Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hamsili pilav tarifi.özel.
arkadaşlar gelen istek üzere hamsili pilavın tarifini kardeşimden aldım görünüm itibarıyla hoşunuza giden bu enfes yemeğin pişirip tadına bakmanız için umarım yardımı olacaktır tadı ve görünümüyle harika olan bu pilavı denemenizi tavsiye ederim işte tarif afiyet olsun dileklerimle.
malzemeler.1 adet kuru soğan,karabiber, yeterince tuz,1 tatlı kaşığı tarçın, kuş üzümü ,pirinç, 1 kilo kılçığı alınmış hamsi.
yapılışı. ayıklanan kılçığı alınan hamsiler açılarak sırtları tencereye gelecek şekilde sıralanır
bir başka tencerede yukarıda yazılan malzemeler dolma içi gibi hazırlanıp hafifçe kavrulur bu işlem için bence hanımlardan yardım almak gerekir, hazırlanan karışım ikiye bölünerek tencereye sıraladığımız hamsilerin içine dökülür sonra dökülen iç harcın üzerine bir kat daha hamsi sıralanır kalan diğer karışımda ilave edilip tencerenin üst kenarında kalan hamsilerle örtülür karışım görünmeyecek şekilde suyu ilave edilip ateşe koyulur burada dikkkat edilecek husus su tuz gibi şeylerin oranını ayarlamak ayrıca pişmesine dikkat etmek gerekiyor biraz çıtırtı sesleri duymak gerekiyor yani hamsiler fazla pişmeliki tencereyi ters çevirip servis tabağınızda dağılmayıp gözlerede hitap etsin umarım yardımcı olmuşumdur afiyet şeker olsun.
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Hanımlardan yardım almak ne kelime İsmail,alması temizlemesi bana hazırlaması hanıma kalırBobopaylaşım için teşekkürlerAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
buda pişmiş hali afiyet olsun.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

balığa hasret yaşamak zor
Bul
bende resmini sitede arıyordum bu ne yaww valla ellerine saglık kardeşinin ismail abi bunu bi yiyen birde yemeyen pişman GulumseSeerf
Bul
İsmailim tarif için teşekkürler, valla ne yalan söyleyeyim ben yapamam ama hanımdan rica edicez artık..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
of of abı super ya ellerıne saglık kardesınızın sızde afıyet olsun.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
eline sağlık ismail abi bu hafta sonu bende yaptıracam anneme yawwBoboBoboBobo
tarifi verdiğn çok iyi oldu bilmiyodumAlkisAlkisSeerf
Bul
Midemden açlık gurultuları geldiği bu saatte senin yaptığına ne denir İsmail. Tabiki afiyet şeker olsun.
Bul
ismail abi tam acıkma saatlerinde açtım konuyu derinden yaraladı beni Happy bu tarifi yapacam birgün Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Hakikaten çok güzel görünüyor.Yapanın ellerine sağlık çok güzel olmuş ismail abi teşekkürler.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  füme tarifi brösi 15 9,674 28-01-2013, 23:17
Son Yorum: LeVrEkCi
  6 Aralık Özel Sazan Tarifi Woiwodia 16 3,731 14-12-2012, 09:45
Son Yorum: yycolak
  Şarapta marine edilmiş fırında levrek tarifi Woiwodia 12 4,944 11-10-2012, 16:34
Son Yorum: fish or die
  Gözlere Şenlik Hamsili Pilav bahriyeli 35 6,182 23-02-2009, 01:04
Son Yorum: aygroup
  Midye Dolma Tarifi balıkoltası 20 11,045 26-08-2008, 12:07
Son Yorum: fish or die
  levrekciden özel tarif LeVrEkCi 33 6,326 10-08-2007, 11:26
Son Yorum: bahri ozmen
  Balıklı Pilav Lapsetur 6 2,219 27-11-2006, 23:20
Son Yorum: LeVrEkCi
  kefal yemeği sevmeyenlere özel tarif.. TheVolki 4 2,446 20-08-2006, 12:34
Son Yorum: TheVolki

Hızlı Menü: