Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Preparatları
#1
Balık Preparatları
Balık salamurası: Az tuzlanmış balık.

Tuzlu balık: Balığın çok tuzlanmışıdır.

Kuru balık: Önce tuzlanır, sonra havada kurutulur.

Tütsülenmiş balık:

Tütsülenip korunan balık.

Kutu konservesi: Temizlenmiş balıklar, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla kurutulup sterilize edilir.

Balık ezmesi: Çiğ olarak veya haşlandıkdan sonra, tuz, baharat, zeytinyağı ilavesiyle ezilerek yapılır.

Havyar: Mersin, kefal, sazan gibi büyük balıkların temizlenmiş ve tuzlanmış yumurtaları.

Kaynak:Ansiklopediler.
Bul
Cevapla
#2
eyvallah nihat sağolasın.AlkisAlkis
Bul
Cevapla
#3
tuzda sardalya harika bir meze oluyor.
teşekkürler nihatcım.Alkis
Bul
Cevapla
#4
İnci kefalinin havyarı dünyanın en değerli havyarları arasındadır. Olsada yesekSeerfNe de güzeldir. Geçtiğimiz yıl bir arkadaşım getirmişti. Tek kelime ile müthiş
Bul
Cevapla
#5
mersin balığının havyarıda süperdir,ama oda baya bir tuzludur Smile
nihat abi paylaşım için teşekkürler.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Cevapla
#6
Teşekkürler NİHAT abi Alkis
Bul
Cevapla
#7
Her sene tuzlu hamsi yaparım şahane oluyor. Paylaşım için teşekkürler.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Cevapla
#8
nihat abi teşekkürler Seerf balığın her türlüsü güzel Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]


Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 3,986 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 6,076 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık LeVrEkCi 2 958 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,241 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Balık Hafızası , Mufi 20 3,990 06-07-2012, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,056 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,741 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? LeVrEkCi 2 2,657 19-11-2010, 10:58
Son Yorum: cranium
  Balık pişirme teknikleri LeVrEkCi 14 6,350 08-05-2010, 00:42
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  Balık Kenesi (İSOPOD) SerenaY66 22 11,385 07-10-2008, 11:04
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi