Rauf abi, konunu okur okumaz uygulamaya geçmek için hazırlık yapmaya başladım ama az önce balkona çıkıp kurusun diye koyduğumuz nanelerin halini görünce bu işin yöresel oluşunun sebebini tekrar hatırladım
Maalesefki İstanbul da nemli bir ortamda şansımız biraz düşüyor
Ellerine sağlık, bu hafta sonu kayınvalidenin yanına gideceğim orada kurutma şansı yüksek şimdiden siparişleri geçeceğim resimleride bu konunun altına ekleriz artık
LeVrEkCi yazdı:vay ciddi güzel paylaşım olmuş hemde yapımı çok kolay,fakat folyo değilde kağıtla kapatırsak daha saglıklı olacaktır.teşekkürler rauf abi.
Nihat burada püf nokta Folyede! ve altındaki siyah fırın tepsisinde.Folyeyi tepsini üzerine monte ederken üst ve alt kenarlardan birer santim acık bırakarak nemin dışarı cıkmasını sağlamak güneş ışığı bu sayede tepsi icinde yüksek ısıyla biberlerin kurumasını sağlıyor.
YaKaMoZ yazdı:Paylasim icin tesekkurler RAUF abi gayet saglikli
bucalıfikret yazdı:rauf abi video açılmıyor sayfa hatası veriyor.
Abi hata yok her kez seyretmiş.
ALTAYLI yazdı:Sağolasın Rauf kaptan, Allah rahmet eylesin Babam salçasını hep kendi yapardı ve salça için kalan biberin posasını kurutur ve rondosu olmadığı zaman bile kevgirden geçirerek pul biberini elde ederdi.
Evet benim hanımda biber salcasını kendi yapar biraz külfetli oluyor ama garanti.
turna yazdı:paylaşım için teşekkürler, yapımı kolaymış, her halde benim 50 kğ almam lazım, o beberlik bana 3 günlük.
Vışşş o zaman biraz bekle hakiki biberiyeler cıksın onunla yap bunlar ilk turfanda .
orhanekmekci yazdı:Yabancı ve zararlı maddelerden uzak durmanın en güzel yolu bazı yiyecekleri kendimizin yapması.Ellerinize sağlık kaptanım
Sucuğu bile artık kendimizin yapma zamanı geldi.
murki yazdı:Rauf kaptanım çok güzel olmuş ellerinize emeklerinize sağlık.
Teşekkürler.
bucalıfikret yazdı:rauf abi eline sağlık annem aynı yöntem yapıyor tek fark biraz kavurup mikserden geçirmesi.
MaVrUşGiL yazdı:Rauf abi, konunu okur okumaz uygulamaya geçmek için hazırlık yapmaya başladım ama az önce balkona çıkıp kurusun diye koyduğumuz nanelerin halini görünce bu işin yöresel oluşunun sebebini tekrar hatırladım
Maalesefki İstanbul da nemli bir ortamda şansımız biraz düşüyor
Ellerine sağlık, bu hafta sonu kayınvalidenin yanına gideceğim orada kurutma şansı yüksek şimdiden siparişleri geçeceğim resimleride bu konunun altına ekleriz artık
Bim Nihata verdiğim cevabı oku faydası olucak öyle yap.
Emeklerine sağlık çok güzel anlatmışsın Rauf abi.
Yalnız yukarıda yazının bir yerinde ''biberiye'' lafı geçiyor.Biberiye bizim buralarda genelde evlerin bahçelerinde süs olarak ta yetiştirilen otsu bir bitkidir ve ince yaprakları fırında et-tavuk yemeklerinde baharat olarak kullanılır.(Bahçemizde de var) Aynı kekik kullanmak gibi yani..
çok teşekkürler rauf abicim.en ince ayrıntısına kadar işlenmiş.en son incelikte nihatcığımla uzlaştığınız folyo konusu.ellerin dert görmesin abicim.en kısa zamanda denenecek ve afiyetle sofralar süslenecektir.
rusan yazdı:Çok güzel paylaşım olmuş Rauf abi teşekkürler
Sağ olasın.
Lakerda yazdı:Emeklerine sağlık çok güzel anlatmışsın Rauf abi.
Yalnız yukarıda yazının bir yerinde ''biberiye'' lafı geçiyor.Biberiye bizim buralarda genelde evlerin bahçelerinde süs olarak ta yetiştirilen otsu bir bitkidir ve ince yaprakları fırında et-tavuk yemeklerinde baharat olarak kullanılır.(Bahçemizde de var) Aynı kekik kullanmak gibi yani..
Doğrudur bahsettiğin biberiye bitkisini 3 sene öncesinden tanıyorum ve hatta kullanıyoruz benim bahsettiğim BİBERİYE bir biber cinsi bizim oralarda bu cins bibere bu ad verilrdi.Aşağıda gecen sene kendi yatiştirdiğim bu cins biberin Yeşil ve Kızarmış halini koyuyorum.İşte bu biberden toz kırmızı biber yaparsan Biberliğe ÖLÜM TEHLİKESİ! diyeBir ibare koymanda gerekebilir.
yycolak yazdı:çok teşekkürler rauf abicim.en ince ayrıntısına kadar işlenmiş.en son incelikte nihatcığımla uzlaştığınız folyo konusu.ellerin dert görmesin abicim.en kısa zamanda denenecek ve afiyetle sofralar süslenecektir.
Eyvallah.
tahsinmersin yazdı:bu güzel paylaşım için hazırlanan bu emeklere teşekkür ederim.
güzel olmuş,afiyetler olsun.
ellerine sağlık.
rauf yazdı:Doğrudur bahsettiğin biberiye bitkisini 3 sene öncesinden tanıyorum ve hatta kullanıyoruz benim bahsettiğim BİBERİYE bir biber cinsi bizim oralarda bu cins bibere bu ad verilrdi.Aşağıda gecen sene kendi yatiştirdiğim bu cins biberin Yeşil ve Kızarmış halini koyuyorum.İşte bu biberden toz kırmızı biber yaparsan Biberliğe ÖLÜM TEHLİKESİ! diyeBir ibare koymanda gerekebilir.
Açıklama için tekrar teşekkürler Rauf abi..
Şimdi iş fotolarındaki biberi bulmaya kaldı.Biber türlerinden anlamam ama sağlık açısından; en azından fotolara en fazla benzeyen biberi pazardan bulup denemek te yarar var diye düşünüyorum..
Tek ''acaba'' m kaldı ; Yalova'da nem olayı fazla Alanya gibi değil.Tepsiyi streç film ile kapladığımızda (hava almayacak) kuruma olacak mı?
Lakerda yazdı:Açıklama için tekrar teşekkürler Rauf abi..
Şimdi iş fotolarındaki biberi bulmaya kaldı.Biber türlerinden anlamam ama sağlık açısından; en azından fotolara en fazla benzeyen biberi pazardan bulup denemek te yarar var diye düşünüyorum..
Tek ''acaba'' m kaldı ; Yalova'da nem olayı fazla Alanya gibi değil.Tepsiyi streç film ile kapladığımızda (hava almayacak) kuruma olacak mı?
Ağbin Nem olayı Alanyada daha cok biliyorsun onu bırak Bazan pazarlarda baharatcılar olur orda kurutulmuş olarak satarlar onlara bak ama onu alma yazın sonuna doğru pazara tazesi düşer ondan al.Tepsi bilhassa siyah olmalıki biberi tepsiye serip üstüne streci kapladığında tepsinin üst tarafında bir parmak acık bırak diğer tarafındada bir parmak acık bırak güneşin ısısı tepsi icinde baya yükselir bunun sonucu biberin kuruması hızlanır bir günde kurur biber ondan sonra biber o şekilde hemen robotta cek un gibi olur yalnız DİKKAT bunu yaparken bulunduğun yerde kimse olmasın maske takhapşıra hapşıra bi olursun ona göre.