Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23 KASIM KAVAK ZARGANA
Boğaziçi yazdı:
LeVrEkCi yazdı:hüseyin o zarganalar benim için her biri 1 lüfer hatta bazı durumlarda her biri 2 lüfer olarak görünüyor yani zargana tekneden lüfer tutan için ilaç gibidir balık canlıya gelirse tek balık alırsın fletoya gelirse bu boy zarganayla 2 bazen 3 alırsın daha büyük zarganayla 4 hatta 5 balık alırsın zargana o kadar degerlidir.

Abi biliyorumda ikisi bir arada olmuyor zaten mesele o ya. Sizin orada levrek lüfer bolluğu var. Burada da onların yemi kefal zargana. Yan yana dursalar zaten senin oltaya bakmazlarSmile Böyle bir denge var dimi. Smile

aslında öyle sanılır ama çok enteresan şekilde ikisinide aynı yerde tutuyoruz ve bu çok şaşırtıcı zargana tutugum yerde hemen aynı satte lüfer tutuyoruz nasıl oluyor anlamak zor ve şuda var benim levrek tuttugum merada daldım alt ispari dolu izmarit dolu çapariyle 10 ar 10 ar istavrit çekiliyor ama balık oltadakine geliyor sanırım kolay yakalayabildigi için.
zarganadada aynı meradaki ama kolay yakalayabildigine geliyor demekki.
birşey daha var lüfer varken zargana çogalıyor demekki zargananın peşine geliyor lüfer.
Bul
LeVrEkCi yazdı:
Boğaziçi yazdı:
LeVrEkCi yazdı:hüseyin o zarganalar benim için her biri 1 lüfer hatta bazı durumlarda her biri 2 lüfer olarak görünüyor yani zargana tekneden lüfer tutan için ilaç gibidir balık canlıya gelirse tek balık alırsın fletoya gelirse bu boy zarganayla 2 bazen 3 alırsın daha büyük zarganayla 4 hatta 5 balık alırsın zargana o kadar degerlidir.

Abi biliyorumda ikisi bir arada olmuyor zaten mesele o ya. Sizin orada levrek lüfer bolluğu var. Burada da onların yemi kefal zargana. Yan yana dursalar zaten senin oltaya bakmazlarSmile Böyle bir denge var dimi. Smile

aslında öyle sanılır ama çok enteresan şekilde ikisinide aynı yerde tutuyoruz ve bu çok şaşırtıcı zargana tutugum yerde hemen aynı satte lüfer tutuyoruz nasıl oluyor anlamak zor ve şuda var benim levrek tuttugum merada daldım alt ispari dolu izmarit dolu çapariyle 10 ar 10 ar istavrit çekiliyor ama balık oltadakine geliyor sanırım kolay yakalayabildigi için.
zarganadada aynı meradaki ama kolay yakalayabildigine geliyor demekki.
birşey daha var lüfer varken zargana çogalıyor demekki zargananın peşine geliyor lüfer.

O da doğru.

Burada da biz çinekop sarıkanat tutarken zarganalar kıyıya çinekopların arasına giremiyordu. Hep açıkta görüyorduk. Çinekop kesti şimdi zarganalar kıyıya yanaştı. Zarganalar gelene kadarda kıyıda istavrit görüyorduk. Şimdi bir tane kalmadı. Hepsi birbirine bağlı...
Bul
mesela ben senelerdir lüfer kofana olan yerde istavrit izmarit yem takıp levrege gezmezdim lüfer kofana bırakmaz diye zarganayla gezerdim bu sene cengiz reisten ögrendim levrek lüfer ve kofananın parçaladıgı balık parçalarını yermiş artık ilk denememi tek kanca izmarit levrege deniyorum eger lüfer kofana denk gelirse şansa tek kanca tuttum tuttum tutamadım gitti yem ki harunlarla benim oraya gittigimizde tek kanca levrege gezerken lüfer gelmişti.
bazen olmaz denilenler olabiliyor mantık dışı şeyleri herzaman denemek lazım
Bul
hüseyin güzel av yapmışsın bereketli olsun
Bul
doktor yazdı:gırgır balıkçılık yapar sonra telsiz yardımı ile yedek motor yani kasalama yada kıyıya götürecek motoru çağırır vakumlu pompalar sayesinde yedek motora balıklar nakledilir ve götürülecek yere nakledilir gerçi cengiz abi daha güzel anlatır ama ben de bildiğim kadar anlattım daha ayrıntılısını cengiz abi anlatır bize bizde daha ayrıntılı öğrenmiş oluruz saygılar.

Hüseyin bereketli olsun zargana her yerde var kıyılarda bu günlerde.
Öteki resimde yedek motor balık getirmiş o kadar cok iştavrıt varkı sandık bile yapmamışlar baksana kıyıda sandık yapıp ya kamyonla balıkhaneye yollayacak yada kendısı göturecektır...
Bul
Tebrikler Hüseyin. istavrit tam göründü yem sorunu bitti diye sevindik bu gidişle yine bitecek.
Bul
hüseyin zarganalarda oldukça iriymiş afiyet olsun rastgele
Bul
Hüseyin bereketli ve afiyet olsun.
Bul
bereketli olsun o nası voliymiş öle
Bul
hüseyin bereketli olsun, iyi avlar
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  29/09/2016 zargana avı. doktor 25 2,067 09-10-2016, 21:40
Son Yorum: doktor
  3-5 kasım 2015 levrekci mavruşgil sarıkanat avı LeVrEkCi 24 2,775 24-11-2015, 10:41
Son Yorum: LeVrEkCi
  Barakuda da geldi. 5 Kasım 2012 Torik Orhanbaba 34 5,021 06-01-2013, 18:13
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  19/20 KaSıM MaVrUşGiL BoĞaZ MaVrUşGiL 21 3,705 22-11-2012, 10:01
Son Yorum: Salih Reis
  13/14 Kasım MaVrUşGiL boğaz MaVrUşGiL 22 3,925 16-11-2012, 14:23
Son Yorum: murki
  12/13 Kasım MaVrUşGiL Boğaz MaVrUşGiL 41 5,403 16-11-2012, 14:04
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Kasım sonu avı orhanekmekci 40 6,394 04-12-2011, 23:26
Son Yorum: orhanekmekci
  uskumru ve zargana avim phnx 39 6,268 30-11-2011, 20:41