Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ilk baslayanlar için balık avı
ustadlar banim gibi ilk baslayanlar için bazı konularda yardıma ihtiyaç duyuyoruz mesala

1.makina nasıl olacak ?
2.kamıs nasıl olacak ?
3.igneler ?
4.misinalar ?
5.diğer ekipmanlar
6.muhtemel ilk baslayanlar için av gölgeleri
7.hangi balığa hangi yem
8.hangi balığa hangi iğne v.s.

biliyorum bu yazdıklarım forum içerisinde mevcut.fakat bunları tek bir çatı altında toplamak mümkün mü?
ön bilgi açısından.
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Ümit kardeş, soruların çok kapsam içeriyor; önemli olan senin nerede ve ne balığı tutacağına bağlı.

Ama ilkez başlayan birisine benim tavsiyem ucuz yollu malzemelerle başlamasıdır. misal albanın atarı 50-100 gr. olan 3,5 mt. civarında karbon kamışını, ve yine fiyatı 30-50 lira aralığında 50-60 mm kafalı bir makina, makinaya saracağın misina ise 0,30 dan az olmamak kaydı ile rodex veya krokodil misina diyorum.

Kanca için ise hiç bir şey söylemem mümkün değil çünki her balık için ayrı bir sistem gereklidir, burada kaliteden ödün verme vms veya mustad dan başkasını kullanma derim.

Daha ayrıntılı bilgi için sitemizde hangi balık ne ile tutulmuş diye av raporlarında gerekli bilgiler verilmiştir.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
serkan güzel anlatmış.ne balığı tutacağına bağlı.öncelikle tatlısumu yoksa denizdemi av yapacaksın.ama izmir olduğuna göre denizdir diye düşünüyorum.
bende albanın atom modeli var.5-6 yıldır kullanıyorum.hiç sorun yaşatmadı.fiyatı ucuz ama kaliteli bir maldır.ilk başlamak için fazla pahalıya kaçma derim..sonra bu işin içine girince en güzelini alırsın .burayı takip edersen, arkadaşlardan yeri geldikçe bu konuya mesaj yazacaklardır.rastgele.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Bu sordukların bulunduğun bölgeye vede avlayacağın balığın cinsine göre değişkenlik gösterir, ama naçizane tavsiyem fazla pahalıya kaçmadan ucuz yollu bişeyler hazırla kendine ileride daha teferruatlı başlarsın bu işlere..Wink
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
ilgi ve alakanız için tesekkur ederim.deneme yanılma yoluyla çözücez bu olayı inşallah.
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul
dostum öncelikle aramıza hoşgeldin. yazmış olduğun sorular gerçekten de çok isabetli. şunu bilmelisin ki bu site öncelikle bu sorulara cevap bulmak için var. emin ol tüm bu soruları burada bulacaksın. eğer sitede biraz zaman geçirirsen deneme yanılma sistemine çok az ihtiyaç duyacaksın. ben de balıkçılıkla tanıştığımda bu siteyi keşfettim ve inan bana balıkçılıkla ilgili her türlü bilgiyi buradan sağladım.
bilgin şaşmaz
Bul
arkadaşım sana tavsiyem şudur.sen en güzeli hangi bölgeden katılıyorsan o bölgeden bizim sitede olan abilere takıl hem tanışmış olursun hemde bereber balık tutarsın görerek ve eğlenerek ögrenirsin bence en basit ögrenme yolu bu ben öyle ögrendim.
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Bul
He unutmadan bu siteyi bulduysan gerisi zaten gelir.organizasyonları takip et yeter
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Bul
1-2 org.katılırsan canavar gibi olursun.baka baka ,deneye deneye bakmışsın ki oltanın ucunda iri bir balık.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
hersey nasip kısmet işi.inşallah kıvırıcaz bu işi.Smile
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yayın avı için sistemim uygun mu ? hasana 17 1,672 27-11-2015, 09:15
Son Yorum: rusan
  İzmir Çipura Levrek Avı için malzeme tavsiyesi smyrna 4 1,778 21-12-2013, 21:11
Son Yorum: orhanekmekci
  balık bulucu yasakmı? LeVrEkCi 26 5,827 18-09-2013, 20:23
Son Yorum: LeVrEkCi
  Gürede Balık avı 34lonely 5 2,052 18-08-2013, 00:59
Son Yorum: Avcı Altan
  Balık saklamayı nasıl yapabiliriz? 34lonely 9 2,208 12-08-2013, 14:10
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Akdenizde yeni bir balık türü!! rauf 18 6,072 16-03-2013, 20:06
Son Yorum: DeLi_KuRT
  balık kılçık çıkartma makinesi LeVrEkCi 9 2,341 12-01-2013, 14:49
Son Yorum: YaKaMoZ
  yalova çiftlikköy de balık catchiii 15 3,552 09-11-2012, 21:23