Leðende 3 yasinda balik sevmek balik aþki bu olsa gerek tesekkurler SERKAN kardesim paylasimin icin...![Alkis Alkis](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/alkis.gif)
![Alkis Alkis](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/alkis.gif)
Balık sevdası ne zaman ve nasıl başladı?
|
Leðende 3 yasinda balik sevmek balik aþki bu olsa gerek tesekkurler SERKAN kardesim paylasimin icin...
![]() ![]() ![]()
19-04-2012, 12:35
Tatar kilitli yani bildiğimiz çengelli iğneler. Vay ki vay demekki sadece yorgan ve nevresim için değilmiş. Çok güzel çok
![]() ![]()
20-04-2012, 09:58
Harika bir konu,zevkle okudum beni çok eski günlere götürdü,herkese çok teşekkürler,bende en kısa zamanda yazıp sizlerle paylaşacağım,hoşca kaın,
![]()
20-04-2012, 10:09
ADALYA yazdı:Harika bir konu,zevkle okudum beni çok eski günlere götürdü,herkese çok teşekkürler,bende en kısa zamanda yazıp sizlerle paylaşacağım,hoşca kaın, merakla beklyoruz etem abi.saygılar.
20-04-2012, 17:05
ADALYA yazdı:Harika bir konu,zevkle okudum beni çok eski günlere götürdü,herkese çok teşekkürler,bende en kısa zamanda yazıp sizlerle paylaşacağım,hoşca kaın, Keyifli bir paylaşım olacağından şüphem yok. Bekliyoruz. ![]()
[SIZE="4"][COLOR="Blue"]Evet gelelim bizimkine
![]() ![]() ![]() ben-Hala bana 25 kuruş ver Halam-Napcen bire 25 kuruşu Ben-Hala balık tutacam Parayı aldığım gibi doğru carşıya Süleyman ağbinin dükkanına vardım süleyman ağbi bana olta yap dedim. Süleyan ağbi baba annemin tarafından uzak akrabadır boyu hayli uzun idi 2 metrenin üstü sanırım kemik rahatsızlığı vardı.Bana tahtaya sarılı [/COLOR][COLOR="Blue"]on metre misina ucuna 1 tane sinek iğnesi bağladı 2-3 tenede yedek iğne verdi kurşun pahalı geldi onuda motor tamircisinden 1 tane somun alarak halletim.Kıyıda taşların arasında cok teke olurdu yem konusunda sıkıntı yoktu onuda zar zor elle 6-7 tane teke yakaladım.Oltayı yemledim kayaların arasında dolaşıyorum AHA!! ![]() ![]() Halam-napıcan bunları bre oğlum dedi Ben-Hala kızartalım Halam-olmaz bunlar hem kücük hem az yağa ziyan dedi. Soınunda balıklar SARMAN'ın mideye gitti. ![]() Sonraki zamanlarda LEPİN (ot balığı) tutuyordum rengarenk olurlar daha sonraları Gelibolu iskelesinden ızmarit tutmayı becerdim kimse bana şöyle yap böyle yap demedi sadece tutanları amcaları dedeleri gözledim onlar gibi yapmaya calışır onlar kadar olmasa bile yinede hedefe ulaşırdım.Sanat okuluna gittiğim seneler Marangoz bölümü derslerinde tahtadan zıpkın tüfeği yaptım ![]() ![]() Daha sonraları calışma hayatına başladım.İstanbuldaydım bir keresinde köprüden aldığım hazır olta ile 2 adet palamut yakaladığımı hatırlıyorum.Daha sonraları Askerlik,Almanya falan derken 30 sene gecti gitti .almanyadan yaz tatili icin geldiğim senelerde yine eski hastalığım ufaktan başlamıştı.Emekli oluncada görüldüğü gibi daha aktif ve bilgili olarak bu sporu yapıyorum.Her keze cok selam ve saygılar rastgelsin.[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
22-04-2012, 21:12
demekki herkes balık tutmaya lapin,horozbina kaya balıgı gibi balıklarla başlamış
![]() ![]()
23-04-2012, 12:29
Paylasin icin tesekkurler RAUF abi zevkliydi
![]() ![]()
23-04-2012, 14:41
Balık tutma sevdam rahmetli babamın sepetli motosikletinin üzerinde 7,8 yaşlarında başladı hafta sonları Sakarya,Kızılırmak,Yeşilırmak,çeşitli göl ve barajlarda başladı heyecanla beklenen hafta sonu ilk önce solucan bulma ve toplamayla daha sonra ver elini dağlara ve ırmaklara,Adana’dan gelme üç,dört metrelik kargıyla yakalanan sazan ve yayın balıkları anılarımda durur,daha sonra 1986 da Antalya’ya taşınmamızla deniz balıkçılığıyla tanışmam eski limandan kiraladığım kürekli bir sandalla başladı,yemciden aldığım yağniç dedikleri yemin kabuğunu ayıkladığımı ve hiç balık tutamayıp karınlarını doyurduğumu unutamıyorum,daha sonrada kiralanan motorlu sandallarla yakaladığımız barbun,mercan,izmarit,kolyoz,kubbes lerle doldurduğumuz sepetlerle eve dönüş ve bekleyen komşularla paylaştığımız balıklarla muhteşem akşam sofralarımız anılarımda tazeliğini korumakta,daha sonralarda da aldığım farklı fiber teknelerle halen fırsat buldukça devam ediyorum.
Selam ve sevgilerle…
04-05-2012, 14:19
ihtiyarbalıkçı kullanıcı adlı üyemiz email ile göndermiş.
MERHABA balık sevdam emekli olduktan sonra başladı. hayatımda balık tutmak nedir bilmeyen bir kişi olarak kendime kitaplar aldım önce kitaplardan balık malzemelerini alet edavatlarının ne işe yaradığını öğrendim sonra misina bağlamasını takım yapmasını öğrendim. sonra kamış ile kıyıdan balık tutmasını öğrendim.ancak etrafımdaki kişiler tekne ile denize açılıyorlardı. kendine 5.20 fisherman ve 25 hp mercury motor aldım. bununla tekne kullanmasını öğrendim sonra amatör yat kaptan imtihanını girp kaptan oldum. harita okumasını rota çizmesini öğrendim. scuba dalgıç kursuna gidip 2 yıdız padi oldum.2 yıl 5.20 ile balıok tutmasını kusadası körfezinde nerede taş varsa deniz dibi haritasında işaretledim. sonra kendime 11.80 bir tekne aldım. daha sonra 20.mt bir tekne aldım. 2000 yılında rahatsızlandım 20 mt tekneyi sattım. 6.40 northstar. 115 hp yamaha aldım. ve su an hala aynmi tekne ile kusadası körfezi dar boğaz ve dilek yarımadasının arka taraflarında hangi taşın altında ne balık var profesyonelce biliyorum. işin sırtı cekmek en büyük balığım 76 kg kılıç ve 47 kg orkinos.bunları sırtı ile tuttum.tuttuğum levreklerin sinaritin turnanın haddi hesabı yoktur. su anda bir balık malzeme satan dükkana eş değerde malzemeye sahip birisiyim. ama hayatta en arzuladığım sey canakkale de sırtı cekmek ve olta balığı yapmak. işte benim balıkçılık hayatım emekliliğimle başladı hala devam ediyor. bakalım nereye kadar gidecek. sevgiler saygılar herkesin balığı bol havası neta olsun. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Unutulmaz Balık Anılarımız | DeLi_KuRT | 13 | 2,415 |
29-03-2013, 18:32 Son Yorum: DeLi_KuRT |
|
İlk balık deneyimlerim hüsranla sonuçlanmıltı | AmatörBalıkcı19 | 10 | 2,299 |
30-05-2012, 21:19 Son Yorum: AmatörBalıkcı19 |
|
Çok zor ve tehlikeli şartlarda balık tuttuk çooook | kılçık | 45 | 6,140 |
14-02-2009, 01:44 Son Yorum: alperburdur |