Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasıl Bir Set Almalıyım?
Alba Starın milenyum 70 modelini 25 tl ye falan düşürdüler diye biliyorum, fakat stokta kalmamış, bundan olabilir birde çok parçalı ve sert aksiyonlu kamışlardan bulabilirsen senin işini görecektir..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Alba Starın milenyum 70 modelini 25 tl ye falan düşürdüler diye biliyorum, fakat stokta kalmamış, bundan olabilir birde çok parçalı ve sert aksiyonlu kamışlardan bulabilirsen senin işini görecektir..

Abim çok sağol ancak dediğim gibi.. Toplama şeklinde alacaksam sadece makine önermemelisin.. Daha ne nedir yeni öğreniyoruz.. Şimdi sen bu makineyi önerince ben doğal olarak diğer uygun parçalarıda sormam lazım.. Kısacası bana hazır set takım olsa çok iyi olur.. Ancak piyasaya bakınca set yerine parça parça satıldığını görüyorum.. Onun için eğer parça önerecekseniz de; Ne tür, ne boyda ne atarda kamış, belirttiğim avlak türüne ve balık türlerine göre ne tür makine, ne tür misina, hangi tür iğneler, hangi yemler (suni yem mi, doğal yem mi bana gider), daha farklı neler kullanmalıyım? Örneğin fırdöndü, şamandıra vb. şeyler! Kısacası aldığımda başlangıç için balığa gidip deneyebileyim Smile..!
[SIZE="3"]Yavuz Selim’in Sırtında Çıkan Sivilceydi. Sonra Çiban Oldu. Sonra Şiri Pençe Oldu. Ondan Doğanda Süleyman Oldu. Bir Sivilce Hiçbir Şeydir Ama, Ardından Geleni Bilirsen..![/SIZE]
engin sana ayrıntılı yardımcı olmaya çalışalım ama o kadar geniş yelpazede bir soru ki her birine cevap vermek imkansız sitede yayın için ayrı sazan için ayrı diğer balıklar için ayrı takımlar mevcut veya sen deki şurada şu balığı tutmaya çalışacağım de kriterleri biraz küçült ki cevap kolay olsun.
haa bu arada yasak zamanda olan balıklar var 2/2 tebliğe aman dikkat...
Bul
LeVrEkCi yazdı:engin sana ayrıntılı yardımcı olmaya çalışalım ama o kadar geniş yelpazede bir soru ki her birine cevap vermek imkansız sitede yayın için ayrı sazan için ayrı diğer balıklar için ayrı takımlar mevcut veya sen deki şurada şu balığı tutmaya çalışacağım de kriterleri biraz küçült ki cevap kolay olsun.
haa bu arada yasak zamanda olan balıklar var 2/2 tebliğe aman dikkat...

Abim 1. sayfada cevap vermeye çalıştım ancak şöyle anlatayım o zaman; Akarsu ve gölde kullanabileceğim (ağaçlık değil, atılacak mesafe 5-15 metre arası), alabalık için (tutacağımız en büyük balık 2 kg olur yada olmaz diye düşünüyorum) bir set.. En basit anlatımıyla bu Smile.. Bana neler alacağımı söylerseniz aldığım zaman acaba başka birşey gerekli mi diye düşünmeme gerek kalmaz.. Benim ilacım ne kısaca Smile)..!
[SIZE="3"]Yavuz Selim’in Sırtında Çıkan Sivilceydi. Sonra Çiban Oldu. Sonra Şiri Pençe Oldu. Ondan Doğanda Süleyman Oldu. Bir Sivilce Hiçbir Şeydir Ama, Ardından Geleni Bilirsen..![/SIZE]
ben tatlı sudan hiç anlamam ama bence alba nın 3,50 lik bir kamışı ve ona uygun bir makinesini alabilirsin.diğer ayrıntılar denizdede çok geniş yelpazelidir tatlısudada,belkide bu nedenle tam cevap bir türlü alamıyorsundur.
en güzeli acemi işi takılıp hazır takım alman malzemeciye şu avı yapacagım dedinmi zaten hazır takım verecektir.rastgele.
Bul
daggerunion yazdı:Abim çok sağol ancak dediğim gibi.. Toplama şeklinde alacaksam sadece makine önermemelisin.. Daha ne nedir yeni öğreniyoruz.. Şimdi sen bu makineyi önerince ben doğal olarak diğer uygun parçalarıda sormam lazım.. Kısacası bana hazır set takım olsa çok iyi olur.. Ancak piyasaya bakınca set yerine parça parça satıldığını görüyorum.. Onun için eğer parça önerecekseniz de; Ne tür, ne boyda ne atarda kamış, belirttiğim avlak türüne ve balık türlerine göre ne tür makine, ne tür misina, hangi tür iğneler, hangi yemler (suni yem mi, doğal yem mi bana gider), daha farklı neler kullanmalıyım? Örneğin fırdöndü, şamandıra vb. şeyler! Kısacası aldığımda başlangıç için balığa gidip deneyebileyim Smile..!

Sazan avında kullanacağın yem farklı mısır hamur veya canlı küçük balıklar olabilir,
Fakat somon avındada kaşık, meps roglo türü malzemelr kullanmalısın şimdi hem onu hem onu yapayım dersen iş biraz daha değişiyor sen 70 tl gibi fiyat belirlemişsin bende senin dediğin fiyata alabileceğin malzemeyi söyledim..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Albastar GG50 modeli makara 4 bilyalı fiyatıda 30 tl (internet fiyatları)komple plastik ama sağlam makinedir.Daha önceden ben kullandım ve kullananları gördüm.Memnun olmayan yok diyebilirim.Yeni başlayanlar için en ideali bu benim kanaatim.
Albastar RR50 modeli makara 3 bilyalı fiyatı 35-40 arası (internet fiyatları) aliminyum kafa yedek plastik kafada veriliyor diye biliyorum.

Bu model makineler ilk başlayanlar için yeterlidir.Kamışta 3 metre veya 3,50 metre karbon sargılı kamışlardan 50-150 gr atarlı olursa senin işini görecektir.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Engin, alternatif çok. Buraya reklam olmasın diye yazmadım.Özel mesajlarına bak.
Buna benzer takımlar olabilir senin için.Rastgele...
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Aramıza hoş geldin Engin. keyifli paylaşımlar.

Mutlaka marka ve model istedin diye bütçene uygun olarak şunları önerebilirim.

maikne : MILLENIUM 50 ALBA STAR MAKİNE - 34 tl. dediğin boydaki sazanlar için fazlasıyla yeterli bence. yanlız alabalık için 40 lık olanı da alabilirsin.

kamış : REMIXON HEAVY DUTY KAMIŞ 200-300G 300CM (sazan ve yayın için kullandığıım kamış.) 35 tl. yine sazan için fazlasıyla yeterli. fakat alabalık için meps , ufak kaşık falan kullanıcaksan bu kamışın atarı çok yüksek onun için ;
FLADEN ECO 270 20-50G KOMPOZİT 2P KAMIŞ (daha önce kullanmadım.)25 tl.
iki iş için tek bir kamış istediğini biliyorum fakat alabalıkta meps vs... ağırlığı 5,10 gram. ona göre kamış alsan sazan avında çok daha yüksek atarlı kamış gerekeceğinden ikisinin ortası zor gibi. iki iş için tek bir kamış alırsan alabalık ve sazan da tam performans alabileceğini düşünmüyorum. ama yine de istersen 20-60 gram atarlı kamış da bakabilirim. ayrıca misine için de aynı şey geçerli. alabalık için 0.20 yeterliyken sazanda 0.30 dan yüksek misine lazım.
Sazanları özledim...
Bul
Aramıza hoş geldin Engin. keyifli paylaşımlar.

Mutlaka marka ve model istedin diye bütçene uygun olarak şunları önerebilirim.

maikne : MILLENIUM 50 ALBA STAR MAKİNE - 34 tl. dediğin boydaki sazanlar için fazlasıyla yeterli bence. yanlız alabalık için 40 lık olanı da alabilirsin.

kamış : REMIXON HEAVY DUTY KAMIŞ 200-300G 300CM (sazan ve yayın için kullandığıım kamış.) 35 tl. yine sazan için fazlasıyla yeterli. fakat alabalık için meps , ufak kaşık falan kullanıcaksan bu kamışın atarı çok yüksek onun için ;
FLADEN ECO 270 20-50G KOMPOZİT 2P KAMIŞ (daha önce kullanmadım.)25 tl.
iki iş için tek bir kamış istediğini biliyorum fakat alabalıkta meps vs... ağırlığı 5,10 gram. ona göre kamış alsan sazan avında çok daha yüksek atarlı kamış gerekeceğinden ikisinin ortası zor gibi. iki iş için tek bir kamış alırsan alabalık ve sazan da tam performans alabileceğini düşünmüyorum. ama yine de istersen 20-60 gram atarlı kamış da bakabilirim. ayrıca misine için de aynı şey geçerli. alabalık için 0.20 yeterliyken sazanda 0.30 dan yüksek misine lazım.
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  bu nasıl bir sistem uçurtayla balık tutma Cihan Deniz 8 1,769 23-09-2012, 13:54
Son Yorum: ALTAYLI
  Eşkine taşı Nasıl hazırlanır H.A.R.U.N 26 24,334 16-08-2012, 01:30
Son Yorum: eskina1
  uskumru oltası nasıl olmalı YARDIM ladinkarel 21 10,386 09-11-2010, 00:17
Son Yorum: orhanekmekci
  sırtı nasıl çekilir harslan1978 22 17,668 13-08-2010, 09:19
Son Yorum: Salih Reis
  Bu kamiŞ nasil ? ufuktan26 65 9,248 30-10-2009, 10:14
Son Yorum: Tropheus
  acaba nasıl olur maceratorr 14 3,231 03-12-2008, 15:40
Son Yorum: SerenaY66
  Balıkesirde Nasıl Avlanabilirim szn 8 2,193 19-08-2008, 16:46