29-03-2008, 22:41
Vedat kardeşimin bir gazeteden alıntı yaparak mesajında gectiği olay gercektir o balığı yiğen kişi balığın havyarlarını bir kediye vermiş ve keti ölmüştür.Bu balık icin biraz detaya gireyim Osmanlı imparatorluğu zamanında başlayıp ingilizler tarafından bitirilip acılan süveyş kanalı akdenizi kızıl deniz vasıtasıyla okyanusa bağlayıp hindistan ve o bölgelerdeki ülkelere deniz yolunu kısaltmak maksadıyla yapıldı.Lakin bu kanal vasıtassıyla akdenizede kızıl denize özgü balıklar akdenize geldiler senelerce doğal düşmanları olamadan üreyip coğaldılar.Ben alanyaya 10 sene evvel geldiğimde kıyıdan olsun tekneden olsun ara sıra oltamıza takılan bu balık seneler ilerledikce oltalara daha cok gelmeye başladı son iki senedir artık amatör olta balıkcılarını resmen bezdirdi diyebilirim her balığa cıkan arkadaş bu balık yüzünden 5-6 köstek kaybetmekle kalmıyor yaşam alanı bu balık tarafından rahatsız edilen mercan türü balıklarında amatörler tarafından gittikce az tutulur hale geldi.İşin gerceği ben bu balığın zehirli olduğunu bilmediğim zamanlar cok yedim.Tesadüfen benim bu balığı temizleme şeklim, tekniğim balığın zehirli bölgelerine zarar vermediğim icin şans eseri vukaatım olmadı.Ama anlayış gösterceğinize sığınarak nasıl bir yöntem olduğunu anlatmıyacağım.Eti beyaza yakın kılcıksız yağ oranı cok düşük etinin lezzeti kaya balığı etini andırıyor ben bu balığı yağda kızarttım.Ama dediğim gibi zararlı olduğunu duyduktan sonrada internetteki yabancı siteleri gezip biyolojik bulgularını öğrendikten sonra.DENİZDEN BABAM CIKSA yerim teriminin tamamen yanlış bir değiş olduğuna karar verdim
selam ve sevgilerimle.
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/smile.gif)