Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşkina, Hanos ve Kefal.. ortaya karışık..
Herkese merhaba..

Malum marmara adasında tatildeyim, artık dedim bi eşkina denemesi yapmam şart oldu.. bu sene ilk kez eşkinaya çıktım, geçtiğimiz senelerde adada güzel eşkina avları yapmıştık lakin beni uyardılar, zıpkıncılar ve özellikle de eşkina meralarına atılan ağ ve benzeri tuzaklar nedeniyle eşkina ve iskorpit sayısında ciddi azalma olmuş dediler.. ben hemen hemen buradaki tüm meraları hatta en verimli yerleri iyi bildiğimden kulak asmadım.. öğleden sonra 100 kadar teke çıkarttım.. tekeleri çıkarttıktan sonra denize dökülen balık kafalarına üşüşen kol gibi sarı kulak kefaller dikkatimi çekti, adeta denizaltı gibi geziyorlardı.. hemen tek iğneli bi şeytan oltası yapıp ucuna bir parça istavrit takarak attım ve devlerden birinin iğneyi yutmasını bekledim, öyle de oldu, yem birden gözden kayboldu, ani bir tasmalama ile o muhteşem hayvan inanılmaz kafa vuruşları ile rıhtıma çıkmıştı bile.. hemen bir yem daha, ve bir tane daha, sonra bir tane daha Smile acayip keyiflenmiştim.. trofe sayılabilecek kefalin görüntüleri aşağıda..

Akşam olmuştu, saat sekiz buçuk gibi tekeleri alarak tekneme atladığım gibi ada çevresindeki eşkina avlaklarına doğru yola çıktım.. yarım saat kadar hiç vuruş alamadım.. sonra ani bir vuruşla hanos geldi.. 2 saat kadar yine vuruş yok.. tüm meralara baktım, gerçekten balık yok.. tam ümidimi yitirmek üzereyken ani bir vuruşla aşağıdaki güzel geldi.. geceyarısına kadar başka vuruş alamayınca avı bırakıp limana döndüm.. üç adet küçük iskorpit dikkatlice zokadan çıkartılarak karanlık sulara iade edildi.. eşkina için her zaman olduğu gibi aşağıda görünen zokayı kullandım ve 20 kulaç misina yani el oltası Smile

Daha iyileri sizlere gelsin, sevgiyle kalın dostlar..

[YOUTUBE]-b5e5clw51M[/YOUTUBE]
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
abi kefalde eskinayda iyiymis daha fazla olsa daha zevkli gecermis 2. foto cok guzelSmile
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
Sağol Ali, daha iyileri sana rastgelsin Seerf
Bul
Sevgili Berkan, istanbul ve yakınlarında aşırı avlanma, trol ,kirlenme ve diğer nedenlerle kıyı balıkçılığının boğaz civarı ile kısıtlı kaldığını herkes biliyor fakat sen marmara denizinin en temiz yerlerinde avlanıyorsun, oralarda bile aradığınız balık yoksa durum vahim demekki.

selamlar,
Bul
meteor yazdı:Sevgili Berkan, istanbul ve yakınlarında aşırı avlanma, trol ,kirlenme ve diğer nedenlerle kıyı balıkçılığının boğaz civarı ile kısıtlı kaldığını herkes biliyor fakat sen marmara denizinin en temiz yerlerinde avlanıyorsun, oralarda bile aradığınız balık yoksa durum vahim demekki.

selamlar,

Aynen dediğin gibi Orhan.. 2 sene öncesine kadar böyle bir avda en az 10 eşkina onun iki katı kadar da iri iskorpit yakalardık, dün akşam durumun vehametine gerçekten üzüldük.. hava mükemmeldi, böyle havalar bütün sezonda toplasan ya 10 gün yapar ya da 15 gün..
Bul
keyfine bayıldım berkancım.balıklar mükemmel.eline sağlık.tatil sana yaramış gözlerinin içi gülüyor.afiyetle kardeşim.huzurlu tatiller.Gulumse
Bul
yycolak yazdı:keyfine bayıldım berkancım.balıklar mükemmel.eline sağlık.tatil sana yaramış gözlerinin içi gülüyor.afiyetle kardeşim.huzurlu tatiller.Gulumse

Sağol Yalçın abim, bir iki eşkina daha olaydı daha da keyifli olurdum, olsun buna da şükür.. sevgiler selamlar.. Seerf
Bul
xfisher yazdı:Sağol Yalçın abim, bir iki eşkina daha olaydı daha da keyifli olurdum, olsun buna da şükür.. sevgiler selamlar.. Seerf

kefallerin nesi var çok güzel görünüyorlar.biz mavraki deriz.en lezzetlisidir kefalin .eşkina bir dahakine çok olsun.afiyetle kardeşim.
Bul
Maşallah kefal takoz gibiymiş,eşkina da güzel.Tebrikler Berkan.İkinci fotoyu ben de çok beğendim arkaplan kalabalığı photoshop'ta yok edildiği takdirde tam avatarlık..Smile
Bul
Lakerda yazdı:Maşallah kefal takoz gibiymiş,eşkina da güzel.Tebrikler Berkan.İkinci fotoyu ben de çok beğendim arkaplan kalabalığı photoshop'ta yok edildiği takdirde tam avatarlık..Smile

Sağol Mehmet abi Seerf avatar için dediğin şekilde bi çalışma yaparım Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşkina avı ..20.09.2016 kengin 28 1,625 26-09-2016, 20:10
Son Yorum: expert0540
  1 Buçuk saatlik kefal avı maceram SpinAvcısı 27 4,148 25-08-2013, 20:12
Son Yorum: Cahit Acun
  Marmara Adası Akşam Suyu 2 - Ortaya Karışık xfisher 18 2,673 14-06-2013, 22:24
Son Yorum: xfisher
  Kandilli de MuhteşeM Kefal Avı yeniolta 36 4,501 03-08-2012, 19:26
Son Yorum: yeniolta
  Finike'de Kefal Avı ufuktan26 33 5,940 17-07-2012, 20:42
Son Yorum: Avramit
  15/06/2012 eşkina avı BALIK and OZAN 31 4,129 20-06-2012, 11:24
Son Yorum: BALIK and OZAN
  Mırmır karışık ufuktan26 24 3,630 21-07-2011, 01:20
Son Yorum: ufuktan26
  10-11.05.2011 mersin tömük kefal avı kurusogan 24 7,030 17-05-2011, 21:04
Son Yorum: orhanekmekci
  Eşkina & İskorpit avı doktor 14 3,665 09-11-2010, 01:07