MADDE 9 – (1) Çizelge-2’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel zararlı balıkların görüldüğü sular derhal Bakanlığın en yakın il veya ilçe müdürlüklerine bildirilmelidir. Bu grup balıklar için boy ve sayı limiti yoktur. Kapalı sezon bulunmamaktadır.
burhan başlangıç olarak sazan avı için şunlar sana yeter ve çok da pahalı olmaz:şimdi dükkanımın arka tarafındaki av bayiinden senin için resmini çektiğim 3.60 metrelik remixon kamış 15tl, yine 30 ile 40 tl arası bir remixon makine ve mustang 100 metrelik 40 lık misina 4tl, 3 adet wmc 4 numara iğne 1 tl, bir adet 50 veya 75 grlık kurşun 50 krş, 1 takım sana toplam en çok 60 tl ye malolur 180tl ye bunun gibi 3 takım yapabilirsin ayrıca en son resimdeki dolabın üst gözündeki yere saplama ayaklarından ve 3 adet de mandallı zil alırsan 20 tl de bunlara versen toplamda 200tl ye herşey tamam ve malzemelerine iyi bakarsan 10 sene bişey olmaz... ayrıca takımı bağlamaya gelince 3 köstekli sonunda kurşun bulunan dip takımları yaparsan işini görür 15 hazirandan sonra avlanmaya başlayabilirsin rastgele
alperburdur yazdı:burhan başlangıç olarak sazan avı için şunlar sana yeter ve çok da pahalı olmaz:şimdi dükkanımın arka tarafındaki av bayiinden senin için resmini çektiğim 3.60 metrelik remixon kamış 15tl, yine 30 ile 40 tl arası bir remixon makine ve mustang 100 metrelik 40 lık misina 4tl, 3 adet wmc 4 numara iğne 1 tl, bir adet 50 veya 75 grlık kurşun 50 krş, 1 takım sana toplam en çok 60 tl ye malolur 180tl ye bunun gibi 3 takım yapabilirsin ayrıca en son resimdeki dolabın üst gözündeki yere saplama ayaklarından ve 3 adet de mandallı zil alırsan 20 tl de bunlara versen toplamda 200tl ye herşey tamam ve malzemelerine iyi bakarsan 10 sene bişey olmaz... ayrıca takımı bağlamaya gelince 3 köstekli sonunda kurşun bulunan dip takımları yaparsan işini görür 15 hazirandan sonra avlanmaya başlayabilirsin rastgele
Alper abi hepsini tek tek not alıyorum kağıda bu yakınlarda hemen gidip alıcam süper ucuzmuş gerçekten. markalarını kağıda yazıyorum şimdi. Bu kadar zahmet etmeseydin abicim ya vallahi mahçup oldum en kısa zamanda fotolarla şenlendiricem sizleri bu arada bizim burda israil sazanı çıkıyo hemen hemen başka balık yok o yüzden avı serbestmiş. hemen takımları dizip ava koyulabilirim
DarkDream yazdı:Alper abi hepsini tek tek not alıyorum kağıda bu yakınlarda hemen gidip alıcam süper ucuzmuş gerçekten. markalarını kağıda yazıyorum şimdi. Bu kadar zahmet etmeseydin abicim ya vallahi mahçup oldum en kısa zamanda fotolarla şenlendiricem sizleri bu arada bizim burda israil sazanı çıkıyo hemen hemen başka balık yok o yüzden avı serbestmiş. hemen takımları dizip ava koyulabilirim
burhan kardeşim zahmet mi olur belki sayemizde atarsın 3 oltayı da saplamalara oturtursun kamışları takarsın zilleri misinalarına oturur da termostan çayını katarsın gölü seyrede seyrede yudumlarsın çayını bir de bakarsın ziller çın çın ötüyor aman hemen elleme bırak tamamen alsın yemi iğneyi sonra çok sarsmaya başladımı çekersin 2 kiloluk bir sazan inşallah ve bizim nasıl avlandığımızı da şu videodan görebilirsin:http://video.google.com/videoplay?do...43000808&hl=en
alperburdur yazdı:burhan kardeşim zahmet mi olur belki sayemizde atarsın 3 oltayı da saplamalara oturtursun kamışları takarsın zilleri misinalarına oturur da termostan çayını katarsın gölü seyrede seyrede yudumlarsın çayını bir de bakarsın ziller çın çın ötüyor aman hemen elleme bırak tamamen alsın yemi iğneyi sonra çok sarsmaya başladımı çekersin 2 kiloluk bir sazan inşallah ve bizim nasıl avlandığımızı da şu videodan görebilirsin:http://video.google.com/videoplay?do...43000808&hl=en
abi ne bereketli av yapmışsınız ya. yalnız o takımı bana anlatırsanız çok güzel olur yem ne kullandınız ? iğneler 4 numara di mi ? iğneye bağladığınız misinanın bedeni kaç abi ? ana bedene ne kadar uzaklıkta takıyosunuz ? iğneyi nası bağlıyosunuz ? 2 iğne arası ne kadar oluyo ? çok soru sormak istemezdim ama acayip heyecan yaptım süper av olmuş.
Burhan abi o kadar masraf yapma derim ama yine de karar senin. Bence 6-7 metrelık bır gol kamısı al ucuna da şamandıralı bır takım yap hem kolay kolay karıstırmazsın. İsrail sazanı ıcın o kadar masrafa degmez dıye dusunuyorum. Ya da klasık 2 ıgnelı takım yapabılırsın. Mısına pelıcan 0.28 bıle alsan yeterlı. Makına ve kamısın da cok da ıyı olması gerekmez. 30 40 lıralık guzel kamıslar var onlardan bır kamıs alırsın. Makına da senın ıstegıne kalmıs . bendekı 15 lıralık kamıs da o balıkları rahatlıkla cekıyor , 8 senelık dandık makınalarımda. Ama başka yerlerde de avlanırım sırf bunun ıcın almıycam dersen Lineaffe FreeStyle 3.90 kamış + REMIXON VIOLET 70 (makina tam bu mu bilmiyorum ama onu da tam olarak öğrenirim surf bir makinaydı geçen kullandım ve gerçekten cok guzeldı.)
Birde bız şamandıralı avlanmadığımızda yaylı takım kullanıyoruz bu daha da basit. Bir tek hamuru yapması zahmetli. Bu taraflara yakın olsan çok daha fazla yardım edebilirdim. Ama malesef. sormak istediğin herşeyi bana sorabılırsın abi.
Ruşancım canım kardeşim çok güzel açıklayıcı bilgiler vermişsin çok sağ ol. Tuttuğun israil sazanlarıda aynı benim gördüklerime benziyor verdiğin haberler kadar güzeller alper abinin söylediği uygun fiyata kamış ve makineden alıcam sanırım onlarla 2 li dip oltası yapıcam bakalım ama önce kamışla makineyi almam lazım. gerisi kolay keşke ykaın olsaydık hakkaten ya beraber çıkardık balığa.
bak takım bağlamayı bilmiyorum o konuda acemilik çekicem biraz yem konusunda da baharatlı et ya da konserve mısır olur diye düşünüyorum. tek sorun şu; ana bedene bağlanacak olan 3-4 numaralı iğnelere takılacak olan misinanın bedeni ve rengi nolacak ve 2 iğne arasındaki mesafe ne kadar olacak ? bunları bilmiyorum ben.