Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karda Balık Avı
Pencereden dışarıdaki karı seyrederken (aklım hep balıkta ya) aklıma eski bir balık avı anım geldi; Sizinle paylaşmak istedim.                               Lise yıllarıydı(Bolu'da mevsim kış her taraf kar.) televizyonda kutuplarda balık avı ile ilgili bir belgesel seyrediyorum.Eskimo lar karı delip balık avlıyor.Kafama takıldı.Neden olmasın dedim.Sabahkalkıp hazırlandım. Aynı şekilde balık tutacaktım.Uygun yeride biliyordum.Büyüksu denen birçay var ve bu çaydan beslenen küçük bir gölet vardı. yazın oradan balık tutardım. Bahsettiğim yere gittim. Kar diz boyu. Gölün kenarından karların içinden 2 metreye yakın bir sırık buldum. Ucuna 2-2,5 cm. misinayı bağladım.Mantarlı tek kancalı ( ilkel bir ) düz olta yaptım. Kancaya ekmek hamuru taktım. Gölet tamamen buz tutmuş. Karların arasından büyükçe bir taş alıp kenardan (buzun üzerine çıkmaya korkuyorum.Ya kırılırsa diye) 3 metre kadar göle doğru attım. Taş buzun üzerinde kaydı gitti. Buz kırılmadı. Birkaç uğraştan sonra daha büyük bir kayayı fazla uzağa olamasada  2 metrekadar uzağa attım. Cooooommpp!!! büyükçe bir delik açıldı. Epey bir uraştan sonra balık tutacağım delik hazırdı. Kamışı pardon sırığı deliğedoğru uzatıp bir iki sağ sol yapıp oltayı delikten suya bıraktım. bekliyorum. Mantarda hiç bir hareket yok.Epey bir zaman sonra mantar oynamaya başladı. Ama hiç batmıyor. Sadece sağa sola hafif sallanıyor. Hala batmasını bekliyorum. Sıkıldım artık. Acaba yemimi yediler çekip tekrar atayım dedim kendikendime.Kamışı yavaş yavaş kaldırıyorum. Birden ağırlaştı.Ama vurmuyor sadece ağır.Oltayı sudan çıkardım. Ucunda yaklaşık1-1,5 kiloluk sazan. İşin garibi balık ölü gibi hiç kımıldamıyor. Hayatımda ilk defa böyle çırpınmayan bir balık tutmuştum. Balığı kancadan çıkarırken bir iki kere kıvrandı o kadar.Zaten balıkta buz gibiydi.Elimi dondurdu. Neyse ardından aynı yöntemle üç buz gibi kımıldama özürlü balık daha tuttum. Bukadar balık bana çok bile allah bereket versin deyip oradan ayrıldım. Bu ilk buzda balık tutma deneyimimdi.                                                             Sonra bir çok kez aynı yöntemle fakat ilkel olmayan olta takımlarımla balık tuttum.                                                                       Allah hiçbir Amatör balıkçı kulunu yaz-kış balıktan ayırmasın diyorum. Herkese sevgi ve saygılar
Bul
bende çok özeniyorum buzda balık tutmaya çok zevklidir heralde
Bul
harslan1978 yazdı:bende çok özeniyorum buzda balık tutmaya çok zevklidir heralde

Sorma kardeş çok zevkli. Birde burada (Bolu-Düzce cıvarında) kışlar çok çetin geçtiği için balık tutmak için yeni yöntemler üretmek zorunda kalıyoruz. Gerçi bizim alabalığımız yaz kış oluyor ve alabalık avı (kışın) dahabir zevk veriyor.
Bul
güzel anı olmuş paylaşım için teşekkürler71
Bul
Levrekci yazdı:güzel anı olmuş paylaşım için teşekkürler71

Paylaşıma gösterilen ilgi için ben teşekkür ederim.
Bul
Tebrikler. Güzel bir anı. Bende çok merak ediyorum buxda balık avını..Bir gün nasip olur inşallah
Bul
çok güzel bir anı bende burada deneyeyim buzları kırıp
Bul
GÖKSEN yazdı:çok güzel bir anı bende burada deneyeyim buzları kırıp

Sayın Meslektaşım valla tam Erzuruma göre bir avlanma şekli bence
Bul
tam da hastayken mis gibi bir konu açtınız sizi tebrik ediyorum Smile ,gerçekten çok güzel
Bul
Ege yazdı:tam da hastayken mis gibi bir konu açtınız sizi tebrik ediyorum Smile ,gerçekten çok güzel

Ege geçmiş olsun
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Unutulmaz Balık Anılarımız DeLi_KuRT 13 2,521 29-03-2013, 18:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  İlk balık deneyimlerim hüsranla sonuçlanmıltı AmatörBalıkcı19 10 2,401 30-05-2012, 21:19
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  Balık sevdası ne zaman ve nasıl başladı? LeVrEkCi 44 7,228 04-05-2012, 18:04
Son Yorum: ADALYA
  Çok zor ve tehlikeli şartlarda balık tuttuk çooook kılçık 45 6,494 14-02-2009, 01:44
Son Yorum: alperburdur
  balık yememiz lazım LeVrEkCi 6 2,588 15-12-2008, 10:22
Son Yorum: fotokopici
  Oltamı alan balık balıkcızakir1 9 2,329 11-01-2008, 22:16
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Abim, Ben ve Balık murki 12 2,998 12-12-2007, 12:09
Son Yorum: murki
  gölde helva ile balık robinson987 9 2,462 15-10-2007, 14:30
Son Yorum: misafirm
  O BALIK LeVrEkCi 12 3,502 06-07-2007, 23:55
Son Yorum: ALTAYLI
  Balık tutamayınca H.A.R.U.N 14 2,830 20-03-2007, 09:21