Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
antalya tatili sırasında tuttuğum balıklar
sabırsız beklediğim antalya tatiline nihayet çıkabildik. bizim minik balıkçıyı (oğlum ege) da götürdüğümüz tatilimiz biraz kötü başlasa da balık yönünden çok verimliydi. tatilimiz şöyle kötü başladı; ufaklık salata tabağından kaptığı salatalığı ağzına atınca boğuluyordu. şans eseri restoranda bulunan linda adındaki bir ingiliz kadının ilk yardımı sayesinde ege ölümden döndü. bizi çok etkilediği için uyarı niteliğinde sizlerle paylaşmak istedim. aman arkadaşlar bizim başımıza geldi sizler böyle bir tecrübe yaşamayın. allah kimsenin başına vermesin.

boğulma şokunu ancak ikinci gün atlatabildik ve pek de istemeyerek kiraladığımız tekne ile adrasanda yazılı avına çıktık. yaklaşık 4 saat kaşıklı çapari ile yaptığımız av sonunda iki adet orkinos alabildik. limana girerken mercana attığımız tek dip oltasına da bir adet mercan atladı. böylece tatilimizin adrasana bölümünü tamamlamış olduk.

adrasandan sonra belek'e geçtik. burada da tatil köyünün kıyısından avlandım. suyun çok sığ olması nedeniyle pek de umutlu olmadığım belek açıkçası ben şaşırttı. zira hayatımda tutmadığım balık çeşitlerini burada yakaladım. denize giren turistlerden bulduğum boşluklarda attığım kurşunlu dip oltama; çipura, mırmır, akya, isparoz, gümüş, barbun ve sapra geldi. bunlardan; çipura, barbun, mırmır, akya ve gümüşü ilk kez yakala fırsatına eriştim. yenmeyecek kadar küçüklerini geri bırakmama rağmen 5 gün boyunca; 20 kadar çipura, 10 kadar mırmır, 3 barbun, 2 gümüş, 10 kadar isparoz ve 1 adet de gümüş yakaladım.

bu arada, antalyada yaşayan, azerbaycandan okul arkadaşım oray ile çıktığımız tekne avında da 3 kg kadar izmarit ve 3 barbun, 2 mercan yakaladık. ankaralı biri için 7 günlük tatil sırasında yakaladığım balık miktarının beni yeterince sevindirecek miktarda olduğum kanısındayim.

not: fotoğraftaki çipuralar ilk gün tuttuklarım. minik mırmırı da normalde bırakırdım ama iğneyi çıkarana kadar hayvan öldüğü için yemek zorunda kaldık. çipuralar da çok büyük değiller ama ilkez tutmanın gazı ile geri bırakamadım. inşallah sirkülere aykırı bir av olmamıştır. bir de şunu belirtmek istiyorum; ben fotoğraftaki çipuraları geri bırakmadığım için vicdan azabı duyarken, denize giren insanların arasına deniz bisikleti ile ağ atıldığını gördüm. bölgedeki otelde çalışanlardan bazıları deniz bisikletine atlayıp, zemini tarayarak bütün yavru balıkları toplayıp gittiler. zaten onların yaptığı bu katliamdan sonra belek taşlıburunda tek bir balık bile tutmak mümkün olmadı.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

bilgin şaşmaz
Bul
bilgin öncelikle çok çok geçmiş olsun alah korusun çocuklarda en çok korktugum şey budur çünkü insan çaresiz kalır.neyseki bişey olmamış tüylerim ürperdi okurken çok geçmiş olsun.
avına gelince maşallah bu kadar balığı tutmak büyük zevk olmuştur gerçekten tebrikler.
o dip tarayanlara gelince onlar ne yaptıgını bilmeden yapıyorlar ne yazıkki.ama gel gelelim anlatmaya kalksan kabadaı kesilirler ne yazıkki cahilligin belgesi bunlar.
afiyet olsun rastgele.
Bul
bilgin abi bereketli olsun inanılmaz çeşit yapmışsın ankaralıyı değil bu zamanda egeliyi marmaralıyıda sevindirir fazlasıyla Seerf Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
bilgin paylaşımın için teşekkürler
yeğenime geçmiş olsun ALLAH
acil şifalar versin güzel av yapmışsın
afiyet olsun rast gelee.
Bul
Öncelikle minik ege için geçmiş olsun. Bu yaştaki çocuklara fazlası ile dikkat etmek gerekiyor. Neyseki ucuz atlatmışınız tekrar geçmiş olsun.

Avlarınıza gelince; bu kadar çeşit gerçektende marmaralıya bile yeter ama doyurmazSmile Tebrik ediyorum afiyet olsun.
Evlat, Babaya Saygı Borcu Olduğunu, Anne Ve Baba Olunca Anlar
Bul
çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. mesaja eklemeyi unutmuşum. ben bu kadar avın üzerine iki gün de ayvalığa gidip balık tuttum. tek gittiğim için foto çekemedim ama kısaca anlatacak olursam ilk gün sabah gün aydınlanırken cunda adasından olta atmaya başladım, hava kararırken arkadaşlar gelip zorla götürdüler. artık yem takmaktan ellerim yara olmuştu. sanırım bu avlar beni gelecek tatile kadar idare eder.

deniz kenarında yaşayan arkadaşlarımdan bir isteğim var; lütfen yaşadığınız yerin kıymetini bilin. istediğiniz zaman deniz ana ile buluşma şansınız var. avlanırken bizlerin yerine de bir iki olta sallayıven.

herkese avlarında bol şanslar diliyorum.
bilgin şaşmaz
Bul
bilgin abi geçmiş olsun.allah korumuş...
balık avlarına gelince,güzel,eğlenceli avlar yapmışsın.maşallah bize bişey bırakmamışsın Smile
paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Sevgili Bilgin , Ege'ye büyük geçmişler olsun , Allah hepimizin evlatlarını korusun Affet Aslında bu ilk yardım için yapılan müdahaleleri hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor.Sonuçta hayatımızın heryerinde bu bilgiler hepimize gerekiyor.
Avların da harika geçmiş , çok güzel çeşit balık almışsınız Alkis Afiyet şeker olsun Seerf
Bul
bilgin, tatile olumsuz başlamışsın (üzüldüm), ama daha sonra herşey fotolarda çok net görülüyor; mükemmel geçmiş. balıklar çok güzel.
bilgin, inan ben de her tatile gittiğimde bir terslikle karşılaşmışımdır. bunu normal karşılıyorum artık, ben. belki de tatiller bu yüzden insanın belleğine "tak" ediyor. ancak senin durumun farklı, geçmiş olsun kardeşim. inşallah bir daha olmaz.
Bul
bilgin abi anlaşılan attilin güzel geçmiş balıklarda güzelSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,277 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  haftasonu cumartesi avımız antalya ANTALYALI07 17 1,592 21-11-2015, 14:42
Son Yorum: ANTALYALI07
  24.5 2015 tahsinm çocuklarımla hafta sonu tatili tahsinmersin 24 2,573 30-05-2015, 22:33
Son Yorum: tahsinmersin
  30.11.2014 Balıklar son dakikada Coştu yalnız balıkçı 21 2,638 06-12-2014, 20:25
Son Yorum: yalnız balıkçı
  04.08.2012 antalya jigging team av raporu ANTALYALI07 45 6,209 07-10-2013, 17:08
  Tek başıma yaptıgım ANTALYA organizasyonu... YaKaMoZ 23 3,314 30-06-2013, 13:27
Son Yorum: YaKaMoZ
  Turanköy Tatili rusan 21 3,009 24-05-2013, 01:10
Son Yorum: BALIK and OZAN
  25 ağustos antalya jigging team av raporu ANTALYALI07 40 6,771 06-05-2013, 08:39
  antalya hüsranı yılgın 13 2,146 18-03-2013, 18:18
Son Yorum: LeVrEkCi
  İşte Taze taze balıklar.:) 10 Mart 2013 Pazar Sivrice 'de yazdan kalmış bir Gün.:) Torik Orhanbaba 26 5,347 16-03-2013, 14:28
Son Yorum: darıcalı

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi