Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İşte buda benim hobim.
Arkadaşlar bundan yaklaşık 6 sene önce aldım ufacık bir fanus işte o andan sonra başladı bende bu hastalık taki en sonnoktaya dükkan açmaya gelinceye kadar. Bakın bakalım siz nasıl bulacaksınız. Eğer evinde balık besleyen arkadaşlar varsa sorunlarına yardımcı olmak ta isterim. Daha bir çok resim var ama koymadım isteyen olursa gönderirim ayrı bir zavk bu.
Bul
3 adet akvaryumum var.

15 litrede lepistes yavruları

60 Litrede yetişkin lepistesler

250 litrede argus, sarı prenses ve yunuslardan beslerdim ....

Akvaryuma harcadığım parayla sıfır şahin alırdım... Sad

Çok güzel seni tebrik ediyorum yılmamışsın. Ben de yılmadım ama ara verdim Smile Lepisteslerin varsa resimlerini görmek isterim.
Bul
Lapisteslerim ama resimlerini çekmedim daha çok ciklet üretiyorum mavi lapisteslerim var yavrularıda var akvaryuma yeniden başlarsanız hediye edebilirim size yavrulardan saygılar.
Bul
Geveze_22 yazdı:Lapisteslerim ama resimlerini çekmedim daha çok ciklet üretiyorum mavi lapisteslerim var yavrularıda var akvaryuma yeniden başlarsanız hediye edebilirim size yavrulardan saygılar.

Ustam çok teşekkür ederim çok ince düşüncelisiniz Smile Eğer başlarsam hiç tereddüt etmeden balıklarımı sizden alacağım. Lâkin benim hayalimdeki lepisteseri şöyle göstereyim.. aşağıdaki resimlerde.. bunları kaç balıkcıya verdiysem bulamadı Sad( keşke bulunsa. Üstadım bulabilir misiniz ?
Bul
En alttaki sarı olan ve 2. resimdekinden bulabilirim sanırım. Eyüp tarafında bir üretici var yarın gideceğim onda bakarım sizin için ama sarıdan ve 2. resimdekinden bulabilirim sanırım. Bi ara o siyah olandan bende beslemiştim. 1. resimdeki muhteşem
Bul
Ustam çok memnun olurum ama özellikle mor ve kırmızı olanından arıyorum . Leopar desenli kolay bulunuyor evet doğru söylüyosun. Dişilerden kırmızıya benziyenler var aynı renklerde. Ama bakın ben kurdum mu 250 litreyi kurmam lazım. Çünkü akvaryumu hiç ellemiycem yavru toplamak istemiyorum asla. Bu aralar maddi durumum pek müsait değil. Sizden rica ettiğimde mor, kırmızı ve beyaz kuyruktan bulabilirseniz 5'er tane. Gerçekten çok memnun olurum. 5'er tanede genç dişi olsa 30 balık eder. Genç bir anneden 40 yavru alsam tüm dişilerden toplamda 600 iri sağlıklı yavru elde ederim. Bunların yüzde 10'u sağ kalsa 60 tane. Oldu mu size 1 ayda 90 lepistes. Smile Bak gene başladım hayal kurmaya içim bi garip oldu.
Bul
Hasan, bu akvaryum işine oldum olası uzak durmuşumdur. Bir kapılırsam dükkan açarım diye. Smile Bunu hep söylerdim arkadaşlara. Şimdi bir örneğini görünce artık hiç yaklaşmam. Hastalık yapar bu bende..Tüm bu yazdıklarıma rağmen çok güzel bir hobi...
Burhan, attığın resimlere bayıldım. Gerçekten çok güzel balıklar..
Bul
GURHAN yazdı:Hasan, bu akvaryum işine oldum olası uzak durmuşumdur. Bir kapılırsam dükkan açarım diye. Smile Bunu hep söylerdim arkadaşlara. Şimdi bir örneğini görünce artık hiç yaklaşmam. Hastalık yapar bu bende..Tüm bu yazdıklarıma rağmen çok güzel bir hobi...
   Burhan, attığın resimlere bayıldım. Gerçekten çok güzel balıklar..

Smile Abi Lepistes gibisi yoktur beslersem bi bundan beslerim başka bişiyie gönlüm razı olmuyo. Isınamıyorum
Bul
hasan çok güzel bir hobi,ama sanırım hobi olmaktan çıkmış,meslek haline gelmiş Smile
çok güzel resimler...
burhan bu hastalık sendede var,şahin parası verdiğine göre,baya ileri seviyede Smile
tabiki bu iyi bir hastalık bence Smileküçüklüğümde bende babamla beraber çok ileri derecede akvaryum sevdalısıydık...ama o zamanda bakımı çok zor oluyordu,şimdi kendi kendini temizleyenler bile var..bizde eskiden aykuyruk moli,lapistes,kılınç,gurami beslerdik,başka bir akvaryumdada değişik cinslerde japon balıkları vardı,çok güzel bir stres aracı olmasına karşılık
bakımları zor olduğu için vazgeçtik....şimdi babam muhabbet kuşu besleyip üretiyor,sonra tanıdıklara hediye ediyor,bir kaç sakat doğan kuştan dolayı,üzülüp sanırım bunuda bırakıcak....
paylaşım için teşekkürler....
Bul
Beyaz kuyruklu lepistes gerçekten güzelmiş banada bulaşmıştı bu akvaryumculuk 15 yaşlarında
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Benim Köyüm - İbrahim Sevindik Asil Şair 9 1,403 31-03-2016, 09:08
Son Yorum: murki
  yeni hobim.doğada bisiklet turları ANTALYALI07 21 5,058 22-06-2011, 18:58
Son Yorum: orhanekmekci
  benim hobimde resim çekmek erdekli yücel 28 5,193 27-05-2009, 11:47
Son Yorum: SerenaY66
  Benim de hobim... size sürpriz olsun konuya bakın... alperburdur 75 9,882 16-04-2009, 19:57
Son Yorum: alperburdur
  bir zamanlar hobim surftü yaşlandık LeVrEkCi 39 6,502 12-04-2009, 22:33
Son Yorum: Albatros-gr
  buda benim canavarım KANYON 24 4,918 31-07-2008, 17:55
Son Yorum: orfoz17
  Benim Kedim SinekOltasi 43 6,334 04-03-2008, 23:42
Son Yorum: ottoman fishing team
  benim hobimde bu okay 16 3,884 16-02-2008, 17:39
Son Yorum: ALTAYLI
  [split] İşte buda benim hobim. okay 14 3,833 10-11-2007, 21:20
Son Yorum: darbecimesut
  işte hayalimdeki hobim..... ANTALYALI07 7 2,952 11-09-2007, 00:53