Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kırlangıç 28/10
Bu gün kendime söz verdim ve balığa gitmeyeceğim, günü kendime ayıracağım dedikten sonra dışarı çıkıp gezmeye başladım bir gazete aldım ve bir kafede oturup kahvemi yudumlamaya başladım. Derken bir bakmışım sahildeyim Smile ve balıkçılarla sohbet ediyorum. Sahilde limana yakın en son balıkçıya geldiğimde kovasında bu 20 cm.lik yavru yatıyordu.

Adamla başladık sohbete (daha balığı bile tanımıyor) zehirlidir diye kancayı ağzında bırakmış. Bilmiyorum nedendir büyük bir acıma hissi belirdi içimde ve başladım ender bir balık nesli tehlikede, kesin yumurtlamaya gelmiş demeye. Adam da bu serzenişlerime dayanamadı ve ona 5 tane izmarit takımı hazırlarsam bırakacağını söyledi. Bende oturup 5 tane izmarit takımı hazırladım. Ve ağzındaki kancayı çıkardım.
Sonunda özgürlüğe kavuştu ama yaklaşık 15 dak. olduğu yerde durdu(kıyı sığ olduğu için izleyebiliyorduk) O ara bir kaç karides oralarda dolanmaya başladı... ODA ne !!! Arkadaş meğersem onları beklermiş bir hızla atılıp birini yakaladığı gibi oradan uzaklaştı. Smile)

Buradan çıkardığım ders şu; eğerki balık tutmaktan keyif alıyorsan boş zamanında kendini sahilden alamıyorsun.
Bir diğer ders ise avcılık insana ayrı bir acıma duygusu aşılıyor.

Saygılarımla...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
serkan o acıma duygusu her balıkçıda olması dilegimdir.güzel hatta harika olmuş teşekkürler hem yaptıkların için hemde paylaşım için saydılar
Bul
Alkis duyarlılığınız için teşekkür ediyorum
Bul
LeVReKCi yazdı:serkan o acıma duygusu her balıkçıda olması dilegimdir.güzel hatta harika olmuş teşekkürler hem yaptıkların için hemde paylaşım için saydılar

Abi yaklaşık 3 sene önce son kara avımda vurduğum ördek beni baya kötü yapmıştı. Hayvanın kafasının yarısı yoktu ama o çırpınışı beni baya sarstı. O gün bu gündür kara avcılığına son verdim. Balıkta ise bu hayvanların sinir sisteminde acı hissi olmayışını (daha önce bir arkadaş bu konuda bir yazıda yazmıştı) bilmem içimi rahatlatıyor.

Bir balık nesli olta avcılığı ile hiç bir zaman bitirilemez. Ancak bize düşen görevleride yerine getirmeliyiz.
Bul
evet serkan aynen bende bundan 10 sene evvel bir kere kuş vurdum kuş yenen bi cinsti ama onun çırpınışı hiç gözümün önünden gitmez.
şimdi her sene kışın 1 kere eregliye dere boyu yürüyüşe giderim 2-3 arkadaş tüfekleri asarız omuzumuza maksat spor olsun baya bi dere boyu gider hedefleri diker hedeflere atış yapar döneriz.
balıkçılık başka kuşla balık çok farklı hele ki bilinçli yapılıyorsa çok çok daha güzel bence kara avı bana göre degil.
Bul
Serkan sen acımışsın ama adamla kırlancıç acımamış adam işini görmüş kırlangıçta karedese acımamış işte hayatın ta kendisi bu ne yazıkki
Bul
Nihat abi iğneada da mert gölü diye bir göl var. Yaklaşık 4 sene önce sit alanı ilan edildi ve tüfekle av yasaklandı. Orada av serbestliği varken bir ördeğin peşine 10-15 fişek sıkıldığına şahit oldum. Ve bu saçmalar olduğu gibi göle dökülüyordu. Tesadüfe bakarsan o yıllardada hersene yaz sonu gölde toplu balık ölümleri oluyorduki ve yine tesadüfe bakarsan sit ilanı ilanından sonra balık ölümleri birden bire durdu!!!

Sebep ne yazmama gerek yok heralde anlaşılmıştır....
Bul
Harun yazdı:Serkan sen acımışsın ama adamla kırlancıç acımamış  adam işini görmüş kırlangıçta karedese acımamış işte hayatın ta kendisi bu ne yazıkki

Süper bir yaklaşım bunu hiç düşünmemiştim. Smile))
Bul
sayın Serkan kardeşim doğru olanı yaptınız. üzülerek söylüyorumki bir zamanlar kara avcılığını bende çok yaptım sonra sonra anladımki bana göre değilmiş....
Bul
Herkes böyle duyarlı olsa keşke. Biz bir taneyi kurtarırken Çanakkale Çan da 1000 lerce balık ,nehirlere verilen madde ile yok edildi. Demin tv de seyrettim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  03-05-07/10/2014 Lüfer Kırlangıç nihatkr 18 2,608 15-10-2014, 15:08
Son Yorum: MaVrUşGiL
  13-09-2014 Lüfer Kırlangıç nihatkr 17 2,705 19-09-2014, 17:20
Son Yorum: doktor
  17/11/2013 kirlangiç avi BALIK and OZAN 24 3,143 22-11-2013, 21:58
Son Yorum: turna
  21-09-2013 Lüfer - Kırlangıç nihatkr 37 4,940 25-09-2013, 14:17
Son Yorum: nihatkr
  10 Kasım Lüfer Kırlangıç nihatkr 50 4,997 14-11-2012, 10:47