Yorumları: 6,298
Konuları: 143
serbest dalışta kullanılan 2 tür zıpkın vardır......
1. lastikli zıpkın.(karbon,ahşap,aliminyum vs.malzemelerden yapılırlar)
sualtında emniyet açısından avantajlıdır..genellikle lastikli zıpkınlar
serbest dalışla balık avında daha çok tercih edilir....
2. havalı zıpkın.metal ağırlıklı malzemelerden üretilirler....emniyet
açısından tehlike arz ettiği için çok talep görmemektedir.....
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
ya tehlikeli oyuncaklar beni bozar.Aman ben almayayım.etrafım çoluk çocuk dolu.
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Zıpkın avcılığıda başkadır. Ben denize yüzmek için pek girmem eğer kafakda gözlük ağzımda şnoker ayağımda paletim elimde zıpkınım yoksa kıyıda oturur olta atarım
Şuan 2 adet zıpkınım var
1- Yılmaz
2 - Alpenea Power point
Yorumları: 495
Konuları: 42
bende oktay gibiyim
zıpkının yeri bir başka.
öyle boş boş yüzmek benimde hoşuma gitmiyor.
iki tür zıpkınıda denedim açıkcası lastikli olan kullanımı biraz daha zor(benim kullandığım 2 lastikli ve uzun bir zıpkındı) ama havalıdan daha performanslı.
havalının ise kullanımı gayet rahat ama çok büyük bir performans beklemeyin(3-5 metreden balığı yaralarsanız şaşırmayın)
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
çok heves ettim daldımda ama çocuktum bu yaşlarda sadece zıpkınsız palet gözlükle dalıp dibi seyrediyorum bi zıpkın tutmak lazım elde ne olur ne olmaz büyük bi levrek kalkan falan çıkabilir heran
Aslında çok zeklidir. Balık vuramasanda etrafını seyretmek bile büyük zevk verir.
Bu pazar hava iyi olursa olta atmayacağım 90'lık APNEA power point yı denemek istiyorum gözüm 1.nci çentiği kesiyor fakat 2.nci çentiği deniyeceğim inşallah takabilirim.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
aman dikkat oktay iyi resimler bekliyoruz aslında su altı makinesi olacak ne resimler çekilir bee ben bi araştırayım
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
benimde yılmaz bir zıpkınım var..çok şişko olduğumdan batamıyorum..en az 15 kilo ağırlık tak diyorlar...onuda sahile kadar taşımnası ölüm...bir pazar arabası aldım..onunla kolay olucak gibi..suyun altı bamabaşka bir dünya...sitres atmaya birebir...oktay abi o ikinci çentiğe takmayı çok zor beceriyorum...kaç kere elimi parçaladım o yüzden..biraz kas yapmak lazım diyorum..
BALIK and OZAN yazdı:benimde yılmaz bir zıpkınım var..çok şişko olduğumdan batamıyorum..en az 15 kilo ağırlık tak diyorlar...onuda sahile kadar taşımnası ölüm...bir pazar arabası aldım..onunla kolay olucak gibi..suyun altı bamabaşka bir dünya...sitres atmaya birebir...oktay abi o ikinci çentiğe takmayı çok zor beceriyorum...kaç kere elimi parçaladım o yüzden..biraz kas yapmak lazım diyorum..
Bende 75'lik Yılmazda var onda 2.nci çentik kolay fakat Power point hem 90'lık hemde yılmazın lastiğine oranla lastiği daha kalın. Neyse nasıl olsa alışığız sudan çıktığımda kıpkırmızı bı göğüsler çıkmaya
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
oktay abi ben göğsüme koyup çekemiyorum..kemere yaslayıp o şekil kuruyorum zıpkını..en kolay şekli nasıldır acaba?