Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık saklamayı nasıl yapabiliriz?
İçini ayıklayıp buzluğa attığımız bi balığı ne kadar bekletebiliriz yaklaşık olarak ?
Bul
Hiç ayıklamadan,ve tatlı su ile yıkamadan avladığın şekilde sakla.Bekletme süresi deep freeze' e ve buzdolabı dondurucusuna göre değişir.Deep freeze'de şoklanarak daha uzun süre muhafaza edilebilir.Muhafaza süreleri genellikle kullanma klavuzlarında belirtilmiştir.Deep freeze de bile olsa uzun süre saklanan balığın tadı tazesinin yerini tutmaz..
Bul
balığı deniz suyuyla sırtı aşağıya gelecek şekilde gazete kağıdına sarıp direk şoklayarak dondurursan buzlar çözüldüğünde çok taze görünür,dolapların buzluk bölümlerinde kapağı açınca et balık tavuk sebze saklama süreleri vardır,eğer kapakta yoksa kullanma kılavuzunda vardır.balık için şok dondurucular genelde 6 ay der.temizlemiş balıkla temizlenmeden dondurulmuş balık arasında çok fazla tad farkı vardır.
Bul
LeVrEkCi yazdı:balığı deniz suyuyla sırtı aşağıya gelecek şekilde gazete kağıdına sarıp direk şoklayarak dondurursan buzlar çözüldüğünde çok taze görünür,dolapların buzluk bölümlerinde kapağı açınca et balık tavuk sebze saklama süreleri vardır,eğer kapakta yoksa kullanma kılavuzunda vardır.balık için şok dondurucular genelde 6 ay der.temizlemiş balıkla temizlenmeden dondurulmuş balık arasında çok fazla tad farkı vardır.

Ben genelde temizleyip suyla yıkayıp buzdolabının buzluğuna atıyorum ama annem pimpirikli biraz 1 ay olmadan çıkarınca bozulmuştur bu diyor abi ne yapmam lazım Siyirdim
Bul
34lonely yazdı:Ben genelde temizleyip suyla yıkayıp buzdolabının buzluğuna atıyorum ama annem pimpirikli biraz 1 ay olmadan çıkarınca bozulmuştur bu diyor abi ne yapmam lazım Siyirdim

e söylemişler işte yaw,temizlemeden yıkamadan denizden çıktığı gibi dondurucuya,mavruşgil geçen erdeğe getirmişti lüferleri buzluktan çıkarıp, yedik daha sabah tutulmuş gibiydi,Smile
Bul
34lonely yazdı:İçini ayıklayıp buzluğa attığımız bi balığı ne kadar bekletebiliriz yaklaşık olarak ?

hiç bir sebze ve et ürünleri direk buzluğa atılmaz.buz sebze ve et ürünlerini direk temasta bir kaç haftada yakar.yani sararma,renkte bozulma başlar.sen temizleyip koyduğun içinde balığın en ince yanı karnını kestiğin yer olur ve bu kısımlar önce sararır.Nihat abinin gazeteye sarması bu durumu bu yüzden engeller.dolap no-frost sa havası alınmış torbaya koyarak uzun süre(2-3 ay)saklanır.balığı denizden çıkarıp ne kadar çabuk şoklarsan çıkardığında o kadar taze olur.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
bu yaz çinekop aldım 5 kilo kaldı 1 kiloHadiordan birer kilo poşetlere koydum buzdolabında balık olan yerine ben beğendim son bir kiloyuda perşembe akşamı boğarım Seerf
temizlenmiş ve tuzlanmış olarak buzdalıbına koydum seneye nasipse temizlemeden deniz suyunla yaparım.AlkisAlkis
Bul
tahsinmersin yazdı:hiç bir sebze ve et ürünleri direk buzluğa atılmaz.buz sebze ve et ürünlerini direk temasta bir kaç haftada yakar.yani sararma,renkte bozulma başlar.sen temizleyip koyduğun içinde balığın en ince yanı karnını kestiğin yer olur ve bu kısımlar önce sararır.Nihat abinin gazeteye sarması bu durumu bu yüzden engeller.dolap no-frost sa havası alınmış torbaya koyarak uzun süre(2-3 ay)saklanır.balığı denizden çıkarıp ne kadar çabuk şoklarsan çıkardığında o kadar taze olur.
Tabiki et olsun sebze olsun direk olarak değil buzluğa; buzdolabı raflarına bile konulmaz.Herşeyin kokusu bir birine geçer.Ayrıca dolabın kendine has bir kokusu da vardır o da siner yiyeceklere..Kapaklı kaplar,kapaklı sebzelik bölmeleri ve buzdolabı poşetleri bunun içindir.Balığı gazete kağıdına sarıp saklamak ta bir seçenek olabilir denemedim; ben iri balıkları stretch filmlere sarmak suretiyle ve ufak balıkları buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza ediyorum.Tabiki temizlemeden ve tatlı su değdirmeden.Tuzlu su balığına tatlı su değdimi nedense uzun süre saklandığı zaman balığın lezzeti değişiyor.Tuzlu balıkta ta benim deneyimlerime göre böyle.Halden alınan henüz tatlı su değmemiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka, tezgahlardan alınan sürekli tatlı su serpilmiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka.(meraklılarına Wink )
Bul
Lakerda yazdı:Tabiki et olsun sebze olsun direk olarak değil buzluğa; buzdolabı raflarına bile konulmaz.Herşeyin kokusu bir birine geçer.Ayrıca dolabın kendine has bir kokusu da vardır o da siner yiyeceklere..Kapaklı kaplar,kapaklı sebzelik bölmeleri ve buzdolabı poşetleri bunun içindir.Balığı gazete kağıdına sarıp saklamak ta bir seçenek olabilir denemedim; ben iri balıkları stretch filmlere sarmak suretiyle ve ufak balıkları buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza ediyorum.Tabiki temizlemeden ve tatlı su değdirmeden.Tuzlu su balığına tatlı su değdimi nedense uzun süre saklandığı zaman balığın lezzeti değişiyor.Tuzlu balıkta ta benim deneyimlerime göre böyle.Halden alınan henüz tatlı su değmemiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka, tezgahlardan alınan sürekli tatlı su serpilmiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka.(meraklılarına Wink )

Mehmet abi,Aynen sana katılıyorum.bende streç kullanıyorum.yemlik sardalya ve hamsileride orta boy (24x38)buzdolabı poşetlerine doldurup dolaba atıyorum.bu poşetler tuttuğum sargoz,çipura,lidaki gibi balıklardan 4-5 tane aldığından(bir pişirimlik)bunlarıda koyuyorum,şeffaf olduğundan hangisini pişirceksem o poşettekileri görüp çıkarıyorum.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:e söylemişler işte yaw,temizlemeden yıkamadan denizden çıktığı gibi dondurucuya,mavruşgil geçen erdeğe getirmişti lüferleri buzluktan çıkarıp, yedik daha sabah tutulmuş gibiydi,Smile

Ömerin bahsetdiği balıklar ortalama 7-8 aylıktır, hepsi olta balığıdır, tutulduktan sonra her 10 dak. bir suyunu değiştiririm ve eve üzeri tamamen kapanacak şekilde su dolu kovada gelir kovadan çıktığı gibi streç filimle kaplar ve havasını aldığım buzdolabı poşeti ile deep freez e koyarım -20 derecede çalışır ve şu tarihe kadar beyaz etli balıklardan hiç bir sıkıntı yaşamadım ancak Hamsi Palamut ve uskumru gibi siyah etli balıkları şu tarihe kadar hiç dondurmadım.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balık bulucu yasakmı? LeVrEkCi 26 6,041 18-09-2013, 20:23
Son Yorum: LeVrEkCi
  Gürede Balık avı 34lonely 5 2,125 18-08-2013, 00:59
Son Yorum: Avcı Altan
  Akdenizde yeni bir balık türü!! rauf 18 6,259 16-03-2013, 20:06
Son Yorum: DeLi_KuRT
  balık kılçık çıkartma makinesi LeVrEkCi 9 2,425 12-01-2013, 14:49
Son Yorum: YaKaMoZ
  yalova çiftlikköy de balık catchiii 15 3,702 09-11-2012, 21:23
Son Yorum: UGUR77
  hem balık hem kamp kurabılecegım yer arıyorum paşalı16 11 2,767 22-07-2012, 23:03
Son Yorum: paşalı16
  Balik corbasi. rauf 10 2,880 13-06-2012, 17:26
Son Yorum: rauf
  balık mevsimi açıldımı ssevdim 7 2,090 15-05-2012, 11:53
Son Yorum: LeVrEkCi
  balık bulucu yardım LeVrEkCi 32 3,835 18-03-2012, 13:55
Son Yorum: HIDIR
  samsun,bafra, yakakentte hangi balık nasıl.. idevrim 8 5,904 06-02-2011, 02:37
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi