05-12-2006, 11:21
Yem sardalya ..adet 48...bir de canım yurdum insanı capa atmayı ogrense de daha fazla tutsak nasıl olur diyorum..?
iyi haftalar herkese.
rastgelsin..
iyi haftalar herkese.
rastgelsin..
hava guzel balik guzel..
|
05-12-2006, 11:21
Yem sardalya ..adet 48...bir de canım yurdum insanı capa atmayı ogrense de daha fazla tutsak nasıl olur diyorum..?
iyi haftalar herkese. rastgelsin..
05-12-2006, 12:04
Ruhan abi yine toplamışsın çipuraları yaw.Güzel ve bereketli bir av olmuş abi.Paylaşım ve resimler için teşekkürler.Afiyet olsun abi saygılar.
05-12-2006, 12:42
Sevgili Ruhan,
ne zaman bizim oralara gelecek bu çupralar.... senden halen haber bekliyorum ona göre.... ![]()
05-12-2006, 12:47
...........
05-12-2006, 13:01
üstadım yine süper av yapmışsınız tebrik ederim.
sevgiler.
05-12-2006, 13:05
elinize sağlk ruhan abi güzel almışsınız çupraları
05-12-2006, 13:11
çok güzeller benide denize alıştıracaksınız bu gidişle deniz 40 km ama yanımda işi bilen birisinin olması lağzım kılavuz kaptansız gitmem,
05-12-2006, 13:13
cahitusta yazdı:çok güzel av olmuş . emeğinize sağlık . afiyet olsun. çapa atma konusun da sitem ettiğiniz kişi ve mevkii yi bilemiyorum ama bazen balık kestiğin de çapayı çekip, tesbih kurşunla banzer balıklar aldığım oldu.yani bazı deniz de çapayı çekmek en doğrusu.(3-7 kulaç arası dalgasız deniz için) selamlar Cahit bey bahsettigim derin su...balık avlıyoruz adam gelip aynı hizaya yanınıza capa atmaya calısıyor ..altımızda kafes var ya..okadar bıktırdılar ki yakaladıgımız balıgı gostermeden iceri alıyoruz artık..hatta yanımızdan o an gecen varsa kacırmak pahasına asagıda dahi bekletiyorum balıgı..yeter ki gelmesinler diye..bıktırdılar cunku..parası olan tekneyi alıp denize cıktı mı boyle oluyor maalesef..capayı ileri atıp hizamıza gelse gene lafım yok..her iste oldugu gibi bunun da bir adabı var..siz saygısızlık deyin ben usul bilmemek diyeyim ama inanın huzur kacıyor insanın.gecen hafta denizin ortasında kavga ediyorduk az kaldı..adam koca yatla ustumuze cıktı deryanın ortasında..sanki bir noktada çakılı bu balık...
05-12-2006, 13:21
maalesef haklısınız bizim avlandığımız bölgelerdede aynı olaylar geliyor insanın başına. adam basmış parayı almış tekneyi, ne balık bilgisi ne tekne bilgisi ne deniz bilgisi var. bırakın bunları insana saygısı yok adamların maalesef yazık bir av günümüzde nihat kutsal ve benim başımada gelmişti maalesef ama ben sizin kadar kibar bir edayla maalesef konuşamamıştım kendilerine.
saygının ve sevginin olmadığı yerlerde her zaman itaatsizlik ve kanunsuzluk vardır. bizde lüferi dışarı çıkartamıyoruz bazen adamlardan, bir balık geldimi sanki balık kolonisi benim altımda üstümden geçecek adamlar ben anlam veremiyorum. ama şu bilinmelidirki denizde herkes kısmetini yer insanları üzmenin anlamı yok bence. balığa stres atmak için gidipte stress içinde geldiğimiz günler yaşamak istemiyoruz. doğaya saygımız yok. bari insanlara saygımız olsun sevgiler.
05-12-2006, 13:32
beh kardeşim bolluğa bak,darısı bizlere
![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|