Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık sevdası ne zaman ve nasıl başladı?
Bu ne yaw Alkis bu gün işte ısrarla okumadığıma ve ilacı almış sakin bir vaziyetde bakmış olmama ciddi ciddi değmiş AlkisSeerf

İki sayın abimde en hassas halleri ile vede çok sevdiği ve şimdi özlemle andığı muhteşemliklerle süsleyerek konuya giriş yapmış..... Gulumse (ben toparlayana kadar Mehmet abi ile 3 sayın abim olmuşlar Bobo)

Ve o muhteşemliklerle gurur duyduklarını her kelimede dem vurmuşlar Seerf
daha ne desem yazsam boştur, sadece Allah herkese böyle ana bilecekleri muhteşemlikler sunsun derim.

Benim hikayem annemin beni soğuk kış günlerinde soba önünde yıkadığı büyük leğende, bizimkilerin söylediğine göre 3 yaşında o leğenin içindeki yarım ay şeklinde yatan, tahminen 10-12 kiloluk alabalığı gördüğümde saatlerce onu sevmekten vaz geçmediğimi ve pişirdiklerinde onu yemeyi ret ettiğimi hatırladığım yıllarda başlar.

İlk avımı 5 li yaşlarda yapmıştım, yine bir sel ardı yani bahar ayları babamın nüfusunu kullanarak oltacıya hazırlattığım serpme ağı top kurşunlu tek kancalı oltamla tohma çayı kenarında başlamıştı bu sevda Siyirdim bulanık suya yalan yanlış takılmış bir solucanla salınmış oltam hiç beklemeden yarım kiloluk bir bıyık balığıyla taçlanmıştı buraya kadar olan kısmını sırf gözlemle öğrenmiştim ve o gün o balığı eve götürmem ve yüzüm gözümdeki çamur nedeni ile o balığı benim tuttuğumun anlaşılması ile yediğim çırpıştırmalar ve azar hiç bir zaman bu sevdadan beni vaz geçirmedi Seerf
O sıralar beni balıkta görenler hep hikayemi dillendirmiştir çünki ırmağa 2-3 metre uzaklıktaki bir ağaca bağladığım ipi ırmağa yarım metreden fazla yaklaşamıyacağım şekilde belime bağlamışımdır. Çünki her evdem çıkışımda dikkat edeceğime dair söz verimişimdir.

Çocukluğumda gittiğimiz her hangi bir yerde eğerki kaybolmuşsam arkamdan sorulan tek soru dere yada göl ne tarafta Siyirdim olmuştur.

Her ne ise benden bu kadar Smile devamı gele arkadaşlar...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
mehmet abi dediğin gibi deniz ananın eski cömertliğinin aşılarda etkisi çok büyük,eskiden oltayı eline alan balık tutabiliyordu şimdi o imkanlar biraz daha zorlaştı çünkü eskisi kadar balık ne yazık yok.ilgine teşekkürler mehmet abi.
Bul
ip çok hoşuma gitti serkan sözünde durman iyi bir örnek ve ben bunu ders olsun diye her fırsatta çocuklara anlatacağım Alkis
Bul
ERCAN abicim böylesine güzel bir geçmişi ve seni balık sevdasına başlayışını paylaştıgın için teşekkürler...
Bul
Çok ama çok güzel bir başlık ,Alkis

Ben de aynı şekilde çok ufak yaşlarda merak sarmıştım rahmetli babam beni ilk Dicle kıyısına götürmüş daga sonra devegeçidi barajına vs derken hastalık devam etti bende ayrıca babamdan gelen akvaryum olayıda vardı muhtemelen balık olayında bu baglantıda vardır.. Gulumse
Bul
ne güzel anılar okudum günün ilk saatlerinde.kah kederli kah neşeli dakikalar yaşattılar bana.her balık sevdalısında olduğu gibi benimde ortak gördüğüm kısımlar vardı.güzel bir konu başlatan nihatcığıma teşekkürler.
benim balık sevdamda boğazın en güzel yerlerinden biri olan kanlıcada başladı.rahmetlik dedemin ve babamın önderliğinde 1.5m'lik saz kamışın ucundaki pamuk çentilmiş minnacık sinek iğnesi ile kıraça sıyırtması yapıyordum.bu arada hiyerarşik bir şekilde yaş grubuna göre,dedem ve arkadaşları,babam ve arkadaşlarıda lüfer ve kofana peşindeydiler.bağımsız olta balıkçılığım ise gölcüğe bağlı ulaşlı köyünde oldu.paletimi ve gözlüğümü kuşanır elimede yine sinek iğneli oltayla balık peşinde koştururdum.ben böyle bir hastalığa çok erken yaşlarda yakalandığım için mutluyum.en azından kahve kültürüm gelişmedi.artık zamanları veya dişten tırnaktan artırılan zamanları denizle iç içe yaşamayı seviyorum.en çokda bir balık sevdasının sizler gibi dostlar kazandırmasını seviyorum.76
Bul
Çok güzel bir konu olmuş bence. Ne güzel anılar okuyacağız. Nihat ve Ercan abilerimin anılarını okudum sanki bende onları yaşamış oldum. Müsait bir zamanda bende yazıcağım.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
Mehmet Kaptan, öncelikle teşekkürler.Alkis Tahtaya sarılmış misinalarımızın ve iğnelerimizin bir süre sonra kendine has bir KOKUSU oluşurdu. Emin ol o koku halen burnuma yapışıktır. Senin AŞI da sağlam olmuş ve iyi ki olmuş senin gibi bir dostumuz oldu76
Bul
Serkan o ne güzel bir hikayedir. Beni de hızla çocukluğuma sürükledin. O, Smilesobanın önüne konulan leğende yıkanmak var ya.... Su fazla ılıtılmadıysa haşlak gelir ve duramadığmız için kıçımıza şaplak yerdik. Paylaşımını AlkisAlkisAlkis um
Bul
Mufi yazdı:Çok ama çok güzel bir başlık ,Alkis

Ben de aynı şekilde çok ufak yaşlarda merak sarmıştım rahmetli babam beni ilk Dicle kıyısına götürmüş daga sonra devegeçidi barajına vs derken hastalık devam etti bende ayrıca babamdan gelen akvaryum olayıda vardı muhtemelen balık olayında bu baglantıda vardır.. Gulumse
Ben bu sevdayı genetik olarak ta içimizde taşıdığmıza inanıyorum. Bir yerinden mutlaka ortaya çıkıyor76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Unutulmaz Balık Anılarımız DeLi_KuRT 13 2,612 29-03-2013, 18:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  İlk balık deneyimlerim hüsranla sonuçlanmıltı AmatörBalıkcı19 10 2,472 30-05-2012, 21:19
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  Çok zor ve tehlikeli şartlarda balık tuttuk çooook kılçık 45 6,748 14-02-2009, 01:44
Son Yorum: alperburdur
  balık yememiz lazım LeVrEkCi 6 2,640 15-12-2008, 10:22
Son Yorum: fotokopici
  Oltamı alan balık balıkcızakir1 9 2,396 11-01-2008, 22:16
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Abim, Ben ve Balık murki 12 3,079 12-12-2007, 12:09
Son Yorum: murki
  gölde helva ile balık robinson987 9 2,530 15-10-2007, 14:30
Son Yorum: misafirm
  O BALIK LeVrEkCi 12 3,573 06-07-2007, 23:55
Son Yorum: ALTAYLI
  Balık tutamayınca H.A.R.U.N 14 2,939 20-03-2007, 09:21