Ali diye bir arkadaş var geldi ne balık var abi dedi. Sadece zargana var dedim. Hiç zargana tutmamış. Gidelim dedi bende tamam dedim. Saat 19:00 da iskeleye gittik. Ona bir el oltası hazırladım. Yemin kesilişini takılışını falanda gösterdikten sonra işte balığın nerelerde oltaya vurabileceğini falan anlattım oda hayatının ilk zarganasını tutmuş oldu.
Ben 8 tane yakaladım. Boyları 40-45 cm arası. 4 saatlik av sona erdi.
Yem olarak hamsi kullandım. Yem biraz yumuşaktı oltadan kolay sıyrılıyordu.
Olta da 0.15 piranha misina. 5 no mustad iğne ve**İğneden bir karış geriyede fırdöndünün klips kısmını çıkarıp taktım. Esas zargana yerimize yat yanaşmıştı onun için biraz daha karanlık bir yerden yakalamak zorunda kaldık.
Bu arada bir tane motor geldi. Orta kısmı istavrit doluydu. Taşmasın diye yanları kasayla kapatmışlar.
doktor yazdı:helal olsun arkadaşım güzel balıçılık yapmıisın tebrik ederim zarganalar güzel voliden o kadar balık çıkmaz galiba yedek motor galiba gırgırın. .
hüseyin o zarganalar benim için her biri 1 lüfer hatta bazı durumlarda her biri 2 lüfer olarak görünüyor yani zargana tekneden lüfer tutan için ilaç gibidir balık canlıya gelirse tek balık alırsın fletoya gelirse bu boy zarganayla 2 bazen 3 alırsın daha büyük zarganayla 4 hatta 5 balık alırsın zargana o kadar degerlidir.
gırgır balıkçılık yapar sonra telsiz yardımı ile yedek motor yani kasalama yada kıyıya götürecek motoru çağırır vakumlu pompalar sayesinde yedek motora balıklar nakledilir ve götürülecek yere nakledilir gerçi cengiz abi daha güzel anlatır ama ben de bildiğim kadar anlattım daha ayrıntılısını cengiz abi anlatır bize bizde daha ayrıntılı öğrenmiş oluruz saygılar.
LeVrEkCi yazdı:hüseyin o zarganalar benim için her biri 1 lüfer hatta bazı durumlarda her biri 2 lüfer olarak görünüyor yani zargana tekneden lüfer tutan için ilaç gibidir balık canlıya gelirse tek balık alırsın fletoya gelirse bu boy zarganayla 2 bazen 3 alırsın daha büyük zarganayla 4 hatta 5 balık alırsın zargana o kadar degerlidir.
Abi biliyorumda ikisi bir arada olmuyor zaten mesele o ya. Sizin orada levrek lüfer bolluğu var. Burada da onların yemi kefal zargana. Yan yana dursalar zaten senin oltaya bakmazlar Böyle bir denge var dimi.