Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sirti oltayi gecti
Bu sabah saat 09:00da imaret limanindaydim.Benden evvel Ahmet(mariner8),arkadasimda teknesi ile girmisti.Telefon ile konustuk,ben diger meraya deneyeyim dedim,birbirimize haber veririz dedik.
Saat 9:30 gibi sirtiye basladim. Kuvvetli bir poyraz vardi.SnifsinfYarim saat bir sey vurmadi.Bir ara iki sirti tahtasi da yerinden oynadi,ilk birinci baligi,ardindan ikinciyi tekneye attim.Iki sinagrit ayni anda tutulmustuOhyandan,suru olsalar gerek.Devaminda bir luca(,European Barracuda)daha sonra bir tane daha.Bir seyler oluyorduEfet.Bir ara sirtinin birine ufak bir seylerin tutuldugunu farkettim.Bir sinagrit yavrusu,tabii incitmeden denize iade edildi,<<buyuyupte gel >>dedim.Sirtinin devaminda iki luca daha aldim.
100 Mamunum da vardi.Poyraz biraz hafiflemisti,dogru cayin onune.(gecen hafta mirmirlari tuttuk yaSiyirdim).Orada Ahmet ile bulustuk,o da sirtide luca almisti(diger merada). Iki tekneyi cift capa atip birbirine bagladik,biraz mirmira takildik.Birkac sparo,biraz sonra Ahmet bir tane ufak bir mirmir cekti.Hava aniden kuvvetli lodosa cevirdi,saate 13:30 olmustu....
Ben ilk limanin yolunu tuttum,ardindan Ahmet arkadasim da geldi.
Ikimiz de sirtide birer tavalik almistikSeerf

NOT:Son foto su bizim meshur filtre.Arkadasin biri o suyu suzmez dedi,bende deneme yaptim,icine sadece icme suyu koydum,ve altindan bir damla bile su birakmadigini gordum.

FOTO1:Poyraz eserken deniz
FOTO2:Yavru sinagrit denize iade
FOTO3:Avlandigim rapalalar
FOTO4:Baliktan 3lu kancayi pense ile cikarmak(daha kolay oluyor)
FOTO5:Sirti baliklari
FOTO6:4 luca,2 sinagrit
FOTO7:Ahmet mirmir avinda
FOTO8:Iki tekne birbirine bagli
FOTO9:Filtrede su denemesi

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Faruk abi sırtı güzel iş yapmış maşallah.TebriklerAlkis
Tavalıkları da almışsın.Kullandığın sahte balıklardan hangisi sinaritlerde iş yaptı?
Lucalar fena ısırmış sahtelerini.Dişli balık ısırır.DağılmışlarBoboBakımlarını yapmayı ihmal etmeWink
Bir de paslı kulllanma penseyi.Maazallah tetenoz olacaklarSiyirdim
Afiyet olsun.Rastgele...AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
kasap100 yazdı:Faruk abi sırtı güzel iş yapmış maşallah.TebriklerAlkis
Tavalıkları da almışsın.Kullandığın sahte balıklardan hangisi sinaritlerde iş yaptı?
Lucalar fena ısırmış sahtelerini.Dişli balık ısırır.DağılmışlarBoboBakımlarını yapmayı ihmal etmeWink
Bir de paslı kulllanma penseyi.Maazallah tetenoz olacaklarSiyirdim
Afiyet olsun.Rastgele...AlkisSeerf
ikside ayni anada tuttu birer tane sinagrit...
kucuk sinagrit ise su uzeri siyrik olanda tutuldu....
o yeni olan sahte ,SALIH REIS`in tavsiye ettigi,bu gun siftah yapti..
he he ..penseye gelince,o penseyi bu sezon basinda yeni aldim...deniz bir seyi affetmiyor,fakat ben cozumunu buldum,cok kuflenince yenisini aliyorum yine tabii en ucuzundanSiyirdimbir sezonu 2- veya 3 pense ile cikariyorum
Bul
Albatros-gr yazdı:ikside ayni anada tuttu birer tane sinagrit...
kucuk sinagrit ise su uzeri siyrik olanda tutuldu....
o yeni olan sahte ,SALIH REIS`in tavsiye ettigi,bu gun siftah yapti..
he he ..penseye gelince,o penseyi bu sezon basinda yeni aldim...deniz bir seyi affetmiyor,fakat ben cozumunu buldum,cok kuflenince yenisini aliyorum yine tabii en ucuzundanSiyirdimbir sezonu 2- veya 3 pense ile cikariyorum

Yeni sahtenin iş yapmasına sevindim.Pense olayı işin şakası.Durum bizde de aynıWinkRastgele...
Küçüğü salmanız da ayrı bir güzellik.Tebrik ederimAlkisÖpmeden salmasaydınız yavruyu
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
kasap100 yazdı:Yeni sahtenin iş yapmasına sevindim.Pense olayı işin şakası.Durum bizde de aynıWinkRastgele...
yanilmazsam 3 evroya bir sey aliyorum o penseleri burnu biraz kivrik olanlardan
sirti kancalarinin uclari insanin eline acaip batiyor,elinde birde balik cirpindiginda.......boyle daha iyi oluyor
Bul
Dediğin gibi Faruk sırtı yemliyi geçmişAlkisöğle saatlerindede yemli iş yapmıyor o güzelim mamunları ikindiden sonra mercanlara bi ziyafet çek derimSeerfbenzin filtresini tuttum güle güle kullan,tavalıklar içinde afiyet olsunAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
kasap100 yazdı:Yeni sahtenin iş yapmasına sevindim.Pense olayı işin şakası.Durum bizde de aynıWinkRastgele...
Küçüğü salmanız da ayrı bir güzellik.Tebrik ederimAlkisÖpmeden salmasaydınız yavruyu
abi inanmayacaksin,o sinagritin boyu sahteden az buyuk...hemen -hemen kendi kadar baliga daliyor...cok severim cesaretli baliklariSeerf
Bul
faruk eline sağlık güzel av olmuş dikkatimi çekti rapala düğümü kullanmıyorsun
kargaburnu yağladınmı tamamdır afiyet olsun rast gele.AlkisSeerf
Bul
Albatros-gr yazdı:abi inanmayacaksin,o sinagritin boyu sahteden az buyuk...hemen -hemen kendi kadar baliga daliyor...cok severim cesaretli baliklariSeerf

Çok güzel bir amatör balıkçılık örneğiAlkisAlkisAlkis

Bul
orhanekmekci yazdı:Dediğin gibi Faruk sırtı yemliyi geçmişAlkisöğle saatlerindede yemli iş yapmıyor o güzelim mamunları ikindiden sonra mercanlara bi ziyafet çek derimSeerfbenzin filtresini tuttum güle güle kullan,tavalıklar içinde afiyet olsunAlkisSeerf

tesekkurler Orhan abi..
mamunlar su anda denizde baliklarin middesindeSiyirdimlimana cikmazdan evvel bosalttim denize..(buzluga girecek gibi degildiler)
hem ikindide bir daha gidersek keserler adamiSiyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Albatros-gr paragat-sirti 1-0 Albatros-gr 22 3,610 28-09-2013, 15:57
Son Yorum: Cahit Acun
  Albatros -gr sirti avi Albatros-gr 30 4,330 17-05-2013, 20:34
Son Yorum: Salih Reis
  Albatros-gr paragat & sirti Albatros-gr 33 4,266 11-10-2012, 21:59
Son Yorum: Albatros-gr
  olta-paraketa-sirti bereketi makineci 40 4,725 28-09-2012, 12:59
Son Yorum: bucalıfikret