Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firinda patatesli levrek
Merhaba değerli dostlarım
Biraz ara vermiştim malum sağlık problemlerim yüzünden pek giremedim siteye,gene eşsiz bir tarifle karşınızdayım ama hiç kaçmaz.Bu sefer levrek tarifi vereyim dedim,Levrekçi pek sever levrek tariflerini umarım yapar beğenir afiyetlede yersiniz.SevgilerimleSmile

Alıntı:SOFRA YEMEK KİTABI

Malzemeler
1 adet 400-600 gr levrek
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
Yarım limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tutam tane karabiber ve biberiye (Üzerine serpmek için)
1 Tutam Tuz

YAPILIŞI
Fırın kabının ortasına temizlenmiş ve yıkanmış levrek balığını yerleştirin. Soyduğunuz ve ince ince doğradığınız patatesleri de etrafına dizin. Domatesleri küp küp doğrayıp balığın üzerine serpiştirin.Sarımsakların kabuğunu soyun ve balığın ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin.Soğanın kabuğunu soyun, iki ya da dört parçaya böldüğünüz soğanı da balığın etrafına dizin.Yarım adet limonu bir kenara koyun.Bu şekilde hazırlamış olduğunuz balığın üzerine tane karabiber ve biberiye serpip biraz zeytinyağı gezdirin.Tuzunu ayarladığınız balığın ağzını yağlı kağıt (benim kullandığım borcam kapaklıydı) ile kapatıp 20 dakika kadar fırınlayın.Daha sonra kapağını açıp patatesler kızarana kadar pişirin.Balığın güzel görüntüsünü biraz izleyip daha sonra soğutmadan afiyetle yiyin.

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUNAlkis
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
güzel tarife benziyor,benzerini denemiştim bunuda deneriz elbet.teşekkürler nuran Seerf
Bul
Öncelikle geçmiş olsun. Tarif için teşekkürler ben bu tarifte tek fark olarak sarmısağı biraz daha bol ve kabuğunu soymadan kullanıyorum. Deneyin bayılacaksınız.76
Bul
ALTAYLI yazdı:Öncelikle geçmiş olsun. Tarif için teşekkürler ben bu tarifte tek fark olarak sarmısağı biraz daha bol ve kabuğunu soymadan kullanıyorum. Deneyin bayılacaksınız.76

ewet bende öyle yapıyorum da burda onu vermek istemedim seven var sevmeyen var patates çok yakışıyor balığa hamsiye bile sağol önerin için umarım arkadaşlar denerlerAlkis
Bul
sirenia yazdı:ewet bende öyle yapıyorum da burda onu vermek istemedim seven var sevmeyen var patates çok yakışıyor balığa hamsiye bile sağol önerin için umarım arkadaşlar denerlerAlkis
Sarmısakları kabuğuyla kullanmanın iyi tarafı, acımsı tadı olmuyor ve yerken kaymak tadında. Bence de denenmeliAlkis
Bul
ALTAYLI yazdı:Sarmısakları kabuğuyla kullanmanın iyi tarafı, acımsı tadı olmuyor ve yerken kaymak tadında. Bence de denenmeliAlkis

bende böyle kullanıyorum sarımsağı bazen sarımsak turşusu kullanıyorum süper oluyor sağolasın ağbi arkadaşlara iyi bir tavsiye benceAlkis
Bul
nerelerdeydin nurancım.hem seni hemde tariflerini özlemiştik.hem hoş geldin hemde teşekkürler ilk bulduğum levreği böyle pişireceğim.sağlık konusuna biraz açıklık getirsene.en son patalojik sonuçlarda kalmıştık.umarım şu an çok iyisindir.Alkis
Bul
yycolak yazdı:nerelerdeydin nurancım.hem seni hemde tariflerini özlemiştik.hem hoş geldin hemde teşekkürler ilk bulduğum levreği böyle pişireceğim.sağlık konusuna biraz açıklık getirsene.en son patalojik sonuçlarda kalmıştık.umarım şu an çok iyisindir.Alkis

sağol yalçın ağbim;patalojik sonuçlar kötü çıktı tekrar bir operasyon geçirdim şimdi burdan açık açık yazamıyorum ;bu gelecek sonuça göre dr hareket edecek eğer gene kötü çıkarsa bir daha çocuk sahibim olmam zor yani ameliyat olmam gerekecek bu ameliyat sonrası çocuk moçuk olmayacak yani anlamışsındır umarım Sad
Bul
Bu güsel paylaşım teşekkürler şu anda aç bir şekilde düşünüyordum sardelya aldım nasıl yapayım diye.Alkis

İkinci konuda ise geçmiş olsun diyelim az çok sorununu anladım biz 2008 yılından beri yakınlarım için fakültede koşturup duruyoruz. Her zaman ümitli ol dualarımız seninle kardeşim.Affet
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Alkis
HAŞİM77 yazdı:Bu güsel paylaşım teşekkürler şu anda aç bir şekilde düşünüyordum sardelya aldım nasıl yapayım diye.Alkis

İkinci konuda ise geçmiş olsun diyelim az çok sorununu anladım biz 2008 yılından beri yakınlarım için fakültede koşturup duruyoruz. Her zaman ümitli ol dualarımız seninle kardeşim.Affet

sağol arkadaşım teşekkür ederim;
sana sardalya tarifi veriyorum basit ve kolay tava yapmak istemiyorsan bunu dene

1kg sardalya,yarım bağ maydanoz,3'er soğan ve domates,6-7 sivri biber, yağlı kağıt,zeytinyağı,tuz.

İnce kıyılıp tuzla ovulmuş soğana,ince kıyılmış maydanozu katın.Soğanların yarısını balıkların karnına doldurun.Diğer yarısını,30'ar cm.lik karelere bölünüp yağlanmış kağıtların üzerlerine yayın ve her,bir kağıdın üzerine balıklardan 6-7 tanesini yatırın. Bunun üzerine de küçük küp şeklinde doğranmış domatesleri ve temizlenip doğranmış biberleri yayın.Kağıdın kenarlarını ortaya doğru katlayıp, uçlarını bükerek sıkı paketler yapın.180 derece fırında pişirin.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Pazı yaprağın da levrek süper... sirenia 10 4,467 16-08-2008, 09:54
Son Yorum: sirenia
  buda portekiz usulü salçalı levrek sirenia 12 3,810 15-08-2008, 14:01
Son Yorum: sirenia

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi