Selamlar
bir adet kiloluk eşkina şerefine, ilk av raporumuda yazmış olayım... 12/09/2008 akşamı hiç balık olmayacağını düşündüğüm bir yere ilk kez öylesine gittim umutsuz bir bekleyişten sonra ... yıllar sonra yine kiloluk bir eşkina tutmanın zevkine vardım. 1,175 kg ağırlığında 40 cm boyunda oldukça şişman bir eşkina...tabii ilk iş, bulduğum açık bir büfeye giderek tarttırdım, ( görmemişin bir balığı olmuş gibi ki gerçekten öyle ), sonrada ölçme ve fotoğraf çekme durumuna başladım.3 kere kayaya sıkışmasına, kamışın en uç halkasının kırılmasına rağmen çıkarmayı başardım.. hemen arkasından 2. oltaya da en az onun kadar olduğunu tahmin ettiğim bir tane daha geldi ama onu 2. kayaya sıkışmasından kurtaramadım takım şamandıra hepsiyle birlikte gitti...
sonradan duyduğum kadarıyla burası nadir fakat iri eşkina veren bir yermiş. yıllardır boşa uzaklara gitmişim.
herkese iyi günler
maşallah eşkina çok güzel görünüyor..oltaya takıldıktan sonra kayalara balık nasıl sıkışıyor onu anlayamadım.kullandığın takım misina kalınlığını ve iğnenin büyüklüğünüde merak ettim.afiyet olsun daha büyüklerini yakalaman dileklerimleyeni farkettim ikinci fotoğraf aynadan çekilmiş herhalde hoşuma gitti hehehehehehehe
araphüso26 yazdı:maşallah eşkina çok güzel görünüyor..oltaya takıldıktan sonra kayalara balık nasıl sıkışıyor onu anlayamadım.kullandığın takım misina kalınlığını ve iğnenin büyüklüğünüde merak ettim.afiyet olsun daha büyüklerini yakalaman dileklerimleyeni farkettim ikinci fotoğraf aynadan çekilmiş herhalde hoşuma gitti hehehehehehehe
Hüseyin bey ,
zannediyorum, yani ben öyle hissettim, zemindeki kayalar biraz karmaşıktı balık yemi alır almaz bir kayanın altına girdi, zaten gözüm o an şamandırada değildi kamışın yerinden çıkıp suya girmesiyle farkettim ,yada misinada baya bir boşluk bırakmışımki bir kayanın atrafında döndü, asıldım sıkışmıtı gelmiyordu, sonra birden boşaldı ben koptu zannettim biraz daha sarınca küt diye bir daha asıldı biraz daha çektim tekrar bir takılma oldu. zannediyorum o esnada yine bir kayanın altına girdi, bu bir kere daha olduktan sonra çıktı...tabi bu arada şunuda belirtmeliyim. balığın geldiği kamış oldukça zayıf bir kamıştı bayaa büküldü ve ayrıca balık ağır olunca stoper uç halkadan geçmedi takıldı ben bunlarla uğraşıp çırpınırken tabii balık bu aralarda önüne gelen her kaya altına girintisine girme fırsatı buldu... eh heyecanda oldu tabii .
2. sorunuza gelince ... 3 kancalı takım kullanıyorum biri de kurşun altında olmak üzere, kurşunun altındaki kösteği 35-40 cm yapıyorum...zaten çoğunlukla balıkları hep kurşun altındaki alıyor... beden köstekler 0,30 kalınlığında misina , 3 numara iğne kullanıyorum...
ismail tebrikler çok sağlam balıkmış..benimde sorum olacak yem olarak ne kullandın ve eğer paylaşmak istersen avlandığın merayıda merak etim.bende eşkina hastasıyım ve bu balığın peşinden her yere giderim..öm gönderbilirin..saygılar..daha bol avlar dileğiyle...rastgele..