Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Kenesi (İSOPOD)
arkadaşlar internette kene diye araştırma yaparken balık kenesi diye birçok konu buldum.sitede baktım hiç bu konuyla ilgili bilgi göremedim.paylaşmak istedim.

İSOPOD
Ceratothoa Oestroides (Balık Kenesi)
Olgun dişi bir isopod bir batımda, yaklaşık 400 - 550 larva yumurtlayabilir.Ceratothoa oestroidesler yıl boyunca döl verebilmektedirler fakat su sıcaklığındaki değişimlerin üremede neden olduğu dalgalanma hakkında yeterli bilgi yoktur.Lakin suların ısınmaya başladığı dönemde döl verme ve yumurtlama kabiliyetlerinin artttığı bilinmektedir.Yaklaşık olarak optimum üreme periyotları temmuz ayında başlamaktadır.
Ceratothoa oestroides, larva aşamasında, suda serbest bir şekilde yüzebilir ve yaklaşık 22 °c de 7 gün konakçıyı enfekte edebilme yeteneklerini korurlar.Bu periyot sonunda - üzerinde barındığı konakçı öldükten sonra - ölü balığı hemen terk eder ve yeni konakçıya göç ederler.Konakçının ağız kavitesine yerleşirler ve bu bölgede kan emmeye başlarlar.Çipura, ısparoz, karagöz ve özellikle levrek balıklarına çok sık musallat olurlar.
Ceratothoa oestroides yetişkinleri, balık üzerinde çift olarak bulunurlar.Larva aşamasındaki parazitler, balığın ağız kavitesinde, genç formları ise; genelde ağız kavitesinde, ayrıca balığın başında, gözlerin ve operculumun arkasında, solungaçlarda, lateral çizginin sınırında, caudal yüzgecin üstünde veya caudal pendükülde bulanabilirler ve balık üzerinde yerleştiği bölgelerde şiddetli doku yıkımları meydana getirirler.Parazitler, balığın baş, göz ve solungaç dokusuna çengelleri ile tutunurlar ve sürekli buradan kan emerek beslenirler.Bu beslenme sırasında tutunduğu dokuya çengelleriyle, büyük zararlar verirler.

Hepimiz balık tutarken mutlaka bu canlılarla karşılaşmışızdır (Özellikle ölen ısparozların ağzından çıkmaya çalışırken göze çarparlar.Ayrıca çok kaliteli bir yemdir.Oltanın ucuna takıp geri sallarsanız balıklar hemen oltaya atlayacaktır

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
izmaritlerin üstünde sık sık karşılaşıyorum bunlarla zararlımıdır diye ellemiyorum bıçakla sıyırıp atıyorum
Bul
ilker teşekkür ederim şimdiye kadar hiç merak edip balığın ağzına bakmamıştım bundan sonra bakacam.birde hamsinin kurtlandığını biliyorum kiraz kurdu gibi havalar ısınınca hamside kurtlanır.Gulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
İnsanı görüntüsü bile ürkütüyor..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
bizim burada da izmaritlerin sırtında bide ağız içerisinde bulunurlar ama yem olarak hiç kullanmadım denemek lazım dostum konu için teşekkür ederim faydalı güzel bi paylaşım saygılar.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Çok küçüklerini görmüştüm ama resimlerdeki kadarlarına hiç raslamadım.Çok acayip bir yaratık.İnsanın bu yaratıkları "dünya dışı"Hi diye değerlendiresi geliyor.Bilgiler için teşekkürler...
Bul
bu keneler denizdede balıkları rahat bırakmıyor
Dalış Eğitmeni
Bul
balığın ağzında yaşıyor balık yiyemiyo buda ilginç teşekkürlerRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
doktorun dediği gibi çok fazla var hele temizlerken kendi elimize bile yapışıyo hemen ,bi fiskede atıyoz.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
çok denk geldi bunlardan bana özellikle izmaritte epey çıkıyor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 3,881 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 5,928 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık Preparatları LeVrEkCi 7 1,665 25-01-2013, 23:20
Son Yorum: fish or die
  Balık LeVrEkCi 2 920 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,175 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Balık Hafızası , Mufi 20 3,878 06-07-2012, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,006 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,651 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? LeVrEkCi 2 2,625 19-11-2010, 10:58
Son Yorum: cranium
  Balık pişirme teknikleri LeVrEkCi 14 6,239 08-05-2010, 00:42
Son Yorum: tedirgin SaZaN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi