Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BALON Balığı
Vedat kardeşimin bir gazeteden alıntı yaparak mesajında gectiği olay gercektir o balığı yiğen kişi balığın havyarlarını bir kediye vermiş ve keti ölmüştür.Bu balık icin biraz detaya gireyim Osmanlı imparatorluğu zamanında başlayıp ingilizler tarafından bitirilip acılan süveyş kanalı akdenizi kızıl deniz vasıtasıyla okyanusa bağlayıp hindistan ve o bölgelerdeki ülkelere deniz yolunu kısaltmak maksadıyla yapıldı.Lakin bu kanal vasıtassıyla akdenizede kızıl denize özgü balıklar akdenize geldiler senelerce doğal düşmanları olamadan üreyip coğaldılar.Ben alanyaya 10 sene evvel geldiğimde kıyıdan olsun tekneden olsun ara sıra oltamıza takılan bu balık seneler ilerledikce oltalara daha cok gelmeye başladı son iki senedir artık amatör olta balıkcılarını resmen bezdirdi diyebilirim her balığa cıkan arkadaş bu balık yüzünden 5-6 köstek kaybetmekle kalmıyor yaşam alanı bu balık tarafından rahatsız edilen mercan türü balıklarında amatörler tarafından gittikce az tutulur hale geldi.İşin gerceği ben bu balığın zehirli olduğunu bilmediğim zamanlar cok yedim.Tesadüfen benim bu balığı temizleme şeklim, tekniğim balığın zehirli bölgelerine zarar vermediğim icin şans eseri vukaatım olmadı.Ama anlayış gösterceğinize sığınarak nasıl bir yöntem olduğunu anlatmıyacağım.Eti beyaza yakın kılcıksız yağ oranı cok düşük etinin lezzeti kaya balığı etini andırıyor ben bu balığı yağda kızarttım.Ama dediğim gibi zararlı olduğunu duyduktan sonrada internetteki yabancı siteleri gezip biyolojik bulgularını öğrendikten sonra.DENİZDEN BABAM CIKSA yerim teriminin tamamen yanlış bir değiş olduğuna karar verdim Smile selam ve sevgilerimle.
Bugünde tv de (fox) haber yaptılar bu konuyu ne tesadüf
Bul
Evet Bende Atv De İzledİm Bu AkŞam Epey Cİddİ Bİ Olay Tezgahlarda Satiliyo Resmen BalikÇinin Bİrİde Bİlİmsel AÇiklama Yapiyo Yenebİlİr Dİye Şok GeÇİrdİm GerÇekten
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Bugünde tv de (fox) haber yaptılar bu konuyu ne tesadüf

Tühh kacırdık....! Yaa şu dizilerden bide kalem müdürü yüzünden bu haberleri kacırıyoruz. Avramina domina es tastada kikina salamura dubara !!(manasıs bi laff...)
rauf yazdı:Tühh kacırdık....! Yaa şu dizilerden bide kalem müdürü yüzünden bu haberleri kacırıyoruz. Avramina domina es tastada kikina salamura dubara !!(manasıs bi laff...)
Abi bizim kalem müdürüde tv konusunda fena yabancı dili ana dili olduğundan Türkçe birşeyler hiç seyredemiyorum haberleri bile int den okuyorumSmile
Bul
Bu balon balığı durumunu sıkça gündemde tutalım ve tüm tanıdıklarımızı uyaralım bilmeden alan olursa sıkıntı yaşamasın. Çünkü temizlemesini beceremeyenler mutlaka zehirleneceklerdir. Ayrıca pazarlarda rast gelen arkadaşlar ilgili mercileri hemen uyarsın. Tıpkı bir zaman büyük marketlerde yaptığımız gibi.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızıldamlar 24 Ağustos balığı yaser2sultan 24 3,320 04-09-2014, 09:27
Son Yorum: yaser2sultan
  32 kiloluk Akdeniz kılıç balığı ile 3 saat süren mücadelemiz. Eski anılarımdan. Torik Orhanbaba 35 6,042 02-11-2012, 10:31
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Baligi dipten aldik Albatros-gr 59 7,811 07-04-2012, 15:21
Son Yorum: Albatros-gr
  MORİNA BALIĞI Avı (Video) rauf 24 7,519 28-12-2011, 09:43
Son Yorum: maxtar
  ISKARMOZ balığı Avı ve tesadüfen AKYA!!.Avı rauf 17 5,769 30-06-2011, 21:21
Son Yorum: yycolak
  kıkla balığı ve tadı bucalı 23 6,797 07-05-2011, 07:49
Son Yorum: yycolak
  sahteyle TRAL balığı Jig ile LAGOS balığı. rauf 24 7,445 21-01-2011, 10:23
Son Yorum: ANTALYALI07
  18 kg KUZU BALIĞI (jiggin)ile rauf 51 10,760 11-12-2010, 00:12