Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pazı yaprağın da levrek süper...
#1
Arkadaşlar,

Ben gene rahat duramadım ve levrekle ilgili bir tarif daha vermek istedim.Bu biraz zor ama balık yemeklerini çok güzel yapan bir arkadaşımda yemiştim.Bir kere de yaparken tarifini görmüştüm.Ve en yakın zamanda bende deneyeceğim.Nette araştırdım pazı yaprağında levrek tarifi var.Ama arkadaşımın yaptığından biraz eksik malzemeli.Ben usulune uygun olsun diye arkadaşımın tarifini yazıyorum.Ama mutlaka deneyin cidden eşsiz bir yemek.
Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:

*-6 adet levrek(filote edilmiş orta kemiği ve kılçıkları ayıklanmış yarım el büyüklüğünde kesilmiş olacak.)
*-10-11 adet iri boy taze pazı yaprağı(sapları kesilmiş)
*-yarım kilo mantar-küçük küçük kesilmiş
*-3 adet tatlı yeşil sivri biber-ince kıyılmış
*-1 adet iri boy soğan-küp küp doğranmış
*-1 adet orta boy domates-küp küp doğranmış
*-1 pk.kuş üzümü-yıkanmış ve ayıklanmış
*-1 pk.dolmalık fıstık(marketler de satılan küçük paketlerden)
*-1 çay bardağı sıvı yağ
*-2 çay kaşığı tuz
*-1 çay kaşığı karabiber
*-6 adet kesme şeker

Sos Malzemesi:

*-2 su bardağı su
*-6 adet tane karabiber
*-2 adet defne yaprağı
*-1 adet orta boy domates
*-1 yemek kaşığı tereyağ
*-1 adet limon suyu

Yapılışı:

10-11 Adet pazı yapraklarını,içine 6 adet kesme şeker attığımız kaynayan suyun içine batırıp 20-30 saniye tutup hemen çıkaralım.Suyun içine mutlaka şeker atın pazının rengi bozulmayacaktır.Kaynayan sudan mümkün oldukça bozmadan ve yırtmadan çıkarıp süzülmesi için süngeçe alalım.

6 adet filote edilmiş levreğin üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekeyip bir kenarda dinlenmeye bırakalım.

Tenceremizi orta ateşe koyalım yarım çay bardağı sıvı yağ ile önce dolmalık fıstıkları hafifçe kavuralım.Mantarları,yeşil biberi (tatlı olsun mutlaka)soğanı ekleyip 15dk.kavuralım.1 çay kaşığı tuzu ekleyelim ve hemen ardından domatesi ilave edelim.Biraz daha soteletikten sonra kuş üzümünü ekleyelim.Mantar ve dometes su bırakacağından biraz suyunu çekene kadar pişirelim.Ocaktan indirelim.

Fırını 175 derece sıcaklığa ayarlıyalım.Süzülmeye bıraktığımız pazı yaprakları mutfak tezgahının üzerine dolma sarar gibi tek tek yayalım.Bir adet pazı yaprağının tam uç kısmına 1 adet yarım el büyüklüğünde levrek koyalım.Üzerine yaptığımız mantarlı iç karışımından ekleyip pazı yaprağını zedelemeden tıpkı dolma sarar gibi kalınca saralım.(Pazı yapraklarının büyük olmasında fayda var.)Bu işlemi her bir balık parçası,pazı ve mantarlı iç bitene kadar yapalım.Rulo halinde sarılmış pazılı balıkları fırın tepsisine yan yana dizelim.

1 adet domatesi rendeleyip pazılı balıkların üzerine serpiştirelim.Üzerine 2 adet defne yaprağını ekleyeyim.6 adet tane karabiberi serpiştirelim.1 adet limon suyunu üzerinde gezdirelim.1 yemek kaşığı tereyağını fındık büyüklüğünde gelişigüzel yerleştirip,2 bardak suyuda tepsinin kenarından akıtalım.Tepsiyi ısınan fırının içerisine yerleştirip 30-35 dk.pişirelim.

Pazı yaprağında pişen levreklerimizi fırından alalım ama çok dikkatlice bir şekilde servis yapmamız gerek.Sıcak servis yapalım.

Evet pazı yaprağında levrek yemeğimiz artık hazır.Yanına nasıl bir salata yaparsınız yada nasıl bir garnitür hazırlarsınız orasını bilemem.Onuda siz değerli arkadaşlara bırakıyorum.İnanın kokusu burnuma geldi,hepinize afiyet şeker olsun.Gulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Cevapla
#2
Ellerinize sağlık, yine cok güzel bir paylaşım yapmışsınız. Bu arada musadenizle bir hatırlatma yapmam lazım. Gerekli olanlar listesinde en önemlisini atlamışsınız galiba. Herşey var ama levrekci yok. Big Grin
GURHAN
KARAGÖZ AVCISI Smile
Ne mutlu iyilerden olanlara
Bul
Cevapla
#3
nuran hanım maşallah aşçılık süper bir balık lokantası açmayı düşünüzmü hiçWinkteşekkürlerRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Cevapla
#4
bu tariflerin hepsini denemem lazım tarife bakılırsa harika olacağa benziyor teşekkürler.
lüfer zamanı geliyor yokmu lüfer için özel bişeylerGulumse
Bul
Cevapla
#5
Nuran hanım paylaşım için çok teşekkürler, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun valla ne yalan söyleyeyim şimdiden ağzım sulanmaya başladı Gulumse
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevapla
#6
nuran hanım çok güzel tarifler,ellerinize sağlık.valla okurken sanki kokusunu aldım gibi oldum..paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Cevapla
#7
nuran hanım teşekkürler yine güzel bir tarif sizden arşivimiz iyice güzelleşti şimdi hepsini flasaha atıcam elimizin altında olsun herzaman. Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]


Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Cevapla
#8
daha okurken azımın suyu aktı levreği nerden bulupta tutacağız bilmiyorum.teşekkürler.
Bul
Cevapla
#9
fotokopici yazdı:daha okurken azımın suyu aktı levreği nerden bulupta tutacağız bilmiyorum.teşekkürler.

balık halinden cep oltası ile SiyirdimHeheSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Cevapla
#10
nuran hanım tarif için tşk.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firinda patatesli levrek sirenia 48 11,213 17-12-2011, 09:56
Son Yorum: Ege
  buda portekiz usulü salçalı levrek sirenia 12 3,813 15-08-2008, 14:01
Son Yorum: sirenia

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi