktır.
saroz organizasyonunda kabatepe limanından ileriye doğru 2-3 km gidip kumsala yayılmıştık,yemlerimiz çok kötü oldugu halde güzel balıklar tutmuştuk ki aynı yerden birkaç rapor daha geldi,atçekle levrek alanlar oldu aynı yerden.
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
gökçetepe orman kampı olabilir..gece neler çıkacağı belli olmaz..
Yorumları: 675
Konuları: 91
biz eriklide temmuz ayında tatil yaptık.biz dubleks eve 150 tl ödedik.şu an fiyatlar yarıya kırılmıştır.denizi fevkalade güzel ve berrak.kumu harika.kıyıdan 100 mt gidiyorsun dizlerine geliyor.
ancaaak balık için hayale kapılmayın.çünkü yasak sezonda bile her tarafa ağ atılıyordu,şimdiyi düşünemiyorum.
mecidiye ile erikli arasında tuz gölü var,onun döküldüğü yerde yemli avcılık yapılıyor bu mevsimde.
biz zıpkınla dalarak 2 adet birer kiloluk kefal vurup ızgarasını yapmıştık.levrek kadar lezzetliydi..
teşekkürler cevpaplar için.
Levrekçi : eceabat tarafları oldukça uzak kalıyor bizim gideceğimiz yere.Biz Erikli-Yayla köyüne gitmeyi düşünüyoruz.
Maceratorr ; fiyatlar dediğini gibi aynen şu an 70-80-100 civarı.Yayladan tuttuk evi, kısmetse gidip şanzımızı kendimiz deneyeceğiz artık,yasak ve abartılı avlananlara rağmen eğer varsa nasibimiz alır geliriz
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
rast gelsin hocam
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 11
Konuları: 1
LeVrEkCi yazdı:kabatepe limanının ilerisi ve gerisi güzel balık yapar ama kalınacak yer orada bulamazsınız,eceabatta kalıp kapatepe limanına giderim derseniz eceabatta heryerde yem satılır yem alıp kapatepe limanını geçince kıyıdan yemli atıp beklerseniz levrek,sinarit,minekop,çupra,karagöz,ahtapot vs alma ihtimaliniz yüksektir.tekne ile açılma imkanı olsa kıyı kıyı sırtı çeke çeke her türlü balık tutma iansınız olacaktır.
saroz organizasyonunda kabatepe limanından ileriye doğru 2-3 km gidip kumsala yayılmıştık,yemlerimiz çok kötü oldugu halde güzel balıklar tutmuştuk ki aynı yerden birkaç rapor daha geldi,atçekle levrek alanlar oldu aynı yerden.
Kabatepe limanın giriş kapısında, sol tarafta orman bakanlığı kamping tesisi mevcut.Yine liman yoluna girmeden sol tarafta 4 km ilerde çok güzel bir motel var.(kum motel-kamping)
Yorumları: 11
Konuları: 1
maceratorr yazdı:biz eriklide temmuz ayında tatil yaptık.biz dubleks eve 150 tl ödedik.şu an fiyatlar yarıya kırılmıştır.denizi fevkalade güzel ve berrak.kumu harika.kıyıdan 100 mt gidiyorsun dizlerine geliyor.
ancaaak balık için hayale kapılmayın.çünkü yasak sezonda bile her tarafa ağ atılıyordu,şimdiyi düşünemiyorum.
mecidiye ile erikli arasında tuz gölü var,onun döküldüğü yerde yemli avcılık yapılıyor bu mevsimde.
biz zıpkınla dalarak 2 adet birer kiloluk kefal vurup ızgarasını yapmıştık.levrek kadar lezzetliydi..
kıyı balıkçılığında tüm yıl ağ atmak (profesyonellere amatöre değil) serbest.Av yasağı,büyük teknelerle yapılan gırgır ağları vs. için var.Ayrıca,trol teknelerinin EGE VE AKDENİZDE uluslararası sularda tüm yıl boyunca avlanmalarında bir yasak söz konusu değil.
Cuma gecesi saat 11 gibi Yayla'ya vardık.Her zamanki gibi kazıklanarak Tekirdağ'dan boru kurtlarımız aldık 3 balık avı hastası
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
Kiraladığımız evi bulduk dalan derken saat 1 gibi başladık sahilde turlamaya uygun bir yer bulmak için.
Daha sonra 2-3 yer değiştirerek ( kumluk sahillerdi bu yerler ) 1 tane 20 cm mırmır, bir tane küçük mırmır aldık. Ertesi gündüz sahilden 1 adet 250 gr kadar bir çipura yakaladım el oltası ve boru kurduyla.Ama asıl avımızı cumartesi gece liman ve arkasındaki plajdan yaptık 3 kişi 38 tane balık yakaladık.Ben hayatımda kıyıdan ve liman üzerinden bu kadar çeşitli balık yakalamadım süper eğlenceliydi.Bu balıklar çipura, mırmır, karagöz,yılan balığı, kupaydı.Yan tarafta avlanan bir amca barbun bile aldı asıl ona hayret ettim doğrusu.
Sabah kıyıda balık temizleyen zıpkınla avlanan bir kişinnin balıklarıda harikaydı bu arada onuda belirteyim.Yarım metrelik 2 tane levreği, 30 cm kadar eşkinası ve büyük kefalleri ile ahtapotunu temizliyordu zıpkın olayınamı geçsemmi diye düşündüm doğrusu
not: Bu arada boru kurtlarını keşke almasamaydık ? Çünkü liman ve kumsallar solucan ve matya kaynıyordu.Onlarıda kullandık yem olarak ama boru kurdunun verdiği performansı vermediler gibi geldi bana yada boru kurdu pskolojik olarak iyi yem olarak aklımıza takıldı herhalde.( içinde 8 tane olan paketlere 3,5 lira verince ve toplamda 73 lira verince pskilojimiz de bozulmuş olabilir