Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zıpkın için öneri. (yardım)
yycolak yazdı:Burhancım
Ahmat abi gerekeni yazmış.
Bundan sonrası malzemeyi alacağın yerdeki elemanın becerisine kalmış.
Bence ilk önce yüzme işini sağlama al ondan sonrası kolay.

abi bugün yarın başlıyorum yüzmeye hadi hayırlısı Smile balığa boğacam sizi.
Bul
Zıpkın avcılığı benim pek ilgimi çekmez.tüple (scuba) hariç.En önemli kurallardan biri de asla yalnız dalma.Mutlaka yanında biri olsun.Daldığın yerde dalış yapıldığına dair uyarı,şamadıra vs. işaretlemeyi unutma.Sonra yüzeye çıktığında süprizle karşılaşmaSiyirdim
orda dalış yapıldığını belli et.Bi de unutmadan eğer sigara içiyorsan sigarayı unut! Bu iş ciğer işi Siyirdim
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
u_boy yazdı:Zıpkın avcılığı benim pek ilgimi çekmez.tüple (scuba) hariç.En önemli kurallardan biri de asla yalnız dalma.Mutlaka yanında biri olsun.Daldığın yerde dalış yapıldığına dair uyarı,şamadıra vs. işaretlemeyi unutma.Sonra yüzeye çıktığında süprizle karşılaşmaSiyirdim
orda dalış yapıldığını belli et.Bi de unutmadan eğer sigara içiyorsan sigarayı unut! Bu iş ciğer işi Siyirdim

yav.. Smile ben kıyıda hemen yakınlarda dalıcam yani 6-7 metre değil. en fazla 2-3 metre. şamandıraya gerek yok yani. gideceğim yerlere takalar bile gitmeyecek. o derece Smile ben nefesimi 1.20 saniye tutabiliyom bişi olmaz hrealde Big Grin levrek vurduktan sonra sigara içmemek olmaz ya..
Bul
SinekOltasi yazdı:yav.. Smile ben kıyıda hemen yakınlarda dalıcam yani 6-7 metre değil. en fazla 2-3 metre. şamandıraya gerek yok yani. gideceğim yerlere takalar bile gitmeyecek. o derece Smile ben nefesimi 1.20 saniye tutabiliyom bişi olmaz hrealde Big Grin levrek vurduktan sonra sigara içmemek olmaz ya..

Burhan ..

Verdiğin cevaplardan bu işin ciddiyetine vakıf olamadığın anlaşılıyor..Benim tavsiyelerimin hiçbiri şarta bağlı değil.....

Yani şu olursa böyle yap veya olmazsa yapma gibi...

Benim dediklerim sadakatle ve her şartta uyulacak kurallar.Kafanı kaza ile çarpmaktan tut ,ısı farkından olabilecek geçici felçlere kadar her konuyu içine alıyor.

Unutma her ölen birşeyi ihmal ettiği için ölüyor.

Denizin altı tecrübe kazanılacak yer değil.

Orada ilk tecrübe kazandığında arkandan "iyi bilirdik" diyor cemaatHappy

İstersen biraz daha ciddiye al bu işi....
Bul
aygroup yazdı:Burhan ..

Verdiğin cevaplardan bu işin ciddiyetine vakıf olamadığın anlaşılıyor..Benim tavsiyelerimin hiçbiri şarta bağlı değil.....

Yani şu olursa böyle yap veya olmazsa yapma gibi...

Benim dediklerim sadakatle ve her şartta uyulacak kurallar.Kafanı kaza ile çarpmaktan tut ,ısı farkından olabilecek geçici felçlere kadar her konuyu içine alıyor.

Unutma her ölen birşeyi ihmal ettiği için ölüyor.

Denizin altı tecrübe kazanılacak yer değil.

Orada ilk tecrübe kazandığında arkandan "iyi bilirdik" diyor cemaatHappy

İstersen biraz daha ciddiye al bu işi....

Abi anlıyorum söylediklerinizi. Ben şunu söylemeye çalışıyorum. En fazla 2-3 metre derinlikte avlanıcam. Yani başıma bir bela gelmesi mümkün değil. Tabiki ciddiye alıyorum bunu. zipkinci.com da ayda 3-4 sefer vefat ilanları yayınlanıyor. Püf noktalarını iyice araştırdım. 90 lık zıpkın, palet, şnorkel, gözlük, bıçak ve kemer aldıktan sonra kıyıdan en fazla 6-7 metre açıkta avlanıcam. Amatöründe amatörü yani. Kaygılarınızı çok iyi anlıyorum. Neredeyse tüm konuları araştırdım. Özellikle dalgıçlar senkop yüzünden ölüyor ama onlarda bile bile lades yapıyor. 2 metrede 3 metrede senkop oluşmasıda mümkün eğer doğru orantılamazsan. Ama çok düşük bi ihtimal. Kartal da kayalıklardan denize girip şöyle 4-5 metre açıkta 2-3 metre derinde iri bir kefal ya da levrek vurmak bu kadar zor olmasa gerek.
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
Burhanım anladığım kadarı ile benim gibi kıyıları tarayacaksın bende kendi tecrübelerimi aktarayım. Abicim bir kere ucuz mal alacağın için
1) 90 lıktan kesinlikle kısa olmasın mümkünse 120 lik al.
2) Yok 3lü şeytan uçmuş bilmem ne uzak dur sakın boş yere alma.
3) Uç olarak şişin ucuna tam oturacak ve şişten kalın olmayacak bir uç al. En az iki adet.
4) Paletin fazla uzun olmasına gerek yok sen dibede girmeyeceksin ve balığıda kovalamayacaksın (kovalamaya kalkma kalkarsan kefallerin o günki geyiği sen olursun Smile )
5) Gözlüğün kesinlikle cam olsun çerçevesinin kauçuk olmasına özen göster.
6) Snooker ini alırken valfli falan alma kendi kendini boğarsın. Ağız kısmı şeffaf plasiten olsun buda sağlığın içindi.
7) En önemlisi; birtane ince eğe al çünki kayalara zırt pırt çakacağın için her anda demirci
bulamıyacağına göre ucunu sivri tutarsın ve kaza ara gelen balığa vurup girmediğini görüp
kafayı sıyırmazsın.
Aldıktan sonrada nasıl avlanırım diye bir konu aç orayada yine amatörce olan bilgilerimi sana aktarırım.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Şimdiden hayırlı olsun...
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
MaVrUşGiL yazdı:Burhanım anladığım kadarı ile benim gibi kıyıları tarayacaksın bende kendi tecrübelerimi aktarayım. Abicim bir kere ucuz mal alacağın için
3) Uç olarak şişin ucuna tam oturacak ve şişten kalın olmayacak bir uç al. En az iki adet.
4) Paletin fazla uzun olmasına gerek yok sen dibede girmeyeceksin ve balığıda kovalamayacaksın (kovalamaya kalkma kalkarsan kefallerin o günki geyiği sen olursun Smile )
6) Snooker ini alırken valfli falan alma kendi kendini boğarsın. Ağız kısmı şeffaf plasiten olsun buda sağlığın içindi.
7) En önemlisi; birtane ince eğe al çünki kayalara zırt pırt çakacağın için her anda demirci
bulamıyacağına göre ucunu sivri tutarsın ve kaza ara gelen balığa vurup girmediğini görüp
kafayı sıyırmazsın.
Aldıktan sonrada nasıl avlanırım diye bir konu aç orayada yine amatörce olan bilgilerimi sana aktarırım.

Valla şahane bilgiler ne diyim ki Smile Galiba senle beraber avlanıcaz Serkan abi SmileSmile
Uzun_ahmet yazdı:Şimdiden hayırlı olsun...
Sağ ol Ahmet abi.
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Burhanım anladığım kadarı ile benim gibi kıyıları tarayacaksın bende kendi tecrübelerimi aktarayım. Abicim bir kere ucuz mal alacağın için
kafayı sıyırmazsın.

Serkan....

Ellerine sağlık...Her dediğin kesinlikle doğru ve hiç bir yerde yazmayan bilgiler...AlkisDalgıçlığın alfabesi gibi...Bravo...
Bul
bu ne saçma şeyler herkes başka formda ne yazmılmışsa aynısını kopyala yapıştır yazmış.bilgilerde dahil.araştıran biri zaten bu bilgileri rahatca bulur.

malzeme alacak alan arkadaş sudaysa suda denizde ise denizde malzemeyi deneyerek kendine en uygun olanı alsın.yok snorkel valfli olmasın mış falan paletlerde depar paleti felan.... SmileSiyirdim
birde zıpkın alacaksan malzeme ne kadar iyi ise okadar verim demektir.birkere al iyisini al.ahşap zıpkın mesela
kıyı zıpkıncılıgı yapacaksanda dipde de avlanacaksan arkadaşların dediği gibi tek dalma.
rast geleSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  arkadaşlar artık kafam kariştı yardım zıpkın için toya53 12 5,314 09-08-2011, 16:06
Son Yorum: yycolak
  zıpkınla ava bu sene başlıcam. SHARK 4 zıpkın aldım iyimidir ? sinanyaran 14 7,073 23-05-2011, 15:05
Son Yorum: sinanyaran
  zıpkın alıcam lütfen yardım ediniz Ebamyuç 12 5,748 21-10-2010, 13:13
  yeni zıpkın yardım jovenman 29 7,874 19-10-2010, 07:29
  zıpkın alıcam yardım edin alihan agan 4 4,401 26-08-2010, 12:21
Son Yorum: calipsow
  Zıpkın Önerisi dogrusedat 27 10,745 20-07-2009, 13:11
Son Yorum: kepke35
  dalış için ilk adım LeVrEkCi 44 11,480 21-08-2008, 23:35
Son Yorum: okay
  zıpkın çeşitleri..... ANTALYALI07 48 19,145 23-07-2008, 00:56