Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çok farklı bir olta takımı, her tür balıkta kulanılabilinir eminim çok beğeneceksiniz
Sizlerle farklı bir olta takımını paylaşmak istiyorum. Bu oltayı kendim yapabilmek için üzerinde hala çalışmaktayım.

Bu takımın özellikleri ve sağladığı avantajlar şunlar

1.iğneyi gövde misinadan uzak tutarak iğnenin bağlı bulunduğu misinanıngövde misinaya dolanmasını engellemek.

2.misinaya tutturulmuş olan telin bir yay görevi görerek balığın yemi alabilmesi için esneyebilmesi.

3.gövde misinaya tutturulmuş olan telin bir yay görevi görmesi bu sayede balığın damağına iğnenin daha sağlam geçmesini sağlaması.

4.gövde misinaya tutturulmuş olan tel dalga ile gövde çevresinde dönerken yeme hareketli canlı bir yem havası vererek uzaktan balığın dikkatini çekmebilmesi.

Eminim hazır olarak hollandadan getirttiğim bu olta takımının hazırlanmış şeklinin resimlerini sizler de çok beğeneceksiniz!

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Alper'cim bu derinsularda kullanılan dip takımına benziyor.Sanırım Rauf Abi bu konuda birkaç bilgi verebilir . Sevgiler...Gulumse
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
bence balıkğı ürkütür bu sistem.yemin suda doğal olarak salınması lazım ki balık ürkmeden yeme ambarlasın. denemelerin başarısı ispatlansın. sonra deneriz. bamna göre tutmtz bu sistem. başarılar
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Bul
sazanda falan bayağı işe yarıyor faruk abi profilimdeki resimlerimde yarışmada kullandığımı gösteren bir resim var yani denedim ama tabii deniz balığını bilemiyorum siz daha iyi bilirsiniz onu teşekkürler
abi ayrıca alttaki resimdeki takım bu anlattığım takım ilk balığı çıkardığım resim

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
thunderbolt yazdı:Alper'cim bu derinsularda kullanılan dip takımına benziyor.Sanırım Rauf Abi bu konuda birkaç bilgi verebilir . Sevgiler...Gulumse
haklısın abi bu doğru derine atılıyor ama hiç denizde denemedim inşaallah denicem rapor veririm.
Bul
kiyidan bukadar agir oltayi sallamak biraz zor olur gibime geliyo tekne icin olabilir yalniz kursun ve yaylar fazla agir olmazmi yani iyi balik oltaya denk gelirse ana misina kopma sansi yuksek. paylasim icin tesekurler
1980 Sirinyer Izmir
Bul
güzel bir olta takımı tebrik ederimAlkisAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
alper bey gerçekten takım çok güzel,denizde bulanık ve karanlık olan derin sularda av yapılabilir,takımla kösteklerini tamamen ayırması takımı kesinlikle karıştırmaz,çok güzel bir takım.paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
ben bu şekilde bir takımı kalkan ve kırlangıç gibi dip balıklarında denemeyi düşündüm yani tam olarak bu olmasada arkadan yan yana 3 kancayı akıntıyla sürükleyebileceğim(teknede)bir tele baglı 3 köstek düşündüm bu sistem balıkları ürkütebilir. bence bol balık oldugunda iş yapar.(deniz için benim düşüncem)
Bul
Kösteği bedenden ayıran bu sistem balığın yemi çalışını hissedirirse tekneden yakalamış olduğum karagöz,mercan,kupes,izmarit gibi balıklarda kesin iş yapar.Paylaşım için teşekkürler,rasgele.Alkis
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Karadenizde kıyıdan olta balıkçılığı çok zevkli. ( Acemiyim bu işi öğretin :) expert0540 20 9,286 07-09-2011, 13:12
Son Yorum: ufuktan26
  Olta Kamışı Fırlatma Teknikleri : Otb Cast arda3535 23 5,766 17-08-2011, 18:01
Son Yorum: yycolak
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 12,882 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  Boili Takımı ERDEMYILMAZ 16 4,976 03-07-2008, 22:41
Son Yorum: turna
  Olta alacağım lütfen tavsiyelerinizi alabilirmiyim!! blue_zaire 5 2,845 21-08-2007, 22:43
Son Yorum: summer1977
  Sazanda farklı bir teknik... Marjan 14 4,517 20-04-2007, 16:42
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi