04-08-2013, 17:44
İçini ayıklayıp buzluğa attığımız bi balığı ne kadar bekletebiliriz yaklaşık olarak ?
Balık saklamayı nasıl yapabiliriz?
|
04-08-2013, 17:44
İçini ayıklayıp buzluğa attığımız bi balığı ne kadar bekletebiliriz yaklaşık olarak ?
04-08-2013, 18:20
Hiç ayıklamadan,ve tatlı su ile yıkamadan avladığın şekilde sakla.Bekletme süresi deep freeze' e ve buzdolabı dondurucusuna göre değişir.Deep freeze'de şoklanarak daha uzun süre muhafaza edilebilir.Muhafaza süreleri genellikle kullanma klavuzlarında belirtilmiştir.Deep freeze de bile olsa uzun süre saklanan balığın tadı tazesinin yerini tutmaz..
04-08-2013, 22:53
balığı deniz suyuyla sırtı aşağıya gelecek şekilde gazete kağıdına sarıp direk şoklayarak dondurursan buzlar çözüldüğünde çok taze görünür,dolapların buzluk bölümlerinde kapağı açınca et balık tavuk sebze saklama süreleri vardır,eğer kapakta yoksa kullanma kılavuzunda vardır.balık için şok dondurucular genelde 6 ay der.temizlemiş balıkla temizlenmeden dondurulmuş balık arasında çok fazla tad farkı vardır.
05-08-2013, 03:05
LeVrEkCi yazdı:balığı deniz suyuyla sırtı aşağıya gelecek şekilde gazete kağıdına sarıp direk şoklayarak dondurursan buzlar çözüldüğünde çok taze görünür,dolapların buzluk bölümlerinde kapağı açınca et balık tavuk sebze saklama süreleri vardır,eğer kapakta yoksa kullanma kılavuzunda vardır.balık için şok dondurucular genelde 6 ay der.temizlemiş balıkla temizlenmeden dondurulmuş balık arasında çok fazla tad farkı vardır. Ben genelde temizleyip suyla yıkayıp buzdolabının buzluğuna atıyorum ama annem pimpirikli biraz 1 ay olmadan çıkarınca bozulmuştur bu diyor abi ne yapmam lazım ![]()
05-08-2013, 04:12
34lonely yazdı:Ben genelde temizleyip suyla yıkayıp buzdolabının buzluğuna atıyorum ama annem pimpirikli biraz 1 ay olmadan çıkarınca bozulmuştur bu diyor abi ne yapmam lazım e söylemişler işte yaw,temizlemeden yıkamadan denizden çıktığı gibi dondurucuya,mavruşgil geçen erdeğe getirmişti lüferleri buzluktan çıkarıp, yedik daha sabah tutulmuş gibiydi, ![]()
06-08-2013, 01:42
34lonely yazdı:İçini ayıklayıp buzluğa attığımız bi balığı ne kadar bekletebiliriz yaklaşık olarak ? hiç bir sebze ve et ürünleri direk buzluğa atılmaz.buz sebze ve et ürünlerini direk temasta bir kaç haftada yakar.yani sararma,renkte bozulma başlar.sen temizleyip koyduğun içinde balığın en ince yanı karnını kestiğin yer olur ve bu kısımlar önce sararır.Nihat abinin gazeteye sarması bu durumu bu yüzden engeller.dolap no-frost sa havası alınmış torbaya koyarak uzun süre(2-3 ay)saklanır.balığı denizden çıkarıp ne kadar çabuk şoklarsan çıkardığında o kadar taze olur.
06-08-2013, 18:20
bu yaz çinekop aldım 5 kilo kaldı 1 kilo
![]() ![]() temizlenmiş ve tuzlanmış olarak buzdalıbına koydum seneye nasipse temizlemeden deniz suyunla yaparım. ![]() ![]()
FİKRET YUNGA 05/04/1961 İZMİR/BUCA 0 rh (+)
Interactive Map Forecast Animated Knots List | Knots Alphabetical List | Choose a Knot Fikret Yunga (bucali_fikret): Dailymotion üzerindeki videoları
06-08-2013, 22:19
tahsinmersin yazdı:hiç bir sebze ve et ürünleri direk buzluğa atılmaz.buz sebze ve et ürünlerini direk temasta bir kaç haftada yakar.yani sararma,renkte bozulma başlar.sen temizleyip koyduğun içinde balığın en ince yanı karnını kestiğin yer olur ve bu kısımlar önce sararır.Nihat abinin gazeteye sarması bu durumu bu yüzden engeller.dolap no-frost sa havası alınmış torbaya koyarak uzun süre(2-3 ay)saklanır.balığı denizden çıkarıp ne kadar çabuk şoklarsan çıkardığında o kadar taze olur.Tabiki et olsun sebze olsun direk olarak değil buzluğa; buzdolabı raflarına bile konulmaz.Herşeyin kokusu bir birine geçer.Ayrıca dolabın kendine has bir kokusu da vardır o da siner yiyeceklere..Kapaklı kaplar,kapaklı sebzelik bölmeleri ve buzdolabı poşetleri bunun içindir.Balığı gazete kağıdına sarıp saklamak ta bir seçenek olabilir denemedim; ben iri balıkları stretch filmlere sarmak suretiyle ve ufak balıkları buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza ediyorum.Tabiki temizlemeden ve tatlı su değdirmeden.Tuzlu su balığına tatlı su değdimi nedense uzun süre saklandığı zaman balığın lezzeti değişiyor.Tuzlu balıkta ta benim deneyimlerime göre böyle.Halden alınan henüz tatlı su değmemiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka, tezgahlardan alınan sürekli tatlı su serpilmiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka.(meraklılarına ![]()
08-08-2013, 08:32
Lakerda yazdı:Tabiki et olsun sebze olsun direk olarak değil buzluğa; buzdolabı raflarına bile konulmaz.Herşeyin kokusu bir birine geçer.Ayrıca dolabın kendine has bir kokusu da vardır o da siner yiyeceklere..Kapaklı kaplar,kapaklı sebzelik bölmeleri ve buzdolabı poşetleri bunun içindir.Balığı gazete kağıdına sarıp saklamak ta bir seçenek olabilir denemedim; ben iri balıkları stretch filmlere sarmak suretiyle ve ufak balıkları buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza ediyorum.Tabiki temizlemeden ve tatlı su değdirmeden.Tuzlu su balığına tatlı su değdimi nedense uzun süre saklandığı zaman balığın lezzeti değişiyor.Tuzlu balıkta ta benim deneyimlerime göre böyle.Halden alınan henüz tatlı su değmemiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka, tezgahlardan alınan sürekli tatlı su serpilmiş sardalye ile yapılan tuzlu balığın tadı başka.(meraklılarına Mehmet abi,Aynen sana katılıyorum.bende streç kullanıyorum.yemlik sardalya ve hamsileride orta boy (24x38)buzdolabı poşetlerine doldurup dolaba atıyorum.bu poşetler tuttuğum sargoz,çipura,lidaki gibi balıklardan 4-5 tane aldığından(bir pişirimlik)bunlarıda koyuyorum,şeffaf olduğundan hangisini pişirceksem o poşettekileri görüp çıkarıyorum.
12-08-2013, 14:10
tedirgin SaZaN yazdı:e söylemişler işte yaw,temizlemeden yıkamadan denizden çıktığı gibi dondurucuya,mavruşgil geçen erdeğe getirmişti lüferleri buzluktan çıkarıp, yedik daha sabah tutulmuş gibiydi, Ömerin bahsetdiği balıklar ortalama 7-8 aylıktır, hepsi olta balığıdır, tutulduktan sonra her 10 dak. bir suyunu değiştiririm ve eve üzeri tamamen kapanacak şekilde su dolu kovada gelir kovadan çıktığı gibi streç filimle kaplar ve havasını aldığım buzdolabı poşeti ile deep freez e koyarım -20 derecede çalışır ve şu tarihe kadar beyaz etli balıklardan hiç bir sıkıntı yaşamadım ancak Hamsi Palamut ve uskumru gibi siyah etli balıkları şu tarihe kadar hiç dondurmadım.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
balık bulucu yasakmı? | LeVrEkCi | 26 | 6,041 |
18-09-2013, 20:23 Son Yorum: LeVrEkCi |
|
Gürede Balık avı | 34lonely | 5 | 2,125 |
18-08-2013, 00:59 Son Yorum: Avcı Altan |
|
Akdenizde yeni bir balık türü!! | rauf | 18 | 6,259 |
16-03-2013, 20:06 Son Yorum: DeLi_KuRT |
|
balık kılçık çıkartma makinesi | LeVrEkCi | 9 | 2,425 |
12-01-2013, 14:49 Son Yorum: YaKaMoZ |
|
yalova çiftlikköy de balık | catchiii | 15 | 3,702 |
09-11-2012, 21:23 Son Yorum: UGUR77 |
|
hem balık hem kamp kurabılecegım yer arıyorum | paşalı16 | 11 | 2,767 |
22-07-2012, 23:03 Son Yorum: paşalı16 |
|
Balik corbasi. | rauf | 10 | 2,880 |
13-06-2012, 17:26 Son Yorum: rauf |
|
balık mevsimi açıldımı | ssevdim | 7 | 2,090 |
15-05-2012, 11:53 Son Yorum: LeVrEkCi |
|
balık bulucu yardım | LeVrEkCi | 32 | 3,835 |
18-03-2012, 13:55 Son Yorum: HIDIR |
|
samsun,bafra, yakakentte hangi balık nasıl.. | idevrim | 8 | 5,904 |
06-02-2011, 02:37 Son Yorum: bucalıfikret |