Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 kiloluk kırlangıç.
Nihat dostum,Faruk abim. bizim buralarda mezgit takımını biraz kalın yaparlar takımda ben eksik yazmışım kullanılan misina 0.40 mm ,kullanılan iğne 1 numara mustad beyaz çapraz bu balık bu takımla fazla zorlamaz tabii ki çekmesinide bilmek lazım balığı fazla zorlamadan kalama(avans) vere vere çekmek lazım sudan çıkarmadan da kepçelemek lazım misina kuvveti ile balığı sandala alarak kaldırmamak lazım yoksa misina kopar sizinde bildiğiniz gibi.76
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
LeVrEkCi yazdı:osman el oltasımı kullanıyordun kamışmı diyecem ama muhtemelen kamış kullanıyordun el oltasıyla o balığı alma ihtimalin artardı tabii bu birazda tecrübeyle orantılı sinek kancalı çapariyle 1,5 kgluk kırlangıçı kepçeye aldım bak sinek kanca diyorum yani kalama vere vere ne olursa olsun balığı alırsın isterse tekne devamlı sallansın kırlangıç sakinlik ve ustalık ister genelde çaparilere ve mezgit takımlarına geldiğinden çok sakin yavaş davranmak acele etmemek lazım.
hayırlısı olsun birdahakine kesin kaçırmazsın yazık olmuş Snifsinf

doktor yazdı:Nihat dostum,Faruk abim. bizim buralarda mezgit takımını biraz kalın yaparlar takımda ben eksik yazmışım kullanılan misina 0.40 mm ,kullanılan iğne 1 numara mustad beyaz çapraz bu balık bu takımla fazla zorlamaz tabii ki çekmesinide bilmek lazım balığı fazla zorlamadan kalama(avans) vere vere çekmek lazım sudan çıkarmadan da kepçelemek lazım misina kuvveti ile balığı sandala alarak kaldırmamak lazım yoksa misina kopar sizinde bildiğiniz gibi.76

aynen katiliyorum...
birde sizinde dediginiz gibi tekneye kaldirirken kesinlikle..kepce lazim...o an cok kritik
Bul
Kırlangıç için Hasan beyin ellerine sağlıkAlkisafiyet olsunSeerfpaylaşımın için teşekkürler ErenSeerf
Bornova - izmir
Bul
bana da hep parmak kadar geliyo yanımdaki arkadasta hep takılıyo ha gayret gelcek sanada buyuk gelcek diye ama ne zaman.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Sevgili Eren...

Hasan Beye tebriklerimizi ve selamlarımızı ilet lütfen...veee kabul edersen özel bir rica....
Bir daha kırlangıç resmi çekerken şu yüzgeçlerini iyice aç ta rengini görüp hasret giderelim...

Ben bugün Alabalıkta felaket bir yağmura yakalandım...Hala da hava kapalı...

Selamlar...
Bul
Kırlangıçta bir yandan içim acır.O güzelim renkleri soluverir avın sonunda.Ama avın kuralıdır bu...
Neyse melenkoli yapmayalım.Güzel bir kuzucuk.Çorbası enfes olur.Afiyet olsunAlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
niht bey osmanın ustalıgını turanköyde gördüm hepimiz serederken tekeyle çekti eşkinaları bende serettim onları izmarit bile tutamadım
ERDEK TURAN KÖYDEN SELAMLAR
Bul
eren hasan beyi tebrik ederim,paylaşım için teşekkürler.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
Böyle bi güzelliği bende sizlerle paylaşmak için resim çektim Ahmet abim haklısın ben o güzel mavi kanatlarını açmaya çalışıyorum ama o kapanıyordu bende resim bu kadar çekebildim kusuruma bakma selamlarınızı iletecem teşekkür ederim.76
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Çocukluktan beri balık avlarım ama hiç mezgit tutmadım , mezgit takımını da bilmiyorum Hadiordan Nasıl bir takımdır arkadaşlar bu ?

Ayrıca Kırlangıcı tutan Usta'yı da tebrik ederim Alkis Hakikaten harika çorbası oluyor Seerf
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kiloluk Karagöz Avı serkanefe 32 5,067 29-12-2016, 20:56
Son Yorum: turna
  03-05-07/10/2014 Lüfer Kırlangıç nihatkr 18 2,609 15-10-2014, 15:08
Son Yorum: MaVrUşGiL
  13-09-2014 Lüfer Kırlangıç nihatkr 17 2,706 19-09-2014, 17:20
Son Yorum: doktor
  17/11/2013 kirlangiç avi BALIK and OZAN 24 3,143 22-11-2013, 21:58
Son Yorum: turna
  21-09-2013 Lüfer - Kırlangıç nihatkr 37 4,942 25-09-2013, 14:17
Son Yorum: nihatkr
  22 kiloluk kuzu makineci 32 4,419 30-11-2012, 20:51
Son Yorum: mariner8
  10 Kasım Lüfer Kırlangıç nihatkr 50 4,997 14-11-2012, 10:47
Son Yorum: nihatkr
  32 kiloluk Akdeniz kılıç balığı ile 3 saat süren mücadelemiz. Eski anılarımdan. Torik Orhanbaba 35 6,044 02-11-2012, 10:31
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  kırlangıç 28/10 MaVrUşGiL 18 2,367 29-10-2007, 19:21
Son Yorum: ilerya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi