Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıklı Pilav
#1
MALZEMELER

1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin. Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin. Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin. Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın. Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin. Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.
Bul
Cevapla
#2
hamsili pilavı bilirdimde mezgitlisini ilk defa duyuyorum teşekkürler
Bul
Cevapla
#3
Allooooooooooooooooooo beni delirtmeyemi çalışıyorsunuz abilerim yawwwwwwwwwwwww.Adam zaten izin vermedi işiz varmış zaten gerginim böle şeyler yapmayın valla iyice geriliyorum yakında kopucam bak.Gözünüzü seveyim ya.
Bul
Cevapla
#4
abi bu günler de hep konular yemek üzerine bende dün hamsi aldım nihat abi usülü yaptım arkadaşlara parmağını yedi valla bir bebek vardı nerede ise çocuk yarısını yedi
Bul
Cevapla
#5
begendiginiz için mutlu oldum tesekkürler afiyet olsun Smile
Bul
Cevapla
#6
öyle deme ali günün ne kadar zamanı yemekle geciyor bi hesab edermisin günde 3-4 kez yaptıgın kaç şey var yemek önemlidir hele sigarayı bırakan ben için çok daha önemlidir yedigim sade kuru sogan bile olsa o neyle güzel olur diye düşünürüm sonucta yemek yeme sanatı vardır bende bu aralar o sanata egilimliyim işte Smile)
Bul
Cevapla
#7
lokantacı olayına benide alet etiniz dedin ya kötümü oldu demek istedim sende hep olayları yanlış anlıyorsun be ali alalaaa Smile))))))))))))))))
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  hamsili pilav tarifi.özel. bahriyeli 18 3,434 01-03-2009, 14:31
Son Yorum: alperburdur
  Gözlere Şenlik Hamsili Pilav bahriyeli 35 6,182 23-02-2009, 01:04
Son Yorum: aygroup
  Ton Balıklı Zeytinli Makarna eaktuna 0 2,050 22-12-2005, 15:08
Son Yorum: eaktuna
  Ton Balıklı Spagetti Trieste eaktuna 0 1,945 22-12-2005, 15:08
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi