26-02-2009, 15:05
arkadaşlar gelen istek üzere hamsili pilavın tarifini kardeşimden aldım görünüm itibarıyla hoşunuza giden bu enfes yemeğin pişirip tadına bakmanız için umarım yardımı olacaktır tadı ve görünümüyle harika olan bu pilavı denemenizi tavsiye ederim işte tarif afiyet olsun dileklerimle.
malzemeler.1 adet kuru soğan,karabiber, yeterince tuz,1 tatlı kaşığı tarçın, kuş üzümü ,pirinç, 1 kilo kılçığı alınmış hamsi.
yapılışı. ayıklanan kılçığı alınan hamsiler açılarak sırtları tencereye gelecek şekilde sıralanır
bir başka tencerede yukarıda yazılan malzemeler dolma içi gibi hazırlanıp hafifçe kavrulur bu işlem için bence hanımlardan yardım almak gerekir, hazırlanan karışım ikiye bölünerek tencereye sıraladığımız hamsilerin içine dökülür sonra dökülen iç harcın üzerine bir kat daha hamsi sıralanır kalan diğer karışımda ilave edilip tencerenin üst kenarında kalan hamsilerle örtülür karışım görünmeyecek şekilde suyu ilave edilip ateşe koyulur burada dikkkat edilecek husus su tuz gibi şeylerin oranını ayarlamak ayrıca pişmesine dikkat etmek gerekiyor biraz çıtırtı sesleri duymak gerekiyor yani hamsiler fazla pişmeliki tencereyi ters çevirip servis tabağınızda dağılmayıp gözlerede hitap etsin umarım yardımcı olmuşumdur afiyet şeker olsun.
malzemeler.1 adet kuru soğan,karabiber, yeterince tuz,1 tatlı kaşığı tarçın, kuş üzümü ,pirinç, 1 kilo kılçığı alınmış hamsi.
yapılışı. ayıklanan kılçığı alınan hamsiler açılarak sırtları tencereye gelecek şekilde sıralanır
bir başka tencerede yukarıda yazılan malzemeler dolma içi gibi hazırlanıp hafifçe kavrulur bu işlem için bence hanımlardan yardım almak gerekir, hazırlanan karışım ikiye bölünerek tencereye sıraladığımız hamsilerin içine dökülür sonra dökülen iç harcın üzerine bir kat daha hamsi sıralanır kalan diğer karışımda ilave edilip tencerenin üst kenarında kalan hamsilerle örtülür karışım görünmeyecek şekilde suyu ilave edilip ateşe koyulur burada dikkkat edilecek husus su tuz gibi şeylerin oranını ayarlamak ayrıca pişmesine dikkat etmek gerekiyor biraz çıtırtı sesleri duymak gerekiyor yani hamsiler fazla pişmeliki tencereyi ters çevirip servis tabağınızda dağılmayıp gözlerede hitap etsin umarım yardımcı olmuşumdur afiyet şeker olsun.
balığa hasret yaşamak zor