Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık pişirme teknikleri
#1
Balık pişirme teknikleri


Taze balık aldığınızdan eminseniz, hazırlarken şunlara dikkat etmelisiniz: Taze balıkları suyun dışında bir ya da iki saatten fazla oda sıcaklığında tutmamalısınız. Eve gelir gelmez de pullarını ve içini hemen temizlemeli, yıkamalı ve iyice kurulamalısınız. Sonra da plastik bir kutuya yerleştirip buzdolabına koymalı ve hemen yiyemiyorsanız, 48 saat içinde tüketmelisiniz.

Pişirme teknikleri
Balık yemeyi seviyorsanız sunduğumuz püf noktaları ızgara, haşlama ve kızartma yaparken mutfakta sizlere kolaylık sağlayacak.

Taze balıklar kısa sürede pişirilmelidir. Bu sayede tüm lezzetlerini muhafaza edebilirler. Örneğin ızgara ve haşlama tekniğiyle pişirmek idealdir.

Izgara: İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır, çıkartması zor olur. Izgara yapmadan yaklaşık 2-3 saat soğan suyu ve zeytinyağı sürülüp bekletilirse daha lezzetli olur. Daha çabuk pişirilmesi için balığı parçalara bölüp şişe de geçirebilirsiniz. Pişirirken çatlamaması için iki yanını bıçakla çizin.

Kızartma: Kızartma yaparken büyük balıkları dilim halinde, küçük balıkları bütünüyle kızartın. Kızartmalık balığın daha lezzetli olması için önce biraya batırın, sonra unlayın. Unlamadan tavaya atarsanız, balık anında yapışacaktır.

Haşlama: Haşlama için kırlangıç, kefal, levrek gibi beyaz etli balıklar seçilir. Balığı soğuk suya atın ve kaynamaya yakın sıcaklıkta pişirin, yoksa dağılır. Kapalı bir kapta pişirin. Kokusunu alması için suyuna biraz havuç, kereviz, soğan atın. Balığın eti kılçığından ayrılıyorsa pişmiş demektir. Yenileceği zaman suyunu dökün.

Balığın taze ya da bayat olduğu nasıl anlaşılır?
Balık ne kadar taze olursa o kadar makbul, o kadar lezzetli olur.
Balığın taze olup olmadığını inceleyerek anlayabilirsiniz. Taze
balığın; derisinin parlak ve canlı olması, gözlerinin bombeli, solungaçlarının parlak, karın zarı çevresindeki etin mavimtrak ve parlak olması gerekir. Ayrıca, taze balığın eti sıkı, iç organları parlak kırmızı, solungaçlarında ise deniz yosunu kokusu olur. Eğer balığın derisinin rengi soluk, gözleri çukurlaşmış, rengi sararmış,eti gevşek ve üzerinde ekşi bir koku hakimse aldığınız balık bayat demektir
afiyet olsun..
alıntı:ziraat
Bul
Cevapla
#2
bilgiler için teşekkürler özellikle çocuklara balık yemeyi sevdirmeliyiz onlar için ilaç rastgele
Bul
Cevapla
#3
Teşekkürler dostum. Eline, emeğine sağlık. Bilgiler güzelm ama balığı haşlamak galiba bana göre değil. Smile
Bul
Cevapla
#4
Kızarma yaparken yağın bol olmasına dikkat etmek gerekli. Balığın her yeri aynı anda kızarması gerekli.
Bul
Cevapla
#5
bilgiler için saol
Bul
Cevapla
#6
Bilgiler icin tesekkurler Nihat abi.
Bul
Cevapla
#7
Bilgiler için cok tesekkürler. gercekten de bu siteye iyiki katılmısım. cok yararlı bilgiler ediniyorum sayenizde..
Bul
Cevapla
#8
Supers güzel paylaşımdı teşekkürler
Bul
Cevapla
#9
Bilgiler için teşekkürler Nihat.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Cevapla
#10
teşekkürler
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981



İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 3,881 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 5,927 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık Preparatları LeVrEkCi 7 1,665 25-01-2013, 23:20
Son Yorum: fish or die
  Balık LeVrEkCi 2 920 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,175 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Balık Hafızası , Mufi 20 3,878 06-07-2012, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,006 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,651 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? LeVrEkCi 2 2,625 19-11-2010, 10:58
Son Yorum: cranium
  Balık Kenesi (İSOPOD) SerenaY66 22 11,218 07-10-2008, 11:04
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi