13-12-2011, 16:45
Merhaba değerli dostlarım
Biraz ara vermiştim malum sağlık problemlerim yüzünden pek giremedim siteye,gene eşsiz bir tarifle karşınızdayım ama hiç kaçmaz.Bu sefer levrek tarifi vereyim dedim,Levrekçi pek sever levrek tariflerini umarım yapar beğenir afiyetlede yersiniz.Sevgilerimle
Alıntı:SOFRA YEMEK KİTABI
Malzemeler
1 adet 400-600 gr levrek
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
Yarım limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tutam tane karabiber ve biberiye (Üzerine serpmek için)
1 Tutam Tuz
YAPILIŞI
Fırın kabının ortasına temizlenmiş ve yıkanmış levrek balığını yerleştirin. Soyduğunuz ve ince ince doğradığınız patatesleri de etrafına dizin. Domatesleri küp küp doğrayıp balığın üzerine serpiştirin.Sarımsakların kabuğunu soyun ve balığın ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin.Soğanın kabuğunu soyun, iki ya da dört parçaya böldüğünüz soğanı da balığın etrafına dizin.Yarım adet limonu bir kenara koyun.Bu şekilde hazırlamış olduğunuz balığın üzerine tane karabiber ve biberiye serpip biraz zeytinyağı gezdirin.Tuzunu ayarladığınız balığın ağzını yağlı kağıt (benim kullandığım borcam kapaklıydı) ile kapatıp 20 dakika kadar fırınlayın.Daha sonra kapağını açıp patatesler kızarana kadar pişirin.Balığın güzel görüntüsünü biraz izleyip daha sonra soğutmadan afiyetle yiyin.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN
Biraz ara vermiştim malum sağlık problemlerim yüzünden pek giremedim siteye,gene eşsiz bir tarifle karşınızdayım ama hiç kaçmaz.Bu sefer levrek tarifi vereyim dedim,Levrekçi pek sever levrek tariflerini umarım yapar beğenir afiyetlede yersiniz.Sevgilerimle

Alıntı:SOFRA YEMEK KİTABI
Malzemeler
1 adet 400-600 gr levrek
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
Yarım limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tutam tane karabiber ve biberiye (Üzerine serpmek için)
1 Tutam Tuz
YAPILIŞI
Fırın kabının ortasına temizlenmiş ve yıkanmış levrek balığını yerleştirin. Soyduğunuz ve ince ince doğradığınız patatesleri de etrafına dizin. Domatesleri küp küp doğrayıp balığın üzerine serpiştirin.Sarımsakların kabuğunu soyun ve balığın ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin.Soğanın kabuğunu soyun, iki ya da dört parçaya böldüğünüz soğanı da balığın etrafına dizin.Yarım adet limonu bir kenara koyun.Bu şekilde hazırlamış olduğunuz balığın üzerine tane karabiber ve biberiye serpip biraz zeytinyağı gezdirin.Tuzunu ayarladığınız balığın ağzını yağlı kağıt (benim kullandığım borcam kapaklıydı) ile kapatıp 20 dakika kadar fırınlayın.Daha sonra kapağını açıp patatesler kızarana kadar pişirin.Balığın güzel görüntüsünü biraz izleyip daha sonra soğutmadan afiyetle yiyin.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN

Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….