Yorumları: 2,864
Konuları: 93
daggerunion yazdı:Öncelikle tüm foruma merhabalar. Öncelikle söylemeliyim ki daha bu işe yeni merak saldım ve fazla birşey bilmiyorum. Ana hatlarıyla olta balıkçılığını, terimleri vs. araştırmaya, anlamaya çalıştım diyebilirim. Biz birkaç arkadaşla beraber merak saldık bu işe. Herşeyi içinde bir set almak istiyoruz başlangıç için. Ancak belirtmeliyim ki bütçe 70 TL'ye kadar. Ben bir forumda daha bu konuda yardım istedim ancak açıkcası yardım yerine hep tavsiye aldım. Ben fiyatları uygun ve herşey içinde set olduğu için Mobydick, Cosfer vb. ürünler için bilgi ve tavsiye istedim. Ancak önermediler. Tabi ki haklıdırlarda. Sonuçta işin ehli onlar. Ancak bizimde alabileceğimiz ürünler belli. Kısaca sizden ricam; Başlangıç için olabilecek, fiyatı 70 TL'ye kadar, akarsularda kullanacağımızı belirtmek isterim (bu yüzden yüksek mukavemetli balıklar için bir sete ihtiyaç görmüyorum), Herşeyi içinde bir set. (takdir edersiniz ki bu konuda bilgi sahibi olmadığımız için kendi kendimize ürün seçip toplamamız çok zor)
Konu hakkında görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum..!
Sevgili engin kardeşim. Büyük geçmiş olsun. Bu hastalığın şifası yok. Artık takdiri ilahi deyip katlanacaksın. Tatlı su Tuzlusu ben anlamam bu hastalık adamı uykularından eder.
Kolay gelsin.
Yorumları: 17
Konuları: 4
Köksal yazdı:Albastar GG50 modeli makara 4 bilyalı fiyatıda 30 tl (internet fiyatları)komple plastik ama sağlam makinedir.Daha önceden ben kullandım ve kullananları gördüm.Memnun olmayan yok diyebilirim.Yeni başlayanlar için en ideali bu benim kanaatim.
Albastar RR50 modeli makara 3 bilyalı fiyatı 35-40 arası (internet fiyatları) aliminyum kafa yedek plastik kafada veriliyor diye biliyorum.
Bu model makineler ilk başlayanlar için yeterlidir.Kamışta 3 metre veya 3,50 metre karbon sargılı kamışlardan 50-150 gr atarlı olursa senin işini görecektir.
ufuktan26 yazdı:Engin, alternatif çok. Buraya reklam olmasın diye yazmadım.Özel mesajlarına bak.
Buna benzer takımlar olabilir senin için.Rastgele...
rusan yazdı:Aramıza hoş geldin Engin. keyifli paylaşımlar.
Mutlaka marka ve model istedin diye bütçene uygun olarak şunları önerebilirim.
maikne : MILLENIUM 50 ALBA STAR MAKİNE - 34 tl. dediğin boydaki sazanlar için fazlasıyla yeterli bence. yanlız alabalık için 40 lık olanı da alabilirsin.
kamış : REMIXON HEAVY DUTY KAMIŞ 200-300G 300CM (sazan ve yayın için kullandığıım kamış.) 35 tl. yine sazan için fazlasıyla yeterli. fakat alabalık için meps , ufak kaşık falan kullanıcaksan bu kamışın atarı çok yüksek onun için ;
FLADEN ECO 270 20-50G KOMPOZİT 2P KAMIŞ (daha önce kullanmadım.)25 tl.
iki iş için tek bir kamış istediğini biliyorum fakat alabalıkta meps vs... ağırlığı 5,10 gram. ona göre kamış alsan sazan avında çok daha yüksek atarlı kamış gerekeceğinden ikisinin ortası zor gibi. iki iş için tek bir kamış alırsan alabalık ve sazan da tam performans alabileceğini düşünmüyorum. ama yine de istersen 20-60 gram atarlı kamış da bakabilirim. ayrıca misine için de aynı şey geçerli. alabalık için 0.20 yeterliyken sazanda 0.30 dan yüksek misine lazım.
nihatkr yazdı:Sevgili engin kardeşim. Büyük geçmiş olsun. Bu hastalığın şifası yok. Artık takdiri ilahi deyip katlanacaksın. Tatlı su Tuzlusu ben anlamam bu hastalık adamı uykularından eder.
Kolay gelsin.
Şimdi Önerilenler Alttakiler. Parçalı Kamış da Var Önerilerin Arasında Ancak Düşüncem O ki Teleskopik Kamış Heralde Benim İçin Daha İyi Olur? Ben Özellikle Albastar GG50 Makine Hoşuma Gitti Diyebilirim. Birde Bu Kamışı Gördüm; 4160 ALBASTAR FISHING TIME KAMIŞ 300CM..!
Silstar Carbodynamic Telespin Teleskopik Kamış 270cm
Okuma Safina Pro SPa-40 makine
Albastar GG50 modeli makara 4 bilyalı makine
Albastar RR50 modeli makara 3 makine
3, 3,50 metre karbon sargılı 5-150 atarlı kamış
MILLENIUM 50 ALBA STAR MAKİNE
REMIXON HEAVY DUTY KAMIŞ 200-300G 300CM
FLADEN ECO 270 20-50G KOMPOZİT 2P KAMIŞ
[SIZE="3"]Yavuz Selim’in Sırtında Çıkan Sivilceydi. Sonra Çiban Oldu. Sonra Şiri Pençe Oldu. Ondan Doğanda Süleyman Oldu. Bir Sivilce Hiçbir Şeydir Ama, Ardından Geleni Bilirsen..![/SIZE]
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
GG 50 makara olarak işini görecektir.Avlanırken kumdan uzak tut,kullanmayacağın zamanda yağla kaldır toz almasın yeter.GG 50 sağlam makinedir,yeni başlayanlara idealdir.Birde karbon sargılı bir kamış alırsan dayanıklı olur.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Banax BN400 Makine bulursan kaçırma derim hayatta yolda kalmassın.. fiyatı 50 tl civarı... alacağın kamış muhakkak 4m den kısa olmasın.. rast gelsin kardeşim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
araphüso26 yazdı:Banax BN400 Makine bulursan kaçırma derim hayatta yolda kalmassın.. fiyatı 50 tl civarı... alacağın kamış muhakkak 4m den kısa olmasın.. rast gelsin kardeşim
Hüseyin abi bende de Banax BN250X ve SX4000 var gerçekten gören hayran kalıyor.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Köksal yazdı:Hüseyin abi bende de Banax BN250X ve SX4000 var gerçekten gören hayran kalıyor.
bende çok severim bu makinaları tatlısu için ideal
bn250 sx4000-5000 bendede var sesi yeter
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]