14-08-2008, 17:19
Arkadaşlar;
Ben herhalde balık yemekleri üzerine yakında kitap çıkarırım
Sizlere sürekli tarifler veriyorum ama cidden bu tarifleri paylaşmak tan keyif alıyorum.Usta levrekçilere ve levrek sevenlere güzel bir tarif.Ben denedim zaten denemeden tadına varmadan yazmam.Levrek sever bir arkadaşımdan almıştım bu tarifi yemek kitaplarında da mevcut.Burda paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:
*-1 kg levrek,fileto haline getirilmiş olarak tabi
*-1 adet iri boy patates
*-2 adet orta boy domates
*-2 adet büyük boy soğan
*-1 adet havuç
*-1 çorba kaşığı un
*-1 çorba kaşığı domates salçası
*-3 çorba kaşığı tereyağı
*-1 çay kaşığı tuz
*-1 çay kaşığı limon suyu
*-2 adet defne yaprağı
*-1 tutan frenk soğanı (arzu edilirse)
*-2 bardak su
Yapılışı:
Levreklerimiz güzelcene temizleyip yıkadıktan sonra hafif tuzlayıp derin tepsiye dizin.Üzerine 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı tereyeğını ilave edip kendi buğusuyla 15dk.pişirin.
Öte yandan 2 adet büyük boy soğanı ince ince doğrayıp derin bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun.1 adet patatesi ve 1 adet havuçu küp şeklinde doğradıktan sonra,kavrulan soğanlarla karıştırın.1 çay kaşığı tuzu ilave edin.10 dk.kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız 2 adet domatesi ve 1 çorba kaşığı salçağı ile edin.Hemen ardından 1 çorba kaşığı un,2 bardak su ve defne yapraklarını katıp 10dk.daha pişirin.Pişirmiş olduğunuz bu sebzeli salçalı sos karışını tel süzgeçten geçirip suyunu alın.Tel süzgeçte kalanları çatal yada mikser yardımı ile ezin(zaten pişmiş olduğundan hemen ezilir yalnız defne yapraklarını çıkarıp atmayı unutmayın.)bu ezilen sebzeler ile suyu karıştırıp sos halinde levreklerin üzerine döküp 10dk.beraber pişirin.Ateşten indirmenize yakın ince ince kıydığınız frenk soğanı ile ılık servis yapın.Artık salata ve diğer garnitürler sizden.Hepinize afiyet olsun.
Ben herhalde balık yemekleri üzerine yakında kitap çıkarırım

Malzemeler:
*-1 kg levrek,fileto haline getirilmiş olarak tabi
*-1 adet iri boy patates
*-2 adet orta boy domates
*-2 adet büyük boy soğan
*-1 adet havuç
*-1 çorba kaşığı un
*-1 çorba kaşığı domates salçası
*-3 çorba kaşığı tereyağı
*-1 çay kaşığı tuz
*-1 çay kaşığı limon suyu
*-2 adet defne yaprağı
*-1 tutan frenk soğanı (arzu edilirse)
*-2 bardak su
Yapılışı:
Levreklerimiz güzelcene temizleyip yıkadıktan sonra hafif tuzlayıp derin tepsiye dizin.Üzerine 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı tereyeğını ilave edip kendi buğusuyla 15dk.pişirin.
Öte yandan 2 adet büyük boy soğanı ince ince doğrayıp derin bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun.1 adet patatesi ve 1 adet havuçu küp şeklinde doğradıktan sonra,kavrulan soğanlarla karıştırın.1 çay kaşığı tuzu ilave edin.10 dk.kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız 2 adet domatesi ve 1 çorba kaşığı salçağı ile edin.Hemen ardından 1 çorba kaşığı un,2 bardak su ve defne yapraklarını katıp 10dk.daha pişirin.Pişirmiş olduğunuz bu sebzeli salçalı sos karışını tel süzgeçten geçirip suyunu alın.Tel süzgeçte kalanları çatal yada mikser yardımı ile ezin(zaten pişmiş olduğundan hemen ezilir yalnız defne yapraklarını çıkarıp atmayı unutmayın.)bu ezilen sebzeler ile suyu karıştırıp sos halinde levreklerin üzerine döküp 10dk.beraber pişirin.Ateşten indirmenize yakın ince ince kıydığınız frenk soğanı ile ılık servis yapın.Artık salata ve diğer garnitürler sizden.Hepinize afiyet olsun.

Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….