20-11-2010, 14:37
salı günü erol abi,sedat,sedatın abisi ve ben sabah erkenden buluşup şile taraflarına doğru yola çıktık..hedef balık kalkandı..ayrıca dalış takımlarımıda yanımda getirdim su güzelse dalarım dedim.neyse av yerimize vardık deniz muhteşem ama bir sis var akıllara zarar,bizden başka kalkana gelenlerde vardı..oltaları attık başladık beklemeye,ben sıkıldım dalmaya gidiyorum dedim ve elbiselerimi giyip suya girdim su gayet güzel görüş süper ama suda canlı yok..birkaç gümüş ve zargana dışında balık göremedim..yaklaşık 2.5 saat suda kaldıktan sonra çıktım biraz üşümüşüm ve açıkmışım..karnımı doyurdum bizimkilere dedim burda hayat yok toplanalım doğru boğaza gidelim en azından istavritimizi alırız dedim çinekopa da devam ederiz dedim...yola çıktık sis heryeri kapatmıştı,istanbula yaklaşırken sisin olmadığını gördük...erol abi kalendere gidelim dedi tamam dedik..emirgandan geçerken rapalacıların tektek çinekopları çektiklerini görünce heyecanlandık.abi dedim burada duralım ama arabayı bırakacak yer yoktu devam ettik.kalendere geldiğimizde bir baktık karadenizden sis geliyor bizi takip ediyordu.ama benim sisli puslu havalar çok hoşuma gider..hava karamak üzereydi çapari yada rapala çalışmadık çünki etraftakiler balık alamıyorlardı.yemliye döndük yaklaşık 3,5 saat avlandık herbirimiz 5er balık aldık 20;30da avı sonlandırdık çünki yemimiz bitmişti..sonrasında dönüşe geçtik ..dünde hazırlıklarımı tamamladıktan ve güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra saat 10:30 gibi yola çıktım..o gün gördüğüm rapala cıların mekanına gideceğim dedim saat 12:30 gibi emirgandaydım..güzel bir yer bulduktan sonra takımlarımı açtım..etrafımdakiler boş çekiyordu kovalar boştu..gözüme 1-2 balıkçı takıldı arada onlar alıyordu.çok uzun süre balık alamadım,adamların rapalası beyazdı bende yoktu 5cm rapalamı 7cm ile değiştirdim ilk atışımda ağırlığı hissettim ve seriye bağladım. ilk balığı 14.30 da aldım yaklaşık 14 balık aldım 6 adet suya düşürdüm diğer oltacıların misinalarına takıldığı için rapalayı kıyıya alamadığım için suya düştü balıklar..kolların baya bir ağrıyordu..akşam 19.00 gibi erol abi geldi .onunlada yemliye başladık çok kuvvetli değildi gece 12e kadar ara ara balık aldık.benim için güzel bir gündü erol abi rapalaya yetişemedi..neyse dönüşe geçtik araba hararet işareti gösteriyordu kozyatağı mevkiinde araba durdu dumanlar çıkyordu..kaldık saat oldu 01.30 arabayı yaklaşık 200 m yokuş yukarı ittik ama çok dik değildi canımız çıktı sonra yokuş aşşağı araba gitti erol abiyle..ben peşinden gittim araba çalışmıyor..neyse arkadaşı geldi iple çekerek gittiler sonra ne oldu bilmiyorum..bende bir şekilde eve gittim saat 02.30 olmuştu..şu an her yerim o biçim ağrıyor akşamda iş var yapacak bir şey yok..herkese saygılar..rastgele...