18-01-2013, 14:20
Balık Preparatları
Balık salamurası: Az tuzlanmış balık.
Tuzlu balık: Balığın çok tuzlanmışıdır.
Kuru balık: Önce tuzlanır, sonra havada kurutulur.
Tütsülenmiş balık:
Tütsülenip korunan balık.
Kutu konservesi: Temizlenmiş balıklar, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla kurutulup sterilize edilir.
Balık ezmesi: Çiğ olarak veya haşlandıkdan sonra, tuz, baharat, zeytinyağı ilavesiyle ezilerek yapılır.
Havyar: Mersin, kefal, sazan gibi büyük balıkların temizlenmiş ve tuzlanmış yumurtaları.
Kaynak:Ansiklopediler.
Balık salamurası: Az tuzlanmış balık.
Tuzlu balık: Balığın çok tuzlanmışıdır.
Kuru balık: Önce tuzlanır, sonra havada kurutulur.
Tütsülenmiş balık:
Tütsülenip korunan balık.
Kutu konservesi: Temizlenmiş balıklar, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla kurutulup sterilize edilir.
Balık ezmesi: Çiğ olarak veya haşlandıkdan sonra, tuz, baharat, zeytinyağı ilavesiyle ezilerek yapılır.
Havyar: Mersin, kefal, sazan gibi büyük balıkların temizlenmiş ve tuzlanmış yumurtaları.
Kaynak:Ansiklopediler.